Често под калобрани и широки гумени и пластмасови лайсни около праговете и веждите се наблюдава корозия. Тоест колкото е "по- гол" джипа, по- малък шанс да задържа кал и луга. Много важно е и откъде е внос- неблагоприятните метеорологични условия катализират умората на материала.
Е то това е ясно,ама някои джипове са хронично бални от ръжда,а други са ваксинирани( доколкото е възможно това)
Чудя се аз; -Защо взе да ми върви повече Нивата! А тя, олекнала от ръждата! За три години й изби ръжда при снадките между тавана и колонките. За по-ниско няма да ви кажа!
Спорът ражда истината, а нуждата - изобретението!
Ако тръгнеш след муха, непременно ще стигнеш до лйно! /партийна поговорка/
Витарата ми беше много изгнила. УжасТ
Фреелендера няма почти никаква ръжда, с изключение на болтове и снадки. Направо чудо. То поне нещо да му е като хората.
Сузуки sj 410 преди 3 години е кърпено и сега е изгнило до неознаваемост.
[CENTER][B]Да ме опази [COLOR=Red]Г[COLOR=Black]оспод [/COLOR][/COLOR]от[COLOR=Red] П[COLOR=Black]риятелите[/COLOR] [/COLOR] ми, а от [COLOR=Red]В[/COLOR]раго[/B][B]вете си сам ще се пазя.[/B][/CENTER]
Гледайки от моята камбанария, най-гниещият джип е Исузу Трупър.
Правил съм шаси за такова животно и повече няма да се хвана с подобна Кама сутра.
Естествено, че има значение експлоатацията и поддръжката.
Някога имах и Нива, която на третата си година беше изгнила. (покарай другите си хубавини)
"Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
И аз преди да реша какъв да е джипа се бях уплашил от снимките тук във форума, но случих на много запазена Фероза, има няколко петна на задния диф. и по шасито съвсем повърхностни. По купето няма нищо. На предния капак откъртих по невнимание едно малко парченце боя и отдолу лъсна ламарината сякаш е поцинкована.
А някой да е виждал корейка по-стара от 10 години?
Едно време беше пълно с техните брат'чеди Тико, сега някой да е срещал?
Доста запазени екземпляри си джиткат по улиците все още. Даже един вчера ми одраска задния калник на Мерца, ма то не е виновна колицата, ми русата кака дето седеше на шофьорската седалка ....
"Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Моето виждане върху нещата е следнота:Нисан много бързо корозира,тойтата също нивата и УАЗ-за там няма смисъл да коментитараме,фронтерата от година я карам ударена може да се каже съвсем леки заченки на ръжда(то цинка не ръждясва),витарата се справя по добре от патрула и тойотата.Това за джиповете,за колите гние най много опела той е рекордьор в този клас.
П.С-това е при нарушено покритие на боята!!
Моето виждане върху нещата е следнота:Нисан много бързо корозира,тойтата също нивата и УАЗ-за там няма смисъл да коментитараме,фронтерата от година я карам ударена може да се каже съвсем леки заченки на ръжда(то цинка не ръждясва),витарата се справя по добре от патрула и тойотата.Това за джиповете,за колите гние най много опела той е рекордьор в този клас.
П.С-това е при нарушено покритие на боята!!
Сигурен съм че не си виждал Тойота на годините на твоята Фронтера дори и с наченки на ръжда.
А за това че Витарата се справя по добре от Тойота-такъв филм няма.
Коментар