Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питанка за фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Питанка за фероза

Товариш, товариш........... колко да товариш

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Прегледи:1
Размер:97.4 КБ
ID:5547701 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2.jpg
Размер:96.3 КБ
ID:5547702
    В момента съм с много омекнали пружини от Паджеро. Крайно време е да ги изхвърля.
    Но вътре има един кубик дърва Бук и Акация. Както и да го смятам е много над 500 килограма
    Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
    Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
      Мисля че в темата за поръчката имаше точни размери. По спомен са 60мм широки.
      Ти Бертоне ли караш, или американска Фероза (Роки Уайд трак), че са ти 70мм?
      Милнеровите които поръчахме тогава са си оригинални размери, но листата са им по-дебели. Оттам и по-твърдата возия, но с времето поулягат.
      Не мисля да се разделям с тях. Устройват ме, защото се случва да я товаря зверски.
      Не я ползвам основно за возене и кеф.
      Правена е за америка и километража е в мили,явно е това,на което викаш (Роки Уайд трак) ,отстрани и в книжката пише,че е роки,ама не е.Ресорите са 115 на 70 и нямат аналог с руски.Явно ще трябва по поръчка.

Коментар

ок де бях се навил за такава машинка ама прочетох на няколко места че ако я караш примерно на лед с 4Н се прецаквала скоростна кутия и така нататък вярно ли е това или просто не трябва да се кара постояннно така ??

Коментар

Нищо вярно няма в това.
          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

колега аз също подлагах с волгов ресьор моята фероза. аз направих така. оставих си ресьорите, те са общо пет на брой, само между най горния и този под него сложих волговия, като се наложи да го отрежа малко, защото е по дълъг. всичките ги шпреговах при майстор. има волгови ресьори в пазарджик, на цена 25 лв единия. моите ресьори са широки 55мм, а волговите са 60мм. но това не пречи.

Коментар

Здравейте пичове , след 5 месеца застой , дойде и моя ред да изкарам Ферозиту ! 5 месеца ме чака в гаража , ето и малко снимков материал :

Име:20140316_122357.jpg
Размер:134.5 КБ
ID:5571932

Име:WP_20120903_001.jpg
Размер:95.9 КБ
ID:5571933

Коментар

Здравейте колеги , за да не отварям нова тема , ще си се оплача в моята си тема ! Днеска смених гърнето на ферозата , и забелязах масло около ресьора и опасенията ми се оправдаха , кожуха на задният диференциял е много изгнил и тече масло , точно където е сглобката между ресьора и тръбата на диф. ! А сега и същиснският проблем откъде да си намеря ? Понеже вече питах на няколко места , моля ако някой има кожух или диф да пише на ЛС .

Коментар

Колеги как мога да разбера предавателното отношение на задният диференциал ?

Коментар

До колкото знам всички Ферози са с еднакво предавателно число на задния диференциал : 5,28= 37/7
                    Каква ти е идеяата?
                    O877886339

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Вълчанов Преглед на мнение
                      До колкото знам всички Ферози са с еднакво предавателно число на задния диференциал : 5,28= 37/7
                      Каква ти е идеяата?
                      Значи да не се притеснявам че дифа е от следващият модел ! Взаимно-заменяеми са напълно ?

Коментар

Всички Ферози са с еднакви корони и пиньони.
                        Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                        Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Разлика има в ширината на моста между F300, американското изпълнение и бертоне. Последните две са по-широки.
                          Аз не вярвам в чудеса!
                          Разчитам на тях!

Коментар

Намерих друг диференциал и днеска го взех от еконт ! Благодаря на колегата отзовал се на проблема ми ! Днеска свалих старият и грундирах новият ! Ето малко снимков материал !

Име:Dupkata.jpg
Размер:110.7 КБ
ID:5576820 Тука мисля варианти да го заварям , но видях че и от другата страна е доста изгнило

Име:Колуло.jpg
Размер:99.5 КБ
ID:5576821

Име:шмиргела.jpg
Размер:90.6 КБ
ID:5576822 А това е новият втора ръка веднага се махна ръждата и се изшкури до метал и се грундира

Обаче тампоните на амортесиорите са заминали (тези които се намират на планката на ресйорите ),
                            а днеска проверих в 2-3 магазина и нямаха и сега се чудя дали ще успея да намеря такива ! Има ли вместимост с някои от вечните руски машини ?

Коментар

Тампоните стават от лада. 4 кинта е комплекта.
                              Аз не вярвам в чудеса!
                              Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                                Тампоните стават от лада. 4 кинта е комплекта.
                                Намерих от лада 4 бройки , станаха идеално , даже за 2 лв и четирите ! Обаче сега видях че леко сълзи от капачката на спирачната помпа ! мисля че не е оригинална понеже всеки път когато я завия и минава резбата !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X