Обява

Свий
Няма добавени обяви.

въпрос за АГУ на Фероза ??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: въпрос за АГУ на Фероза ??

Сега ще се получи:
    Прикачени файлове
    VENI-VIDI-VICI!

Коментар

И освен това днес ще врътна 200-300 километра към Балкана,за да оптимизирам разхода.Не е особено трудно-ще го опиша после.Смятам да го сваля около 10 на сто.
      VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Мястото, на което е изведена пълначката, е доста неподходящо. От опит казвам, че там колата опира често. А бутилката колко литра е ? Защо майстора не ти я изнесе докрай в дясно, та да имаш повече "багажно" пространство ? Колко пари ти излезе монтажа, ако не е тайна ?
        2015 KTM EXC 450 six days Argentina
        Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Бутилката е 27 литра.По-надясно не може,подпира в калника.За пълначката идеята беше на майстора,но това се променя.560лв.-всичко
          Ето и още малко снимки:
          Прикачени файлове
          Последно редактирано от dit_dh; 27-07-08, 21:32.
          VENI-VIDI-VICI!

Коментар

При мен, монтирана плътно вдясно, се побра 35 литрова /реално пълнене 29/ Наляво по протежение на багажника стига горе-долу докъдето и твоята /точно до края на дясната седалка/. Идеята на майсторите за вграждане на пълначката в задната броня ми се стори добра, макар да беше трудна за тях /пробива се трудно/. Сложиха ми и ключ със светлинна индикация за нивото, който работи що-годе прилично. /лампичките не отговарят 100% на нивото газ в колата, но като човек ги научи не е трудно да се ориентира точно колко газ има. Другото, което ми направи впечатление е , че в купето тръбичките са културно прикрити с дебели шлаухи, които може би отвеждат газта извън купето при евентуален теч от бутилката.
            2015 KTM EXC 450 six days Argentina
            Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Щракни някое фото де.винаги може да оптимизираме системата.
              VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Относно разхода : навъртях около 400 км ,извънградско /с багажник на тавана/ и ми похарчи 45 литра газ . Не съм я жалил въобще - имаше отсечки от 20 - 30 км ,които карах с 140 км в час . Но не може и дума да става за сравнение с вървенето на бензин,доста по мудна е
                :D Мога да помогна на всеки - стига да не ми иска пари !

Коментар

значи е спъната, пусни повечко газ и ще върви по-добре, но за сметка на разход
                  Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Да разкажа как си поиграх с динамиката и разхода.Парво намалих притока от кранчетата на маркуча до значително спадане на тихите обороти.С отвиване обратно на часовниковата стрелка на кранчето върху изпарителя/снимал съм го по-горе/,стабилизирах тихите.Разходът спадна много,но мощността изчезна.Бях си забелязал положението на кранчето върху изпарителя и го върнах в изходна позиция,след което само с другите кранчета постепенно достигнах до прилична динамика с поносим разход около 10 на сто извънградско и 13-14 на сто градско.За сега това ми е постижението.
                    Някои ме съветват да сложа все пак емулатор-помагал за падане на разхода.Нямам мнение по въпроса.Моля,споделете.
                    VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Първоначално публикуван от dit_dh Преглед на мнение
                      Да разкажа как си поиграх с динамиката и разхода.Парво намалих притока от кранчетата на маркуча до значително спадане на тихите обороти.С отвиване обратно на часовниковата стрелка на кранчето върху изпарителя/снимал съм го по-горе/,стабилизирах тихите.Разходът спадна много,но мощността изчезна.Бях си забелязал положението на кранчето върху изпарителя и го върнах в изходна позиция,след което само с другите кранчета постепенно достигнах до прилична динамика с поносим разход около 10 на сто извънградско и 13-14 на сто градско.За сега това ми е постижението.
                      Някои ме съветват да сложа все пак емулатор-помагал за падане на разхода.Нямам мнение по въпроса.Моля,споделете.
                      Емулатор на какво? Ако е това, дето лъже компютъра че всичко е наред, то върху разхода няма да повлияе. Няма как. Газовата няма връзка с компа.

Единственото, което би повлияло е някаквъв аванс-процесор, който да оптимизира предверението на запалването за газ и бензин.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Именно,да лъжем компа,но не знам точно за какво.
                        VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Никаква промяна в рахода няма да има. Тия те баламосват.

Компа на ферозата отговаря само и единствено за управлението на дюзите. На газ така или иначе дюзите не се използват и седят затворени. Ламбда сондата не играе. Горе-долу все едно карбуратор. Карбураторните ферози комютър нямат, та няма и какво де се лъже.

Запалването си е класическо - с делко. Там компютъра не се бърка.

Ако за това ти искат повече от 30-ина лева, барабар с работата, им тегли една дългосвиреща. Единствено лампата ще ти изгасне (евентуално), и нищо повече.

Вземи си по-добре аванс-процесор. Това може и да свърши някаква работа, ако искаш колата да върви добре и на газ и на бензин.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Проучването продължава.Явно джаджата е аванс-процесор.Намерих предлагана от "ДжетСпарк".Принципът е ясен-по-висок октан на горивото-електрониката увеличава предварението и т.н.Проблем с монтажа няма да има.Но...сега ме плашат,че е възможно да ми "гръмне" пластмасата преди "плочката" за газта.Аз имам поставен клапан

,но не знам.Не съм дотам компетентен.Има ли опит и мнения по този въпрос?
                            Последно редактирано от dit_dh; 30-07-08, 12:00.
                            VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Що има клапан, няма проблем. И да гръмне, няма да има поражения.

Няколко колеги вече са на газ. Единия сподели че му е гърмяла 1 път за 2 години. Без последствия.

Коментар

Повече от 10г. карам на газ всякакви коли. От елементарната физика ще си спомниш какво е работа, енергия необходима за извършването и и т.н.
                                За кола тон и малко, ако при това хъбовете на предния ти мост са изключени 13-14л. разход е нормално, ако моста е бил включен е отлично. Налага ми се да изляза , после ще ти пиша за "гърменето"
                                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X