Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Осакатена" КИА Соренто след смяна на вериги

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Колеги, тъй като пуснах жалба до КЗП, временно замразявам проекта (по възстановяването) и спирам да карам автомобила. Хората от КЗП са посетили сервиза и са им казали,че проблемът не е е тях и са ме пратили на специализирана диагностика. Склонни били да отварят колата пак, ако предоставя документ от диагностиката, че проблема е от тях. За вибрацията.... нищо. Чух се с диагностика, срещу заплащане, ще ми принтира всичко, което диагностиката на КИА/Хюндай позволява, но становище, може да даде, че колата не трупа грешки.. Ще пиша за развитието.
    P.S. и идеята за Надин замразявам
    Поздрави..

Коментар

• bocho64
      bocho64 коментира
      Редактиране на коментар
      Коле със клип важи ли да ти демонстрирам как точно от разпръскващ на дюза няма тяга и вибрира?И прочети отново първия пост, угаснала при опит за паркиране. Автомат да го угасиш на ход хич не е лесно.Ама ако бачка на 3 1/2 става .

• bocho64
      bocho64 коментира
      Редактиране на коментар
      Опссс не била угаснала а вибрацията се засилила ама все тая .Аз залагам на дюза.

• Кольо
      Кольо коментира
      Редактиране на коментар
      Не споря, че няма тяга, то няма как да има, едни 25% теоретично, а на практика поне 30, че и нагоре от мощността я няма.
      Аз казвам, че работа на три цилиндъра е ясно осезаема, и би трябвало да не е проблем за диагностика даже и за обикновен юзър, да не говорим за сервиз.
      Ако дюзата проявява характер и кога работи, кога не работи, или нещо не е наред в нея-може, но ако твърдо не работи във всички режими(както разбирам "спекла" дюза)-би трябвало да се усеща. А вибрации и тресене ще има, няма как да няма при неработещ цилиндър.

Аааааа КЗП важи ли за сервизна дейност? Мисля че е само търговска??

Не го знам това...

Коментар

При този сценарии, със запекъл разпръсквач, не би ли трябвало да губи налягане в рейла? Как да проверя дюзите?
      Последно редактирано от hristian37; 10-06-21, 19:19.

Коментар

• Kirilpm
        Kirilpm коментира
        Редактиране на коментар
        Именно има ги от 120-140 години, ама както в оня виц "гледам не ги карат много"
        Сигурно си има причина?
        Комън рейл системите ги има от преди 100 години, пръснати са значително по-малко средства за усъвършенстването им, не се налага ги пропагандират разни активисти, ама гледам хората си ги карат.

• KingofROAD
        KingofROAD коментира
        Редактиране на коментар
        Мда, хиляди мухи не могат да грешат, че лайното е вкусно...

• Kirilpm
        Kirilpm коментира
        Редактиране на коментар
        Тва с хилядите мухи е хубав лаф, ама и аз карам лайно с ДВГ, предполагам и ти също, поради някои "дребни" недостатъци на електромобилите.Щото някак си ме кефи да тръгна от Бургас за София или от Варна за Пловдив и да знам, че няма да нощувам докато зареждам.

Коле, с електричките за сметка на нямането на механични проблеми (е, почти) ще имаш имането на няколко пъти по толкова електронни и електрически. Не че няма начин да се направят и без 20-ина компютъра из тях, произведени в бангладеш и със софтуер, писан от индийци, изнесли се в Гермяния, за по-йоФтинко, ама никой не го кефи. Младите ги кефят всякакви джаджи из возилото, кефи ги и само да се кара. Това че мен и теб не ни кефи, никой не го интересува. Пък и истината е че изключая откровените простотии, като например компютър, наврян в подкалника, да се къпе цяла зима със солищаци, в резултат на което му се разпада корпуса, генерално проблемите ни тук са защото караме кошници n-та употреба, дето не си знаят годините. Ферозата ми е на 32 години, с компютър. От което проблем - нула. И поне 80, ако не 90% от скрапът, който се движи по улиците, е така.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• BatGeorgeone
        BatGeorgeone коментира
        Редактиране на коментар
        Спарки, на 1000% си прав, за съжаление. И то да беше само в електрониката, нарочно вече правят дизайн и архитектура на системи и механични компоненти с "планиран живот" да се разбира с "планирано КРАТЪК живот".

За ФИАТ и ДЖИЙП знам със сигурност от човек работею точно това(проектиране и изпитване) за ДЖИЙП, за мерцедес вчера гледах как не знам на коя точно лимузина спирачните апарати са направени така, че да задържат вода и кал и да не се отичат и отмиват, това гарантира накладки и дискове поне 2-3 пъти по-често и гарантира живот на спирачния апарат под 4-5 години, нали и сервизите и дилъра и те хляб трябва да ядат

• Кольо
        Кольо коментира
        Редактиране на коментар
        Е, кой каквато кола иска да кара-такава си купува.За младите ще има коли с джаджи, за нас-коли без гевезелъци, но пък удобни и сигурни. Ще се нароят един куп модели от ниския клас, зер-там е търсенето и печалбата, ще има коли за средна ръка хора, ще има тежкарски, ще има бегачки със сини пръскалки, всичко както е и сега.
        Моите дърти бангии почти не ми създават ядове откъм токове. На Аудито се ебава буксата на датчика на коляновия вал, ама вече и знам симптомите, и я оправям при първата им проява.
        Централното и то понякога си има собствено мнение, и май това е по токовете.
        Но както казах-при добро желание от всяка една добра машина може да се направи хемороид.

Прочетох темата отново и никъде не видях дали е проверен (сменен) горивния филтър.Често се запушват от парафина в нафтата и от боклуци в резервоара, особено ако е карана "на изпарения".

Коментар

Първоначално публикуван от Балканджи Преглед на мнение
        Прочетох темата отново и никъде не видях дали е проверен (сменен) горивния филтър.Често се запушват от парафина в нафтата и от боклуци в резервоара, особено ако е карана "на изпарения".
        Споделям мнението , и не е зле да се провери дали има стружки във филтъра.
        Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
        Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

Първоначално публикуван от Балканджи Преглед на мнение
          Това с повишеното замърсяване от карането на изпарения е градска легенда, според мен. Вадил съм 4-5 сонди - всичките си взимат горивото току от дъното. Ако в резервоара има боклуци, каквото и да правиш, те ще стигнат до филтъра, най-малкото при всяко първо палене след престой.

Учудващо обаче, не съм заварвал боклуци в нито един резервоар. Понякога е имало леки отлагания по стените, но нищо повече. Последния, който отварях (на "новото" ми Терано) беше като излязал от завода вчера - свалях го за обработка на шасито и дъното около него, и боядисването му отвън заради теч на гориво от маркучите, направил боята на нещо между маджун и дъвка. Обаза се че и отвън е перфектен и цинка му беше непокътнат.

Впрочем ако се чудите с какво да боядисвате поцинковано - боята на Protecta за цветно засега държи (2 години), макар да имах някои съмнения по въпроса.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Заради "хубавото" гориво Киата ми заби отведнъж и мина в авариен режим. Филтъра се беше задръстил с нещо като желе. След смяната му (беше изкарал около 3 000 км. от предната смяна) всичко се оправи. Описал съм случая някъде из раздела за Киа.

Коментар

При текущите околни температури не виждам как горивният филтър би се задръстип с парафин?
              В дизеловите горива виреят разни бактерии от които се образуват подобни слузести структури . Да не си видял такова нещо във филтъра?
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Горивният и въздушният филтри са сменени от горе описания сервиз. Мислех дали няма въздух в горивния, обезвъздуших го - не е той. 3пъти сипвах нафта от различни бензиностанции - няма ефект. Днес я настъпих на равно.....две предавки свали надолу и се усеща, че двигателят се мъчи, няма я тягата като преди. Хиляди пъти гледах схемата на веригите и незнам какво може да е объркано....Факт е, че проблема стана след интервенцията. Като я взимах от сервиза 2рия път, монтьорът каза "станало е странно стечение на обстоятелствата".......

Коментар

• bocho64
                  bocho64 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Нещо много сложно ли те накарах да направиш?
                  Да дръпнеш четири букси за има няма три минути работа. Това,че си я настъпил и двигателя се мъчи е ясно още от първия пост от темата. За пореден път си установил ,че имаш проблем,но не и от къде е проблема.

• hristian37
                  hristian37 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Утре ще сложа видео с откачването на дюзите

• Джоу (x3mrjoe)
                  Джоу (x3mrjoe) коментира
                  Редактиране на коментар
                  Една по една.

Първоначално публикуван от hristian37 Преглед на мнение
                , монтьорът каза "станало е странно стечение на обстоятелствата".......
                И да не ВИ се вярва и това се случва. Но ще се разбере, когато се диагностицира и отстрани причината.
                -Имам подобен случай с едно Ауди 2.5тд - смяна на ангренажен комплект, седмица по късно смяна на комплект предно окачване и след още една седмица- скъсан разпределителен вал по време на движение ??? За клиента логичното обяснение е единствено в грешки при обслужването. Не,че не се случва и който не работи ,той не може да допусне грешка,но в случая за скъсването на разпределителният вал е "помогнала" и смяната на маслото -как звучи,фантастика ?

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Snapshot_210612-120613.PNG
Прегледи:446
Размер:241.9 КБ
ID:6747947
                  Прикачени файлове

Коментар

https://youtu.be/aUT07_PaQm8

Коментар

Първи цилиндър като да го няма много в работата на мотора. Другите доста отчетливо клатят като ги изключиш.

Коментар

Ми на-живо и той клати, ама малко е кофти да снимаш и откачваш, а нямах помощник. Продължавам с монтажа на бустметъра, но заваля. Като съм готов ще сложа и снимки.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X