Обява

Свий
Няма добавени обяви.

въпрос за АГУ на Фероза ??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: въпрос за АГУ на Фероза ??

И да споделя за ключа:
    1.Има опция за постоянна работа на бензин-с превключване на ръка
    2.Пак на ръка превключва в режим на автоматично преминаване на газ при достигане на предварително зададени обороти/например 2000-2200-2500 и т.н.9по желание/
    Иначе всяко запалване е на бензин.
    Според мен,това е удачна комбинация.
    VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Привет
      Доста внимателно следя темата и имам само едно питане . В кой сервиз в София да се изнеса да ми монтират газова уредба така че после да не викам за помощ във форума

Коментар

Трябва да си работи помпата. Със сигурност е по-здравословно и за дюзите и самата помпа в този случай горивото просто минава през рейката и през FPR се връща обратно в презервоара. Хубаво обаче е да има независим прекъсвач за помпата. Например ако по някаква причина останеш без бензин и запалиш принудително директно на газ.(някои превключватели имат такава опция). Ако помпата върти, без бензин непременно ще умре
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Утре е ДЕНЯТ /на монтажа/ Ще им спомена моето становище за помпата, пък и за други неща които се сетя на място /например, че искам да ми отчита вярно количеството газ което имам/ пък ще видим какви ще ги свършат. Ще пиша непременно пак по темата
          2015 KTM EXC 450 six days Argentina
          Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Монтирах газта, та дори и навъртях 1300 километра. Имам забележка към разхода- 12-13 на сто при леко каране с 90-100! Но още не съм ходил да я донастроят. Иначе върви чудесно, единствено понякога ниските обороти играят малко.Друго оплакване, ако мога да го нарека така, е , че индикаторните лампички на ключа не са съвсем в час- първата лампичка изгасва като съм похарчил 10 литра, за следващите 10 литра изгасват още 3 лампички , и червената лампичка за резервата и тя е около 10-тина литра, но като им свикне човек няма проблеми.

Коментар

И ние сме днес на ъпгрейд.Довечера ще подкарам на газ и ще споделя...
              VENI-VIDI-VICI!

Коментар

И аз монтирах тези дни газова - оказа се лесна работа. Е не много лесна по ел. инсталацията но след кратко обяснения се наредиха нещата. За включване и изключване на дюзите ползах едно много хитро устроиство - емулатор /мисля че така се казваше/ струва около 40- 50 лева и представлява кабел с накраиници ,които изключва и включва дюзите в зависимост от това дали си на газ или на бензин . Монтира се сравнително лесно- откачат се "щипките" от дюзите и се закачат тези на кабела , от него стърчат други "щипки" които се закачат на оригиналните букси.Изхода влиза в нещо като реле, придполагам, от което излизат два кабела . Единият е маса ,другият се връзва за плюса на газовият клапан. Нататък е лесно . Сега мотора върви добре но иска настроика някаква, защото на 3500-4000 оборота прекъсва нещо на празен ход. Иначе за разхода не мога да кажа още как е .
                :D Мога да помогна на всеки - стига да не ми иска пари !

Коментар

От два часа съм с нова АГУ-Lovato,обикновена уредба.Изминах и първите тридесетина километра.Върви перфектно.Стабилни ниски-около750-800.Набира се без проблеми.Свети ми обаче лампата на помпата.Майсторът обясни,че се трупат грешки в компютъра,тъй като нямало "симулатор",но това не било тревога...ще видим.За рахода-по нататък.
                  VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Е това къде съм го описал по горе върши тази работа . Писъл съм емулатор но се казва симулатор.

Коментар

Първоначално публикуван от dit_dh Преглед на мнение
                      От два часа съм с нова АГУ-Lovato,обикновена уредба.Изминах и първите тридесетина километра.Върви перфектно.Стабилни ниски-около750-800.Набира се без проблеми.Свети ми обаче лампата на помпата.Майсторът обясни,че се трупат грешки в компютъра,тъй като нямало "симулатор",но това не било тревога...ще видим.За рахода-по нататък.
                      Каква е тази лампа на помпата ? Да нямаш в предвид чек лампата на компа?

Коментар

Реших и аз да се включа по темата за да покажа как мисля да си монтирам газова бутилка.
                        Тъй като макар и малкия багажник все пак ми трябва непокътнат /клетката на кучето се събира при вдигнати седалки, а не върви за вяка разходка да влача ремарке или кучето да овършава всичко в колата/ бях решил да не се занимавам с газ. Проблема обаче дойде от факта че резервоара макар и малко е поизгнил и след почистване се отвориха две дупчици. След като премислих как да направя резервоар се спрях на варианта бутилка + малък резервоар от неръждавейка.
                        Бутилката взех вече от един познат газаджия размер 315*410 каза ми, че ще събира към 20-22 литра реални което мисля не е крайно зле. Резервоара по мои сметки също ще събира толкова дори и малко повече. Излиза към 200-250 километра газ и още толкова бензин.
                        Ето и чертежа. Мисля да го направя от П профили и винкели като под тях може да се постави допълнително една ламарина за щит.
                        Мисля че височината макар и малко под сегашната на резервоара е удовлетворителна.

В общи линии е това. Тези дни ще премина към изпълнение.

Коментар

Аз така и не се навих на подобно изпълнение, поздравявам те за начинанието и ти пожелавам успех в реализацията. 22-23 литра може и да се окажат крайно недостатъчни /вчера засякох 14 на сто градско в София/, но компромисът си заслужава

Коментар

Първоначално публикуван от Vladislav Kostevski Преглед на мнение
                            Аз така и не се навих на подобно изпълнение, поздравявам те за начинанието и ти пожелавам успех в реализацията. 22-23 литра може и да се окажат крайно недостатъчни /вчера засякох 14 на сто градско в София/, но компромисът си заслужава
                            За желаещите могат да си сложат и цяла бутилака от край до край и резервоар по дължина. Май това е по доброто решение но аз вече взех бутилката и не ми се сменя. Тъй като няма да карам колата из града ми се вижда прилично. В начинанието не е притеснителен размера на бутилката а височината от земята. Ама ще пробвам да видя какво ще се получи.

Абе то 14 градско си е 6 в София, тя и Варна става същото чудо де.

Коментар

Поздравявам те за начинанието !!!! Тази интервенция я имаше описана някъде из форума,потърси за да избегнеш евентуални притеснения.Успех.

Коментар

Първоначално публикуван от genkogenev Преглед на мнение
                                Поздравявам те за начинанието !!!! Тази интервенция я имаше описана някъде из форума,потърси за да избегнеш евентуални притеснения.Успех.
                                Доста го обмислях и разглеждах в форума. Има го правено на няколко витари или саморая, не помня. Освен това и доста позамерих и прецених ходовете и разстоянията. Мисля ще стане. Но притеснение ще има докато не си покаже в експлоатация как е.
                                Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X