Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой гние най-малко/ най-много?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Кой гние най-малко/ най-много?

А пък Спортидж изгнил като купе и/или рама не съм виждал.А и не съм чувал...
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от Andro_Pajero Преглед на мнение
      Ясно! Друго ми е интересно. Това изцяло алуминиево купе, във времето издържа ли на якостните натоварвания?
      Какво имаш предвид дали издържа якостни натоварвания?
      Дай пример?...
      При Дифендъра и предците му 'купе' няма. Всичко е панели, съединени един с друг. Според моето скромно мнение не купето трябва да носи а шасито. Ако си виждал шаси на ЛР Серия или Дифендър, ще ме разбереш какво имам предвид. Все пак колата излиза щатно с най-голям полезен товар.

А това дали издържа във времето, мисля, че се е доказало. Все още в не малко региони на света, от ЛР гамата хората предпочитат Сериите пред по-новия Дифендър.

Ще дам един пример:
      Преди време си писах с един човек, който възстановяваше Серия 3. Предпочиташе да търси си панели и калници втора ръка, пред това да си поръча чисто нови онлайн.

По новите ламарини са доста по-тънки и това е при повечето (да не кажа всички) марки.

Аз съм възстановявал VW Beetle 1971г. Оригиналния калник няма нищо общо с този, който си купувам от немски онлайн магазин в момента. Може също лесно да се сравни калник на Уаз-ка от 80-те години с калник от последните години на производство. Ще откриеш доста разлики...

Коментар

Въпрос от непросветен. Кои влизат в определението ,,серии" Само дискавъри ли Ако си взема диско 1 това означава ли, че само рамата може да е изгнила Т.е. най-негниещи (технологично заложено) са дискавъритата - така ли
        Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
        „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
        LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
          Какво имаш предвид дали издържа якостни натоварвания?
          ...
          Имам в предвид слабата гъвкавост и якост на алуминия. Предполагам цялата конструкция е присъединена с алуминиеви връзки? При огъване на рамата дали има случаи в някои възли алуминивата конструкция да се разкъса.
          Наистина рамата на Дефендъра е много здрава и е направена с цел да не се гъне?

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
            ... зависи от начина и условията на експлоатация . ..
            Абсолютно съгласен. За да може да се прави някакво що-годе смислено сравнение кое гние повече и кое по-малко трябва да се гледат коли, карани при горе-долу еднакви условия.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
              Абсолютно съгласен. За да може да се прави някакво що-годе смислено сравнение кое гние повече и кое по-малко трябва да се гледат коли, карани при горе-долу еднакви условия.
              Това е така,но при някои модели си е генетично заложено
              Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Пода на Диското е метален и гние доволно...

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                  Въпрос от непросветен. Кои влизат в определението ,,серии" Само дискавъри ли Ако си взема диско 1 това означава ли, че само рамата може да е изгнила Т.е. най-негниещи (технологично заложено) са дискавъритата - така ли
                  Дискавъри няма нищо общо с Land Rover Series. Сериите са предците на Дефендера, произвеждани до началото на 80-те години.

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
                    С Нивите не се оплаквайте. Едно време Ладите не гниеха. Ама си имаше специална зимна подготовка на автомобила. След такива процедури имаше опасност да те надживее.

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
                      E, като някъде боядисват направо върху ръждивата ламарина естествено е колите да гният. То аз съм виждал и италиански хладилник на 8-9 години с избила изпод покритието ръжда. Пък той все си е бил на закрито и не са го къпали в солени бани ...
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

С Нивите не се оплаквайте. Едно време Ладите не гниеха. Ама си имаше специална зимна подготовка на автомобила. След такива процедури имаше опасност да те надживее.
                        Абе колко и масло да се налива по праговете и на другите маета,пак си гният.Факт!

Коментар

Едно време Ладите не гниеха. .
                          Да, това ме подсети за момента, от който започнаха да гният - от излизането на модела 2105. Такова скоростно гниене ни беше непознато дотогава!
                          Е, до момента, в който видяхме Опел Кадет...

Коментар

Имам Нива - производство 97-а.

Сега и изкърпиха целия под, нови прагове, врати, та чак до предните мигачи. Беше прогнила много, предимно от дясната страна. Сега е като чисто нова, ще видим колко ще изкара - но съм напълно съгласен че подръжка и подготовка за зимата си трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от jkolarov Преглед на мнение
                              Имам Нива - производство 97-а.

Сега и изкърпиха целия под, нови прагове, врати, та чак до предните мигачи. Беше прогнила много, предимно от дясната страна. Сега е като чисто нова, ще видим колко ще изкара - но съм напълно съгласен че подръжка и подготовка за зимата си трябва.
                              Да.Но има и джипове,без тази зимна подготовка да изкарват доста години без да изгният.
                              Мисля че за това беше питането на emanuilis.Кои са си хронично болни от ръзда,и кои не.

Коментар

Често под калобрани и широки гумени и пластмасови лайсни около праговете и веждите се наблюдава корозия. Тоест колкото е "по- гол" джипа, по- малък шанс да задържа кал и луга. Много важно е и откъде е внос- неблагоприятните метеорологични условия катализират умората на материала.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X