Обява

Свий
Няма добавени обяви.

въпрос за АГУ на Фероза ??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: въпрос за АГУ на Фероза ??

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
    Виждал съм една фероза, на която бутилката(не помня колко литра) беше монтирана върху калника до едната задна пътническа седалка. Няма проблем пак да седнат двама отзад, макар и единия да е леко притеснен . Не заема никакво място в багажника. Струва ми се перфектното място за Фероза, макар че се налага по-честичко зареждане.

И аз съм виждал такава Фероза.... паркира в центъра и я кара една жена.....обаче ми се струва абсурдно като място за монтаж. Всеки пасажер би притрепервал с газова бутилка под лявата мишница. А и мястото е доста по-незащитено, главно при страничен удар. Отзад все пак има брони ...
    2015 KTM EXC 450 six days Argentina
    Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Първоначално публикуван от vladko33 Преглед на мнение
      И аз съм виждал такава Фероза.... паркира в центъра и я кара една жена.....обаче ми се струва абсурдно като място за монтаж. Всеки пасажер би притрепервал с газова бутилка под лявата мишница. А и мястото е доста по-незащитено, главно при страничен удар. Отзад все пак има брони ...
      За същата говоря. За пътници не знам. Качването на 4ма души във Ферозата е доста странно събитие, при положение, че не остава място само четките за зъби да си вземат . Иначе моята я взех с бутилка монтирана в багажника. Като сложиш и всички инструменти, помпа, аптечка, триъгълник, пожарогасител и т.н. Едвам се събира една 45 литрова раница... Дори да сте само двама трябва да пускаш едната седалка и си става триместна отвсякъде, а багажа сложен върху пуснатата седалка седи и леко свободен...

Колкото до защитата при страничен удър... Гледана от страни там е над гумата, което би трябвало да я защитава повече, отколкото когато е зад гумата
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Ето снимки на моята бутилка
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:pic001.jpg
Прегледи:1
Размер:70.5 КБ
ID:5048257Натиснете снимката за да я уголемите

Име:pic002.jpg
Размер:76.8 КБ
ID:5048258Натиснете снимката за да я уголемите

Име:pic003.jpg
Размер:72.7 КБ
ID:5048259
        Покривам със сенник да не я напича слънцето през лятото.
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:pic004.jpg
Размер:71.6 КБ
ID:5048260
        О899 2б2 1З2

Коментар

А имали вариант да се сложат две бутилки една върху друга.Твърдо съм решил да си купувам Фероза и вече се замислям за газово.Със закрепването нява да има проблем ,въпроса е със изравняването на налягането.А и един друг вариант- по-дебела и по-дълга бутилка, може ли да се монтира по височина?Пак не мисля че ще има проблем със монтирането.Гледах и варианта със цяла бутилка, обаче така седалките не могат да падат.А и да допълня че търся вместимост , заради желания по-голям пробег.
          [B]Via trita via tuta[/B](лат.) - Прокараният път е безопасен. Тея римляни са живели в заблуда.

Коментар

Първоначално публикуван от БОРИСОВ Преглед на мнение
            А имали вариант да се сложат две бутилки една върху друга.Твърдо съм решил да си купувам Фероза и вече се замислям за газово.Със закрепването нява да има проблем ,въпроса е със изравняването на налягането.А и един друг вариант- по-дебела и по-дълга бутилка, може ли да се монтира по височина?Пак не мисля че ще има проблем със монтирането.Гледах и варианта със цяла бутилка, обаче така седалките не могат да падат.А и да допълня че търся вместимост , заради желания по-голям пробег.
            Виж,дали няма да ти допаднат вариантите с монтаж на бутилката на мястото на резервоара(мързи ме да търся темите),в раздела за Сузуки.Има известни услажнения при монтажа,но пък ползваш целия багажник.
            Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Борисов, аз лично мисля да реша въпроса си по единтичен на Жоро /iiiopo/ начин. Миналата седмица капарирах за монтаж в АРГУС- при поставяне за проба на различни бутилки, единственият оптимален вариант ми се стори 30-литровата тумбеста от дясната страна. Надявам се, че при тази форма и нивомера ще работи като хората, защото при по-тънките пури като че ли си показва каквото си иска

Няколко неща обаче още не съм решил категорично-

1 дали да монтират автоматичен ключ за превключване /един приятел ми каза, че ръчният класически си е по-надежден/

2. Така наречен "Европейски клапан", който оскъпява уредбата с 50-тина лева. Не ми се изясни особено функцията му- нещо от сорта на спиране на налягането още от бутилката при изкл. на двигателя. Дали е необходим?

Коментар

Незнаех за съществуването на такъв клапан, ама още утре ще разпитам.Според мен е необходим.Имам Пасат комби с газова и от няколко седмици мирише на газ в купето.Значи има теч отнякъде.А ако бутилката е някъде във багажник или под купето, течовете няма да се забелязват толкова усезателно и ще вдигне разхода ,да не говорим за сигурността.Колкото до Ферозите ,май тумбеста бутилка отдясно и на мен ми се струва най-удачно.
                [B]Via trita via tuta[/B](лат.) - Прокараният път е безопасен. Тея римляни са живели в заблуда.

Коментар

Първоначално публикуван от Vladislav Kostevski Преглед на мнение
                  ...

1 дали да монтират автоматичен ключ за превключване /един приятел ми каза, че ръчният класически си е по-надежден/

2. Така наречен "Европейски клапан", който оскъпява уредбата с 50-тина лева. Не ми се изясни особено функцията му- нещо от сорта на спиране на налягането още от бутилката при изкл. на двигателя. Дали е необходим?
                  Влади, опцията която предлагат е трипозиционен ключ - само на бензин само на газ и автоматично превключване. Така отмяташ точка 1.
                  А за "Европейския клапан" за пръв път чувам, но функцията си му заслужава, слагай го ако можеш да прежалиш 50 лева.
                  О899 2б2 1З2

Коментар

Жоро, благодаря ти за отговора и поясненията. Ще те послушам и няма да спестявам тази клапа.

Относно прекъсването на помпата и дюзите- от форума ми стана ясно, че е хубаво помпата да работи постоянно, но пък до колкото разбрах от lama69, на неговата газова в Аргус при монтажа са прекъснали на газ и помпата , и въпросните дюзи. Конкретното ми питане е такова положение сериозен проблем ли е и да им се бъркам ли в работата като им направя специално забележка за въпросното прекъсване ?

Коментар

И аз проучвам въпроса за АГУ и за сега варианта с обикновен ключ ,реле за изключване на дюзите/това е газаджииска тайна/ и защитен клапан след дебитомера е най добрият вариант. Съотношението цена и надежност е приемливо.За автоматичен ключ съм скептичен - имам Астра с моноинж. и е с тъкъв ключ и вече е сменян 2 пъти за 1 годинта и постоянно дава грешки в компа. Иначе за помпата - тя си върви постоянно ,просто бензина си циркулира през връщащата тръба. Ще монтирам тази седмица и ще кача снимки.
                      Между другото в Ст.Загора в Практикер са пуснали някакви "Италиански "газови уредби за 250 лева. Бутилка 30 л,два клапана ,изпърител и чарколяците по зареждането.Липсват обаче маркучи ,троиници,копче и тръби.Аз заложих на Ловато /втора ръка на 1 година / ще го сваля от автомобил в движение и се надявам да не се налага някъкъв ремонт ,след монтажа.
                      :D Мога да помогна на всеки - стига да не ми иска пари !

Коментар

Първоначално публикуван от Vladislav Kostevski Преглед на мнение
                        Жоро, благодаря ти за отговора и поясненията. Ще те послушам и няма да спестявам тази клапа.

Относно прекъсването на помпата и дюзите- от форума ми стана ясно, че е хубаво помпата да работи постоянно, но пък до колкото разбрах от lama69, на неговата газова в Аргус при монтажа са прекъснали на газ и помпата , и въпросните дюзи. Конкретното ми питане е такова положение сериозен проблем ли е и да им се бъркам ли в работата като им направя специално забележка за въпросното прекъсване ?
                        На мен също го направиха така. Но аз си го преправих и нямам проблем. Не ми се е налагало досега да хода гаранционно да ми я оправят за нещо, така че нямам представа дали ще се заяждат за гаранцията. Все пак помоли ги да ти оставят помпата непрекъснато включена, да видим какво щв кажат по въпроса. Измисли там нещо от сорта, че "личният лекар" на Ферозата така казал.
                        О899 2б2 1З2

Коментар

Аз съм напълно доволен от тези момчета, монтажа бе извършен кадърно, колата върви добре, а след реглажа ми свали и разхода - сега гори 12,5 градско и 9,5 извънградско, но все пак е фуллтайм.
                          Аз заложих на 38 литрова бутилка от тънките, а ето как днес реших проблема със слънцето и донякъде с липсата на багажник:
                          Прикачени файлове

Коментар

И аз ще се присъединя към феновете на газта.Още повече,че преди три месеца си сложих обикновена АГУ "Ловато" на Nissan Primera 2.0 16V116 к.с..Много съм доволен.Няма никаква разлика в динамиката на каране и гори 10 на 100.Та за помпата-майсторите,които ми поставяха уредбата подчертаха изрично,че ПОМПАТА ТРЯБВА ДА РАБОТИ ПОСТОЯННО-заради охлаждането на дюзата.Вярно че Нисана е моно,но същото важи и за пълната инжекция.
                            Иначе ,си поставих уредбата в Берковица.Момчетата явно са добри майстори-личи им по ПИПАНЕТО.Та сигурно и за ферозата ще ги потърся.Те ми споменаха и за евентуално вертикално поставяне на бутилката с фиксиране за ролбар???Ще видим...
                            VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Само искам да вметна, че ако дюзата(дюзите) са прекъснати от релето на газовата, то никакво охлаждане не им е необходимо, а при положение, че всяко палене е на бензин, то няма опасност и от запичане на същите.

Коментар

Вероятно си прав,но аз не съм много компетентен и гледам да не ми се прецака машинката.
                                VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X