Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Питанка за фероза
Свий
X
-
От: Питанка за фероза
Правена е за америка и километража е в мили,явно е това,на което викаш (Роки Уайд трак) ,отстрани и в книжката пише,че е роки,ама не е.Ресорите са 115 на 70 и нямат аналог с руски.Явно ще трябва по поръчка.Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнениеМисля че в темата за поръчката имаше точни размери. По спомен са 60мм широки.
Ти Бертоне ли караш, или американска Фероза (Роки Уайд трак), че са ти 70мм?
Милнеровите които поръчахме тогава са си оригинални размери, но листата са им по-дебели. Оттам и по-твърдата возия, но с времето поулягат.
Не мисля да се разделям с тях. Устройват ме, защото се случва да я товаря зверски.
Не я ползвам основно за возене и кеф.
Коментар
-
колега аз също подлагах с волгов ресьор моята фероза. аз направих така. оставих си ресьорите, те са общо пет на брой, само между най горния и този под него сложих волговия, като се наложи да го отрежа малко, защото е по дълъг. всичките ги шпреговах при майстор. има волгови ресьори в пазарджик, на цена 25 лв единия. моите ресьори са широки 55мм, а волговите са 60мм. но това не пречи.
Коментар
-
Здравейте колеги , за да не отварям нова тема , ще си се оплача в моята си тема
! Днеска смених гърнето на ферозата , и забелязах масло около ресьора и опасенията ми се оправдаха , кожуха на задният диференциял е много изгнил и тече масло , точно където е сглобката между ресьора и тръбата на диф. ! А сега и същиснският проблем откъде да си намеря ? Понеже вече питах на няколко места , моля ако някой има кожух или диф да пише на ЛС .
Коментар
-
Значи да не се притеснявам че дифа е от следващият модел ! Взаимно-заменяеми са напълно ?Първоначално публикуван от Иван Вълчанов Преглед на мнениеДо колкото знам всички Ферози са с еднакво предавателно число на задния диференциал : 5,28= 37/7
Каква ти е идеяата?
Коментар
-
Намерих друг диференциал и днеска го взех от еконт ! Благодаря на колегата отзовал се на проблема ми ! Днеска свалих старият и грундирах новият ! Ето малко снимков материал !
Тука мисля варианти да го заварям , но видях че и от другата страна е доста изгнило
А това е новият втора ръка веднага се махна ръждата и се изшкури до метал и се грундира
Обаче тампоните на амортесиорите са заминали (тези които се намират на планката на ресйорите ),
а днеска проверих в 2-3 магазина и нямаха и сега се чудя дали ще успея да намеря такива ! Има ли вместимост с някои от вечните руски машини ?
Коментар
-
Намерих от лада 4 бройки , станаха идеално , даже за 2 лв и четирите ! Обаче сега видях че леко сълзи от капачката на спирачната помпа ! мисля че не е оригинална понеже всеки път когато я завия и минава резбата !Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнениеТампоните стават от лада. 4 кинта е комплекта.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар