Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питанка за фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Питанка за фероза

Да не отварям нова тема но днеска ми светна check engine лампичката , докато карах с около 80 км на 5та скорост , върнах газта и спря да свети ! Да ходя ли на диагностика или да не се стряскам ?
    Последно редактирано от Kollety; 10-05-14, 23:22.

Коментар

Всичко е на ред. Вероятно ти е свършвала газта в бутилката.
      Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
      Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Първоначално публикуван от sobax Преглед на мнение
        Всичко е на ред. Вероятно ти е свършвала газта в бутилката.
        Нямам такава . Карам само на бензин !

Коментар

И да я закараш на диагностика вероятно няма да могат да направят нищо смислено
          Компютърът на Daihatsu е със самодиагностика. Дават се на късо два пина на диагностичната букса и се броят примигванията на ламБата за Check Engine.
          Мига на често, това е кодът на грешката, пауза, след това следващата записана грешка. И така докато изреди всички. След това започва от начало.
          С кодовете по табличка се декодира каква е грешката.

Ето диагностичната букса и късото:
          http://i51.photobucket.com/albums/f3...stTerminal.jpg

Ето таблицата с кодовете:
          http://i262.photobucket.com/albums/i...ps2895dc65.jpg

Има писано доста по темата тук. В систематизирана информация има линкове към пълните ръководства за Фероза.
          Аз не вярвам в чудеса!
          Разчитам на тях!

Коментар

Това прилича на графика на баитов код измерен с осцилоскоп ! Утре ще го проверя ! Благодаря много !
            Най вероятно ако го прикача към осцилоскоп бих получил точната графика на грешката ! Замислям се дали да не пробвам и така .

Коментар

Код на практика няма. Грешка с код "1" на практика е "Грешки няма", след това всеки импулс е +1 към кода.
              Следва осезаема пауза и започват импулсите за следваща грешка. Когато изкара всички започва от начало.
              Достатъчно точно е да преброиш примигванията на лампата на чека.
              При всички положения с осцилоскоп ще бъде доста по-сложно, но няма проблем да го премериш.
              Аз не вярвам в чудеса!
              Разчитам на тях!

Коментар

ПРОБЛЕМ !!! Днеска установих , че ферозката губи масло ! Наблюдавам я за това от около месец , обаче май притесненията ми се потвърдиха днеска ! Лошо , много лошо !
                Нарочно я спирах на чисти места за да проверявам дали тече от някъде , въпреки че двигателят не е омазан или залян в масло , но уви не тече ! от Както съм и сменил маслото не ми беше бутало но последният месец ми направи впечатление , че липсва масло и то в голямо количество , долях 400 гр първият пътс(като си мислех че е от самото масло 10 W 40 на Тотал , бях чел в една тема тука ,че именно проклетият тотал не го харесвала и смятах да го сменя с 15 W 50 на друга марка ) . Обаче след още около 500 км пак проверих и този пат пак долях около 400 мл . Тези дни трябва да отворя капака и да проверя този отдушник за маслото ! Дано да е това че .....

Коментар

Най-вероятно жамбото от който я купих и е слагал добавка !

Коментар

Свали свещите и ще разбереш. От маслото трупат черен мазен нагар.
                    Също започва да трупа и отлагания по ауспусите. При нормална работа отлаганията са черни сухи сажди.
                    Ако похапва масло стават мазни.
                    Аз не вярвам в чудеса!
                    Разчитам на тях!

Коментар

За ламПата за Check Engine, при мен се получи същото. Светна при скорост 140 км, но за радост излезе, лош контакт на датчика под делкото, бе горкия много омаслен и клеясъл. Аз съм 100 кг и си представете, как се набирах за да го разкача и изчистя и закача. Това ми бе, най-гадното упражнение по Феро. Колкото за маслото, сложил съм 20 х 50 за лятото и почти не харчи, освен от семеринга на колановия вал към съединителя, но той е друга грижа.
                      Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Първоначално публикуван от белята Преглед на мнение
                        За ламПата за Check Engine, при мен се получи същото. Светна при скорост 140 км, но за радост излезе, лош контакт на датчика под делкото, бе горкия много омаслен и клеясъл. Аз съм 100 кг и си представете, как се набирах за да го разкача и изчистя и закача. Това ми бе, най-гадното упражнение по Феро. Колкото за маслото, сложил съм 20 х 50 за лятото и почти не харчи, освен от семеринга на колановия вал към съединителя, но той е друга грижа.
                        Да се надявам че е от маслото или поне от PCV , защото няма къде да сменям сегменти , трябва да се занимавам с майстори и автосервизи !

Коментар

Грешката която показва е с 5 примигвания на check engine лампичката , или сензор за кислорода (въздуха) . Махнах капака на двигателя , но всички пътища за дрениране на маслото към картера са чисти ! Маркучите от капака към пълнещият колектор са чисти , значи маслени пари не стигат до там ! Нали в пълнещият колектор трябва да се сепарират маслените пари да не се мешат с горивните ? Значи сегменти и направляващите гумички на клапаните ?! Значи лошо !
                          Абе не знам дали си въобразявам но като прочета някоя тема тука с някакъв проблем и след седмица ми се случва същият проблем !

Коментар

Заблудил си се. Oxygen sensor-a е ламбда сондата. Тя е на изпускателния колектор. Развива се гадно. Запича от постоянното нагряване и охлаждане и не е приятно занимание да се свали.
                            Аз не вярвам в чудеса!
                            Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                              Заблудил си се. Oxygen sensor-a е ламбда сондата. Тя е на изпускателния колектор. Развива се гадно. Запича от постоянното нагряване и охлаждане и не е приятно занимание да се свали.
                              Най - добре е да не бързам сякаш ! По-добре да отида на елкон , хем и компресията да ми проверят !

Коментар

Ферозата има гадния навик да гори масло при наличие на перфектна компресия.
                                Моята беше така. От максимум масло за 100 км светкаше лампата за маслото.
                                Компресията беше в норма и равна на всички цилиндри.
                                Аз не вярвам в чудеса!
                                Разчитам на тях!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X