Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моята Кия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Моята Кия

Стигат ми и ми остават.
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Днес свалих и почистих TPS-a. Имаше дори наченки на ръжда вътре.
      Не мога още да преценя ефекта, но прилашкването сякаш изчезна.
      И все пак, не съм доволен. Някак си мудно се форсира.
      Отговаря с леко закъснение.
      Почвам да си мечтая за механична помпа, сякаш.
      Глупава идея е това Drive by wire...

Утре ще опитам да сваля и почистя ЕГР клапана, но силно ме влече идеята да го елиминирам напълно.

Коментар

Аз моя егр го елиминирах преди няколко седмици. Писано е доста из форума, а и не само тук. С подходяща плочка(изрязва се по гарнитурата или направо се купува готова), паста за монтаж на изпускателни системи(препоръчвам Walker или Wurth, от личен опит). Малко тегаво се намества плочката с гарнитурите, става дебело, но се получава номера, но пастата при мен беше задължителна. Фланеца на тръбата, по която идват изгорелите газове при мен беше изяден на едно място(гарнитурата се е продухала и явно е каран доста така), та с пастата се решават тия проблеми, ако ги има. Наложи се да си изкривя ключ за да може да влезе на мястото. Това са нещата, които ми създадоха малко нерви. Иначе процедурата реално е за не повече от час, ако се намаже директно с пастата и човек си подготви правилния ключ в началото.

Като резултат - риспонса осезаемо се подобри, колата се събужда малко по-лесно в ниските обороти. Скоро смятам да сваля всмукателната система за чистене, че доста сажди е натикала гадината вътре.
        Opel Frontera A 2.5tds ' 98 (Тера)
        Renault RX4 '02 2.0 (Архи)

Коментар

Я поясни за плочката. Мога ли да изрежа от ламарина примерно 2мм.
          Дай линк към тема в която е обяснено подробно.
          Почвам да го обмислям това.

Коментар

Плочката си я изрязах точно от 2мм ламарина. Принципно може и по-тънка, а може и по-дебела. Имам познати, които карат по около 2 години с ламаринка от бирена кутийка. Други пък слагат 4-5мм дебели. 2мм ми се вижда оптималния вариант. Това все пак си е моето лично мнение.

Не мога да намеря темата, но съм сигурен, че имаше доста солидна дискусия някъде тук по въпроса(попадна ми като се чудих дали да изолирам моя), ако успея утре ще изпратя линк.
            Opel Frontera A 2.5tds ' 98 (Тера)
            Renault RX4 '02 2.0 (Архи)

Коментар

Благодаря!

Коментар

Днес кияка се сдоби с аларма. Не за да пази страх, а защото не ми се отключва и заключва всеки път с ключа.
                Огледах внимателно как е монтиран ЕГР-а. Манипулацията по премахването, няма да е сложна.
                Кофтито е само, че е на място, на което ще се работи с много "благословиЙ"
                Имам 2мм ламарина.
                Когато стигна до демонтажа, ще документирам със снимки, за да е полезно.

Въпросче: Ако откача буксата, клапана остава отворен, или затворен?

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                  Днес кияка се сдоби с аларма. Не за да пази страх, а защото не ми се отключва и заключва всеки път с ключа.
                  Огледах внимателно как е монтиран ЕГР-а. Манипулацията по премахването, няма да е сложна.
                  Имам 2мм ламарина.

Доста се порових,но и аз не намерих темата.
                  Изкриви си един ключ на менгемето,и няма да има благословий.
                  За буксата не знам,но ако клапана не работи както трябва са ядове.
                  Моя го чистиха с ултра звук,и за сега работи.Не че не съм го затапвал
                  няколко пъти,и има разлика.Скоро време,пак ще му ударя тенекията.
                  Последно редактирано от georgipetkov64; 01-03-16, 17:42.
                  .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                  Киа спортаж2000тди 98г
                  Ауди А3 1.9ТДИ
                  Каравана Аdria 390Q

Коментар

Доколкото разбирам, вие не махате клапана изцяло, а само слагате ламаринка между него и тръбата от генерацията.
                    Така ли е?

Коментар

Доколкото разбирам, вие не махате клапана изцяло, а само слагате ламаринка между него и тръбата от генерацията.
                      Така ли е?
                      Аз да,между клапана и тръбата която тръгва надолу към картера мисля.
                      Но,не съм сигурен къде отива тръбата на долу.
                      Трябва да затапиш тръба,която завършва с елипсовиден фланец.
                      Там са два болта 8мм.и са на малко неудобно място.
                      Не знам дали може,да се затапи клапана от другата страна?
                      До колкото си спомням,там е работната част на клапана която е конус.
                      Пиша по спомен,и не гарантирам че е така.
                      .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                      Киа спортаж2000тди 98г
                      Ауди А3 1.9ТДИ
                      Каравана Аdria 390Q

Коментар

Клапана е с два фланеца
                        Единия към тръбата надолу и другия към всмукателния колектор.
                        Ако се премахне изцяло, би следвало да се поставят пластини и на двата фланеца.
                        На горния, за да не смуче въздух оттам.
                        Аз затова попитах.
                        Ще го снимам.
                        Утре мисля да си полирам фаровете, че са помътняли.
                        Четох и гледах много. Да видя, дали ще се справя.
                        Нямам претенции да станат като чисто нови от магазина, но и така не биват.
                        Ако някой има съвети, давайте.

Коментар

Имам 2мм ламарина.

А защо аларма? Колко излиза?
                          В близко бъдеще мисля да слагам дистанционно на моята и за това питам. Струват 30-на лева и приятели си сложиха на няколко коли.
                          Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                          Телефон - в профила!

Коментар

Ванка, преместихме я от Ферозата на Кията.
                            Нямам идея колко струва сега.

Коментар

Една аларма без монтажа е 50-80 лв според както я намериш. Модула за дистанционно заключване е 25-30. Алармата има няколко кабела в повече за свързване, монтаж на сирена и бутон за капака. Разликата е в това дали ти трябва аларма. На такива стари бангии като нашите според мен не им трябва. А и тези аларми от одавна не са проблем за крадците.

Кията няма машинка за заключване в шофьорската врата. Поне моята от 2000 г. Та ще трябва една китайска машинка с два кабела за 5-6-7 лева и заигравка са де монтира и тя.
                              Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

На Ферозата имаше монтирана такава машинка, та само я прехвърлихме.
                                Далеч съм от идеята алармата да ми пази колата.
                                А за подобни джиджавки, не съм се и сетил.
                                Като пусна Ферозата в движение по-нататък, ще и сложа една.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X