Когато Осакати сервиза , с претенции които нямат нищо общо с това което те са правили , не трябваше ли да им се извиниш и да си оттеглиш жалбата от КЗП ? Имаш една горе , долу работеща дюза и останалите са аут . Как искаш тоя Осакатен двигател да е функционален ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
"Осакатена" КИА Соренто след смяна на вериги
Свий
X
-
С този "осакатен" и не "вибриращ" двигател отидох в сервиза, като предишната седмица пътувах в провинцията и колата си вървеше съвсем нормално и си имаше мощност. Караше се всеки ден по 50 км. и освен шума от веригите, друг проблем нямаше. Но явно проблема с дюзите (като според мен и диагностика не е фрапиращ) е станал в рамките на няколко дни, когато не съм карал колата и тя е била в сервиза... Колеги, много разводнихме темата.....и след последния коментар, над мен, може би най-удачното е админа да заключи или изтрие темата - аз искам да прецакам сервиза???????
Коментар
-
Не заключвайте темата, че развръзката е определяща за сервиза. Нормално е да се случват грешки, но добрите сервизи поемат отговорност в последствие.
Ако бях на мястото на автора бих им оставил колата да правят дюзите, но с уговорка, че ако не се оправи колата ремонта ще е за тяхна сметка.
- 1 like
Коментар
-
Логично е, ако си оставиш колата в сервиз вървяща по един начин, и си я вземеш вървяща по друг, по-лош начин, това все пак да е свързано с действията (пряко или косвено), предприети в сервиза. Най-накрая ше излезе някоя дива глупост, като размместени маркучета на някой вакуум, някой спукан маркуч (защото например е бил заприличал на бакелит още преди сервиза) или друго подобно. Това с маркучите не е хич рядко срещано явление - горивни, вакуумни, маслени, за обратно гориво и т.н. - аз обикновено като си купя кола ги сменям всичките, да ми е мирна главата поне за известно време (случва се и новите да са боклуци, но това се установява след примерно година и повече - кум момента на ремонта няма изненади).
Случват се и други "интересности", като например скъсано пинче на някоа букса, защото е било изгнило от проникваща влага и се е държало на косъм - това при лично извършена смяна на двигател, на собствената ми кола. Или прекъсната жица някъде под изолацията (случвало ми се е 3 пъти), в следствие просто на разместването на кабелите по време на ремонта - има автомобили със страшно некачествени проводници.
Изобщо стара кола може да я хване пипката след привидно нямащи връзка ремонти, по хиляди начини. Само дето ако сервиза е коректен, ще трябва сам да свърши намирането на причината и сметката за отстраняването и да зависи от това по чия вина е - ако от дъртост например, няма как да е за сметка на сервиза.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Прав си! Но в случая, при смяната на веригите, не БИ трябвало да се откачва нищо електронно - само механично. Колата няма много вакуми - само разглобяване и белези.....
-
Е, щото и аз съм брал ядове с вакуумни маркучи във времето, си поръчах индустриално количество 4mm силиконови, даже имах някъде и обява, щото е много гадно да ти трябва и да не можеш да намериш свестни маркучи или каквито и да било въобще.
... а колегата, който не вижда смисъла от амортисьорите и маслото в техниката, би казал, че обявата е печалбарска, но всъщност е за хора в нужда, щото съм се разхождал по тая пътека.
-
-
Тъй като обещах на колегите да кажа за налягането на турбината - монтирах бустметъра с пробиване и резба на тялото на клапата за меко гасене ( за де не прецаквам колектора). Снимки ще кача утре, тъй като пак заваля и не му вързах осветлението и не се вижда, но тествах - на място 0.6 бара, утре ще покарам и ще се опитам да снимам. Относно сервиза и КЗП, ще им пратя снимките, които публикувах по-нагоре и каквото стане, но трети път, колата там няма да отиде! Искали да разглобяват колата пред мен - мисля, че това трябваше да стане, втория път, когато я оставих за рекламация, а не да пипат леглата на дюзите, за още пари. По тази логика и двигателят да разглобят и аз да продължавам да си плащам, за "странното стечение на обстоятелствата". Сега се сещам, че няколко пъти ми звъняха да ме питат дали да свалят главата, аз отказах. Живи и здрави да са, аз и Вие - има и по-важни неща. Утре - снимки с манометъра (бустметъра). Гледайте мачовете и си пийте ракията
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение...Или прекъсната жица някъде под изолацията...
Коментар
-
Обаче във форума винаги се критикуват "байчовците", даже има някои по настоятелни анимационни герои, според които трябвало да им се счупят краката, ръцете, гъзовете и т.н.
Рядко се отваря дума обаче за "ицковците" дето са човъркали нещо по собственият си автомобил или този на приятел и след като са се ОСРАЛИ отиват да търсят тоалетна хартия при първите
-
Този подход е дълбоко порочен, но понякога единственият възможен. Ако се прави трябва да се запушат дупките след това. В сухи зони, като двигателния отсек, няма особена драма, но където постъпва влага си е бедствие, и за да е гадно трудно се открива."Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
При мен се случи на кола, по която никога не е имало интервенции от какъвто и да е вид. 2 жици в един и същи сноп, през около 1 година интервал. Едната беше като отрязана, на другата изолацията беше непокътната, само вътре беше прекъсната. С нула корозия. Вероятно някакъв производствен дефект, защото изолацията на всички жици в снопа си беше наред и като твърдост, а снопа е високо и никога не се мокри.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Най-вероятно заводски дефект, до какъвто извод си достигнал и ти.Изключителна гадост и изключително трудно за намиране, особено ако снопа е на недостъпно място и се налага да се разплете нацяло.Гледам че рекламират разни светещи, мигащи и пюукащи джаджи за намиране на прекъснати кабели и проблеми в изолацията, но аз до сега такова нещо не съм ползвал.
Най-обикновен мултицет с зумер и старателно дърпане, пречупване и усукване на кабелите, за да не се налага след два дни отваряне пак.
-
Споделял съм случай с Опела на един приятел.
Отчетох проблемен дебитомер и при оглед на снопа се оказа ,че проводниците са се разпаднали, а изолацията като захаросана. Собственика е отличен електротехник и му казах ,да си оправя сноповете-след няколко месеца Го разкара.
-
-
Нов случай при мен,
-Преди седмица сменях спирачни накладки на Санта Фе и оня ден собственика се обажда ,че задните накладки задържали и "щтракало". Дойде за проверка и.......................... блокирала електро муфа(съединител) на задния диференциал.
-Ама преди смяната (на накладките) нямаше проблем...........ми заявява тъпо и недоумяващо "човечето" и е "Прав".
Да видим от къде ще излезе "кучето" при колегата(сервиза или къса клечка)
Коментар
-
А като са сменили горивният филтър да не са му объркали маркучите, преди време в тераканския форум един колега се беше смотал сам, щото от 3 маркуча има възможност за комбинации.Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
Ford Fiesta 1.4 Tdci
Коментар
-
По снимките от диагностиката никъде не видях налягане в рейла. Виж има ли такъв параметър - ако няма просто намери начин да го измериш и сравниш с фабрично зададеното.
Имах точно същия случай с дизел - бяха усукали маркуча на нафтата преди филтъра. Колата си върви до момента , в който я настъпиш - тогава просто горивото не стигаше. Пак с мъка вдигаше 120 но БАВНО И ПЛАВНО
Коментар
-
Наложи ми се да пътувам до провинцията по АМ "Хемус" - колата върви но максималната скорост по равно й е 120км/ч. При тази скорост, като дам газ до дупка, кутията сваля на 4та, яко бръмчи двигателя, но дори и на 4та по-вече, не може. Вече ми е ясно, че без разглобяване няма да стане. Ще изчакам и тази седмица отговор от КЗП и евентуално другият уикенд започвам. Лошото е, че и резервният автомобил ( на жената ) се счупи, но би трябвало някак си, нещата да се оправят...... Единственото положително от сервиза е, че явно леглата на дюзите и дифтунгите им са били за смяна и фрезоване - двигателят е супер безшумен...
Коментар
-
Ооо, случвало ми се е, и то доста пъти.
И понеже знам как от това се изразходват много време и нерви, понякога и пари-гледам да дам по-широк, и надявам се обоснаван поглед върху проблема.
Пък колегата, ако иска да се вслушва, негова си работа.
-
Значи относно диагностиката, както писах по-нагоре, карах я на двама диагностика, независими един от друг. Първият я тества със софта и хардуера на КИА/Хюндай, а вторият с БОШ. И Двамата казаха, че проблеми в датчиците и в компа, както и дюзите няма. Споделих с първия диагностик, какво се сменяло и тай каза, че има вариант (но той няма апаратура) да се закачат датчика на КВ и РВ на осцилоскоп и да се сравняват синусуидите, но отдавна не знаел за такъв диагностик. Но дори и да намеря такъв, в конкретния автомобил, датчик има само на всмукателния разпределителен вал. На изпускателния няма. Както, писах вече, ще трябва да се оправям сам - замислил съм, да сваля капака на горната верига и да отворя технологичния отвор на редукторния балансиращ вал и спрямо шайбата на КВ, да видя как е зацепено. Но продължавайки да чета, от руснаците, патили с този ДВГ, при удар м/у клапан и бутало, чупи кобилица - ще трябва и дюзи и капака на главата да свалям. Като започна ще се опитам да снимам, какво правя. Поздрави.
-
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар