Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой гние най-малко/ най-много?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Кой гние най-малко/ най-много?

Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнение
    Моето виждане върху нещата е следнота:Нисан много бързо корозира,тойтата също нивата и УАЗ-за там няма смисъл да коментитараме,фронтерата от година я карам ударена може да се каже съвсем леки заченки на ръжда(то цинка не ръждясва),витарата се справя по добре от патрула и тойотата.Това за джиповете,за колите гние най много опела той е рекордьор в този клас.
    П.С-това е при нарушено покритие на боята!!

Всъщност, и за NISSAN не си особено прав. Тераното ми е поцинковано/калайдисано. От миналата есен го карам, като само съм лепнал пепенки на едно чукнато място. Проблем няма.

Та, сравнението би било коректно, ако се сравняват джипки, произведени в що-годе едни и същи години.

Щото, то и на ферозите шасито гние яката, ама ня мойта освен повърхностни петънца тук-там, друго няма, а по ламарините няма и петънце, освен на места, където е чукната.

Та така, много е субективно.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Моето Исузо е внос от Португалия в далечната 1994г. (първа регистрация 1992г.) .За тези години само изгни купето на места където имаше удари( по праговете,вратите,тавана имаше среща с клон...) ,но шасито за тези години няма мърдане ,само повърхностна ръжда http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=30584
      Аз мисля че за различните пазари ги правят с различни материали и антикорозионо покритие
      Последно редактирано от New hope; 03-02-09, 17:02.
      Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
      New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

виждал съм мерцедес Г 280 89 година.. шофиора му изобщо не я поддържа отдолу няма здрав тампон .. но ръжда никъде не видях.. доста дебело желязо има отдолу иначе аз нива-та си е поддържам и отдолу няма абсолютно никаква ръжда а е 89 година

Коментар

Моята Киа е 1994 година и има само леки три четити петънца много малки на долния лчв игъл на предната врата и там около вратите много малко а е на 15 години вече много здрава кола а къде ли не сме я ръчкали по клони и по каши в най голямия студ в България

Коментар

Да не повтарям Яро, НО Тойота 80 е Номер 1 в мойте очи (видял съм поне 5-6 - няма гнило!!!).
            От другата страна в скромният ми опит беше УАЗ-а - "Фабрично Ръждясал" както каза един познат

Коментар

Според мен фронтерата бие всички по ръждясване ,има такива ексемпляри че и за претопяване не стават ,след това се нарежда черокито . Карал съм Тойота и Исузо на около 15 години без почти никаква ръжда , просто добре построени машини.

Коментар

Първоначално публикуван от tododad Преглед на мнение
                Според мен фронтерата бие всички по ръждясване ,има такива ексемпляри че и за претопяване не стават ,след това се нарежда черокито . Карал съм Тойота и Исузо на около 15 години без почти никаква ръжда , просто добре построени машини.
                Неудряна и изгнила Фронтера/поцинкована е/ аз несъм виждал,Черока е с галванизирано купе-как ги закичи първенци в ръждясването незнам.На Самурая,Нивата и Уаз-а по им отива челното място,ама ти си знаеш.

Коментар

Имах едно чероки 95та година на което бях ударил леко предницата и като го разкачи майстора не изглеждаше много добре ,освен това някои от тези черокита на тези години направо си имат дупки под задните врати .За уаз и нива незнам.

Коментар

Фронтера на 1-во място за мен. Имаме един саморай 83та, изгнил е, ама нищо шокиращо, ако беше опел, щеше да е изчезнал от одавна. Имам и Рекорд 70та, но той май е от последните опели, които са правени с качествени ламарини. Имал съм и 5 или 6 фронтери, кофти картинка отдолу, а един път тръгне ли , няма спиране.

Коментар

Първоначално публикуван от panaira Преглед на мнение
                      Фронтера на 1-во място за мен. Имаме един саморай 83та, изгнил е, ама нищо шокиращо, ако беше опел, щеше да е изчезнал от одавна. Имам и Рекорд 70та, но той май е от последните опели, които са правени с качествени ламарини. Имал съм и 5 или 6 фронтери, кофти картинка отдолу, а един път тръгне ли , няма спиране.
                      Колега,бъркаш опела с фронтерата-нямат допирни точки.Да случиш на 5-6 изгнили фронтери,като най-дъртата е 92 набор...Моята е '93-'94-мини отдолу със стетоскопа и установи ръжда където ти е кеф.Карай сентенции,но ги карай притежавайки въпросния джип-той никога не е бил Опел,изключая мотора-глобалистика му викат в нашто село...
                      Дето си краен,си и некомпетентен/бръкни в гугъла и черпи чужд опит и практика/-защо сравняваш Опели с Фронтера?
                      Сигурно съм те засегнал,но и да е било умишлено е било на база практически наблюдения от движещ се джип,а не оглед в автоморги...

Коментар

Какво да ме засягаш, аз споделям личен опит, не съм казал виждал съм 5-6 фронтери в едни морги, а казах - имал съм 5-6 фронтери. На някои не им личеше и номера на рамата дори, понеже е на гредата зад задната дясна гума.

Като гниене, за база за сравнение взимам Тойота Хайлукс, Паджеро, Трупър, Самурай, Патрул...може летвата да е висока, знам ли...При всички случаи, фронтера 92ра има около 10 пъти повече ръжда от Хайлукс 92ра. Говоря средно статистически, естествено, че ще има фронтери от първите, които нямат и точица, и рибарски Тойоти, които едва кретат. По принцип.

Коментар

Какво да ме засягаш, аз споделям личен опит, не съм казал виждал съм 5-6 фронтери в едни морги, а казах - имал съм 5-6 фронтери. На някои не им личеше и номера на рамата дори, понеже е на гредата зад задната дясна гума.

Като гниене, за база за сравнение взимам Тойота Хайлукс, Паджеро, Трупър, Самурай, Патрул...може летвата да е висока, знам ли...При всички случаи, фронтера 92ра или около 10 пъти повече ръжда от Хайлукс 92ра. Говоря средно статистически, естествено, че ще има фронтери от първите, които нямат и точица.
                          Номера на рамата знам къде е.Верно летвата си я вдигнал бая,ама в тая тачка Сами какви достойнства визира?Трупъра също ми беше на душа,но поради корозионни проблеми по шасито ми мина.
                          Думам да не конфликтираме спора башка-всеки от двама ни има антиподни практически наблюдения.
                          Лека вечер,честит празник и Наздраве!
                          Jedem dass seine!!!-цитирам смисъла,не епохата!
                          Лека!

Коментар

Като гниене, за база за сравнение взимам Тойота Хайлукс, Паджеро, Трупър, Самурай, Патрул...може летвата да е висока, знам ли...При всички случаи, фронтера 92ра има около 10 пъти повече ръжда от Хайлукс 92ра. Говоря средно статистически, естествено, че ще има фронтери от първите, които нямат и точица, и рибарски Тойоти, които едва кретат. По принцип.
                            Да не обръщаме темата в препирня, но от базата ти за сравнение приемам единствено Хайлукса и то донякъде. Всички останали примери гният в пъти по-бързо от Фронтерата, когато дойдат на родна почва. А за твоите 5-6 ако си ги докарал от Англия и са ги ползвали за дърпане на лодки, обяснимо е защо са толкова гнили. В морска вода няма спасение нищо.....
                            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

Опита ми се свежда до три различни автомобила:
                              1. Чероки '89 - ръждата беше абсолютно непозната за тая машина, въпрки годините и относително никаквите грижи полагани за нея. Там проблемите по купето бяха най-вече по пластмасовите елементи, особено задния капак, който се беше понацепил на няколко места. Ако не бяха постоянните "случки" с мотора му (2.1 тд), едва ли щях да се разделя с него. Дори имаше един як удар в задната броня, който не хвана ръжда за повече от година.
                              2. Фрилендер '98 - скоро след като го взех му ударух десния праг в една "антипаркинг установка". Хвана ръжда в зоната на удара, другаде няма.
                              3. Паджеро 2 - '93 - взех го скоро. Има доста повърхностна ръжда по рамата, но го считам за нормално, при положение, че идва от Швейцария, а там солта основна част от пътната настилка през зимата. По купето няма сериозни поражения.

Това е що се касае до джипките. Иначе имам една Ланча Либра '01, която е охлузена до ламарина на няколко места и не ще и не ще да ръждясва. Метала си стои лъскав вече две години откакто е при мен, а преди това не знам колко...
                              Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

На база опит, ще споделя за Мерцедес Г.
                                Не съм видял изгнило такова шаси, а е факт че се произвеждат от 79-та година. Във времето когато си търсих такъв джип гледах над 15-20 и това ми направи основно впечатление - шасито е много масивно и здраво и ако има някъде ръжда, то тя е само повърхностна. От облицовъчните ламарини - там положението е почти същото - ако няма удар - няма ръжда.
                                Слабо място на Г-то са две тенекии с размер 25х25 см, върху които са монтирани задните стопове.

Другият джип с най-малко гниене (както каза Яро) еТЛК 80.

Черокито е на следващо място, но заради самоносещата конструкция се разминава от моите представи за джип (рискувам тук да си навлека гнева на феновете му)

При останалите начинът на експлоатация оказва много по-голямо влияние на срока на изгниване.
                                !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X