Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на "кола" за дълги пЪтувания из Европа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Избор на "кола" за дълги пЪтувания из Европа

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
    Ако караш със 100-110кмч, може итолкова да харчи... Близо до нас има една такава - голям автомобил си е. Обаче такава екзотика, ако се кара интензивно, ще има проблем с резерни части.
    http://www.caranddriver.com/best-minivans-vans

27 мили на галон са 10.5 литра на 100 като тук се кара с 65 на магистрала което е 105 км/ч или грубо 10 на 100 или точно това което ти казваш.При положение,че това е мислено да влачи деца и багаж никой не го е смятал да движи с 200 и по тая причина и разхода скача / заклевам се / и не се дьржи нормално на пьтя пьк и не подьржа нормални скорости.

Екзотиките вадят мили еле ако се кара от жена с дечица сьс 110 по магистралката,като го лепна аз и до илизане от Сан Франциско да речем е забило на трета аварайно и го чакам да вдьхне в крайна дясна.

Само казвам,няма как да се кара така за проба и да няма изненади после и то не с кола под наем,а сьс собствената.

Това нещо за тия пари на магистрала в Германия АЗ поне го пропускам,и там сьм карал и тук,и всичките тия миниванове както и половината товарни.Ми като го опьна / понеделник май ще е пак / от тук до Сан Франс за 6-7 часа на скорост и нещо ми се приисква да сьм е нещо нормално,а не тоя вагон.Виж ако сме 5 и повече с деца много става.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
      Аз пътувам по около 50 хил. км. на година. В момента съм с Пасат комби, но вече практически съм решил каква ще е следващата кола за такива пътувания - Фолксваген Мултиван, дизел автоматик. Голяма, удобна, комфортна, кара се като лек автомобил, разхода практически на дълго не се различава от разхода на голямо комби.
      Разходът на мултивана е поне 2/100 по висок от на комбито,частите са над 2 пъти по-скъпи,той си е прекалено надценен като качества.Вози като лодка,тромав е като кит в езеро...Въпрос на привикване е дали ще "лежиш" докато шофираш,или ще си "седнал на стол".В момента шофирам нещо подобно,няма шанс да има поведение на лек автомобил,по-скоро-слонА,и височината хич не помага да не ме заслепяват насрещните коли и тирове...

Коментар

Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнение
        Разходът на мултивана е поне 2/100 по висок от на комбито,частите са над 2 пъти по-скъпи,той си е прекалено надценен като качества.Вози като лодка,тромав е като кит в езеро...Въпрос на привикване е дали ще "лежиш" докато шофираш,или ще си "седнал на стол".В момента шофирам нещо подобно,няма шанс да има поведение на лек автомобил,по-скоро-слонА,и височината хич не помага да не ме заслепяват насрещните коли и тирове...
        То много зависи от двигателя, окачването, модела и т.н. Мултиван 204 коня хич не е тромав, адаптивното окачване ти дава възможност да регулираш как да те вози, при 120 км. в час разликата в разхода с комбито на Пасата е по-малко от литър. Вервай ми, проверено е всичко.
        יעבור
        «И това ще мине»

Коментар

Е тук не вярвам много,вярвам на физиката
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
            Е тук не вярвам много,вярвам на физиката
            Е, дай боже следващата година ке се отчета. Сега Пасата средно ми харчи 7-7.5 литра.
            יעבור
            «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от samuraj Преглед на мнение
              Бе всичко хубаво ма що предлагате коли за Америка правени.
              В Европа има достатъчно ванове.
              Поздрави!
              Дълъг път и надеждност от ван с 2.0Л дизел- майтапиш се.
              Това ако го пуснеш в Канада на автопилот -Отава- Калгари - Отава -(70000км имаш не повече от 10-15 града) ще му събираш буталата с лъжичка

Коментар

• Re: От: Избор на "кола" за дълги пЪтувания из Европа

Първоначално публикуван от biol Преглед на мнение
                Дълъг път и надеждност от ван с 2.0Л дизел- майтапиш се.
                Това ако го пуснеш в Канада на автопилот -Отава- Калгари - Отава -(70000км имаш не повече от 10-15 града) ще му събираш буталата с лъжичка
                Колеги, темата е за Европа, то си има причини, защо тук не се карат коли по 6-7 метра с разход 20 на сто.
                Мултиванът няма добро пътно поведение и лично на мен ми е неудобен, иначе като размери и практичност е идеален. Много ги карат по Европа и държат цена. С минивановете един вид трябва да се жертваш заради пътниците.
                И при равни други условия, дизелът издържа повече км от бензина, за справка Мерцедес 200д и 200е Аз карам Х5-ца по около 50х км на година и съм доволен, но не бих препоръчал СУВ заради високите експлоатационни разходи.
                Последно редактирано от msi200; 23-02-17, 21:10.
                "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

Ако Аз някой ден тръгна да обикалям света искам да е с SL55 AMG може да не е кабриолет Дори дай боже просто ако мога да си позволя втори автомобил ПАК бих си избрал луксозно купе според парите който имам. Последно карано купе от мен беше CLK320 W208. Никакви комбита за мен не дават това усещане. За мен за приятно каране и возене, купе. За работа и пътуване със семейство ван или комби.

.......Не съм чел темата просто много такива сходни теми все комбита, ванове, баничаки...

Коментар

Прочети я,багаж има като за голямо комби и ако ставаше с двувратка да сьм си взел и аз СЛ или ЦЛ ма децата си искат багаж,жената да не говорим/ оправдавам се /.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Опел Инсигния има опция за супер седалки,Хюндай И 40-5 год гаранция без лимит на километрите,Киа Оптима-7 год гаранция.Всичките марки дават много за парите си,а и през последните години са вървяли в правилната посока,за разлика от други прехвалени...

Коментар

Тя правилната посока са я нацелили с w 140 .От там на сетне нещата приключват.
                        Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Да се чуди човек, що си играят на конструктори и инженери, щом веднъж е измислена идеалната кола?
                          Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

И аз това се питам...
                            Ма що всички не вземем да си купим по един и да свърши драмата....
                            Така всички ще са щастливи.
                            Като гледам 6000 не са чак пък толкоз много пари за ... вечния автомобил...
                            VITARA, SAMURAI
                            FIAT PANDA 4x4 CABRIO
                            RENAULT ESPACE QUADRA
                            ...и едно сивикче за града...

Коментар

Опел Зафира Б за цената си предлага много! Не е като да не може да има и екстри. За мен е топ покупка за висока скорост, разход, цена на поддръжка, и тн. Разбира се визирам дизела на Фиат 1,9цдти 150 коня. В БГ вече мисля колата е набедена като проблемна понеже цената на изморена е достъпна за хора взели кредит 5-7000лв. После каране докато приключи и се почва...тоя боклук, те хората са казали Опел не и тн.

С такъв Опел вдигнах 200км/ч с такава лекота че чак не ми се повярва. ВАГ 4-цилиндровите дизели бягат добре, но ск.кутии са разчетени едва да доближават 200км/ч. Въпросната Зафира дори със 120 коня дизел може да вдигне 230-240км/ч, не това обаче е от значение. Това което много ме впечатлява като за достъпен автомобил е 160-180км/ч колата се държи толкова спокойно че може да заспиш. По равно на темпомат с 90-110 моментния разход е 3,2-3,9л/100...

Още не съм имал време да прочета темата

Коментар

Тва да карам зафира Б, дизел, със 230-240км/ч, по-добре направо да се гръмна сам, че да не претрепя и някой друг.
                                Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X