Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на "кола" за дълги пЪтувания из Европа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Избор на "кола" за дълги пЪтувания из Европа

Първоначално публикуван от Даниел Чобанов Преглед на мнение
    Тя правилната посока са я нацелили с w 140 .От там на сетне нещата приключват.
    .
    И колко такива си имал , че чак се замисллих . Имал съм такава барака , и беше на 3 години тогава . Карал съм я почти 200 х,км . като я взех беше на 50 . Кола като кола , не виждам какво толкова е правилната . Посещава си сервиз не по различно от всички коли от класа . Чупи се като всички останали , да не и се надяваш . Има добра возия , но така е при всички големи коли . Ако наистина се търси комфорт , то си трябва габатити - тонаж . Понеже имам база за сравнения , правилната кола не може да я сравниш с нищо съвременно от класа . Губи по всички показатели , и това е нормално . За времето си беше добра кола , но вече е по скоро само за ценители .

Коментар

Само казвам какво реално може поне по оборотомер! Аз коментирам само факта че това нещо със 160км/ч е по-комфортно от много нафукани возила с големи претенции. И дори не съм и грам фен, но това което съм написал е отзив от мой преки впечатления.

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Атанасов Преглед на мнение
        .
        И колко такива си имал , че чак се замисллих . Имал съм такава барака , и беше на 3 години тогава . Карал съм я почти 200 х,км . като я взех беше на 50 . Кола като кола , не виждам какво толкова е правилната . Посещава си сервиз не по различно от всички коли от класа . Чупи се като всички останали , да не и се надяваш . Има добра возия , но така е при всички големи коли . Ако наистина се търси комфорт , то си трябва габатити - тонаж . Понеже имам база за сравнения , правилната кола не може да я сравниш с нищо съвременно от класа . Губи по всички показатели , и това е нормално . За времето си беше добра кола , но вече е по скоро само за ценители .
        Някъде четох из темите че няма по добро.
        Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Първоначално публикуван от Даниел Чобанов Преглед на мнение
          Някъде четох из темите че няма по добро.
          Не си прочел правилно. Прочети пак...
          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Хора, малко ми заприличва темата на човек- оркестър. Това, че с комбинирани клещи можеш да забиеш пирон или да завиеш гайка, не обезсмисля съществуването на чукове, отвертки и гаечни ключове. Да- обратното не важи- с гаечен ключ не можеш да свършиш работата на клещите, но пък гаечния ключ си е благинка, когато ти потрябва. Цитираният многократно 140 и производните му, е прекрасен автомобил. Просто, за конкретна работа има и по- удобни от него.
            Другото са ... оф, ае ще съм по- мек... пристрастия и непознаване на ситуация, в която трябва да минеш повече от 1000 км. с багажи, деца, комшийки на които им става лошо и намквосиоще.
            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Разправяш ги и ти едни.Като толко много знаеш , кажи кое по-държи : Болт , забит с чук , или пирон , завинтен с тресчотка!
              Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Мисля, че видия, забита с комбинирани клещи. Което доказва теорията на всичкомобила. Как не се сетих...
                Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Така, по напред в темата се питаше къде ще се кара(само по асфалт ли). Имаше и една друга препоръка за - "големи гуми, височина"...
                  Като се замисля наистина в 95% ще се кара по асфалт, но последния път като пътувах трябваше да ида до един плаж. От главния асфалтов път до плажа имаше чакълест път около 150 м и с голям наклон. Та ми направи впечатление, че по този път бяха слезли и едни с един бус. И после докато се изкачат до горе въртяха гуми едно 20 минути...

Коментар

Всичко е въпрос на приоритети и респективно компромиси.

Дава известна сигурност 4х4, но и вдига разхода малко.
                    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                      Така, по напред в темата се питаше къде ще се кара(само по асфалт ли). Имаше и една друга препоръка за - "големи гуми, височина"...
                      Като се замисля наистина в 95% ще се кара по асфалт, но последния път като пътувах трябваше да ида до един плаж. От главния асфалтов път до плажа имаше чакълест път около 150 м и с голям наклон. Та ми направи впечатление, че по този път бяха слезли и едни с един бус. И после докато се изкачат до горе въртяха гуми едно 20 минути...

Живота е пьлен с компромиси,зависи колко си навит и колко компромиса готов да направиш,перфектно нещо няма.

Аз как сьм закьсвал с ФауВе буц само аз си знам,като си легне на мотора и до там.Е возеше много добре и беше просто и як,голям и евтин..........и до там,какви магистрали какьв комфорт какви скорости.
                      Ако ти трябва нещо извратено да прави за ден или 3 в годината си наеми правилния инструмент за това и не си мьчи колицата с неща който не ги може или не е направена за това.Правилния инструмент за работата.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

То случки всякъкви,на мен пък ми се запали същото и изгоря като факла.
                        Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                          Всичко е въпрос на приоритети и респективно компромиси.

Дава известна сигурност 4х4, но и вдига разхода малко.
                          На пухкав сняг и баба знай то и с трабанта без да е на Щтрака може.
                          Я пусни шаранчето като се послегне
                          Land Rover Discovery II, V8 4.0
                          VW Golf VI variant
                          Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
                            На пухкав сняг и баба знай то и с трабанта без да е на Щтрака може.
                            Я пусни шаранчето като се послегне
                            Е, това не съм аз на клипа за да го пускам където и да е.
                            Карам пасат 5.5 4motion, та знам какво може и какво не.
                            Със сигурност има предимства в някои условия. Но на магистралата предимно ми вдига разхода.

Основното беше изречението с приоритетите. Ако искаш всичко и да е най-доброто за целта, без значение на парите, R-klass на Мерцедес е правен за това(вероятно и нещо друго в тоя клас). После вече според ограниченията в бюджета започват да се налагат различни компромиси, включително и това, че нещо пефектно и по-достъпно го няма на Европейския пазар.
                            И така, вероятно накрая се стига и до класа на голф, с каквито коли хората с достатъчно ограничен бюджет също пътуват на подобни дистанции.
                            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Някой от по-новите SUV-ве е перфектен за това... + подходящ и за пътищата в БГ.
                              Иначе от коя година? На/до колко хил.км или нов/а? Не питам за/до колко $, но и това има значение...

Коментар

Да то като ходиш на познато място всичко е ясно и си предвиждаш с какво да тръгнеш, ама ако е непознато, от къде да знаеш дали последните 200-300 метра няма да се окажат трудно-проходими.
                                Иначе разгледах E300 98-2002 намира се това-онова, но не знам защо, тъй-наречената очиларка не ме кефи визуално...

Няма да е зле да се предложат и няколко модела СУВ-чета, или миниванове. От СУВ-овете само ML се предложи, но беше отхвърлен като проблемен. Миниван-ове се предложиха повече но ако има нещо пропуснато...

Общо взето изискванията са ясни - удобство и комфорт при дълго пътуване. Наясно съм, че с този тип автомобил печеля проходимост(височина) за сметка на скорост, но в крайна сметка, едва ли ще карам над ограниченията на магистралите, особено с тези хубави/скъпи честитки дето ги раздават. Някои пък имат навика и номера да свалят...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X