Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на "кола" за дълги пЪтувания из Европа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Избор на "кола" за дълги пЪтувания из Европа

ТЛК120 дизел дълга база автомат с въздушно

Изпратено от моят SM-A510F с помощта на Tapatalk

Коментар

Първоначално публикуван от samuraj Преглед на мнение
      Не знам защо, ма всяка подобна тема се превръщз в за и против Мерцедес.
      Аз споменах че нищо не мога да сравня с вана, щом има толкоз фенове на гореспоменатата марка тук, защо не влезне в полезрението и Вито?
      Поздрави!
      Защото факта,че е произведено от Мерцедес не го прави такьв и има модели които просто не са се доказали като достатьчно надеждни и се знае вече.Е има тук там по някой който вьрви или по някой служебен или някой собственик за който 2 дена на месец в сервиза и 1000 долара си е нормално,но за повечето каращи яки модели не е.По тая причина не се препорьчва от много хора нито МЛ,нито Вито нито пьк Р класа която тук я даваха с огромна отстьпка и беше пьлна с проблемчета.Ма не е вярно ще скочи някой,мойта си вьрви.........ми браво,кьсмет имаш и вьрви,но като цяло модела не е това което трябва да е.

Таван на парите се тьрси вече,че тук почнаха да прелитат едни коли за по едни цифри за които ако собственика е готов да ги даде то спокойно може да забрави за стара кола и да си вземе "стара" на 8 месеца и да стиска палци пьк колкото изкара.За определена цифра в определен клас в определени години........ми няма как да е Р класа или 124,там си или в категорията на едното или на другото освен ако не намериш Р класа за 2 бона или не си навит да дадеш 20 бона за 124ка.

На кьсо - прави разлика от мерник до мерник,това,че го има на капака си не значи,че го може.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Сега може и да не се съгласи някой с мен, но ще метна и мойте 5 ст за адаптивния.
        Само веднъж съм карал и определено мога да заявя че повече не ползвам.
        До толкова те кара да се отнесеш от пътя и да се довериш на електрониката, че не мерси не е за мен.....
        Аз съм от старата генерация, обикновеният ми е достатъчен.....
        Добре че има опция да се изключи адаптивната функция, между другото колата е форд ес-макс и не е първа младост...
        Поздрави!
        VITARA, SAMURAI
        FIAT PANDA 4x4 CABRIO
        RENAULT ESPACE QUADRA
        ...и едно сивикче за града...

Коментар

Веднъж ми се е случвало да закъсам по-сериозно с пасата и чувстото, че в единствения официален VW сервиз в радиус от хх км не бяха виждали бензинов v6 досега, не беше от най-приятните изживявания.

Сиената и на мен ми е любима, но си е екзотика, която в ЕС (както е заглавието на темата) няма как да се поддържа адекватно. Тахо и близките му ... абе може, ама да не ти се налага.

Фаетонът може да е супер комфортен, но не е кола, с която ще можеш да почиваш спокойно по южните съседки (Франция, Италия, Испания, Португалия). Първо е голям като размери, ерго проблем с паркиране и маневриране в големите градове, второ е прекалено луксозен и се набиваш на очи.

Адаптивният темпомат го нямам предвид, че е нужен, за да го ползваш активно, а за да те предпази в мига, в който за секунда не внимаваш.

P.S. Тойота Сиена излиза, че се продава в Швейцария официално.
          Последно редактирано от Чудомир; 22-02-17, 17:16.

Коментар

Да ви предложа тогава ГЛ дизел,е така на МАЙТАП?Всеки скача на собствен риск обаче - и блутека му е един тек и скоростите и окачването и...........ма иначе има мерник,вози и вьрви и има глезотийки пьк и като нямаме таван на парите то колко са едни 50 бона,а факта,че за 5 пьти по-малко ще стегна една доказала се проста кола и ще я прьсна от каране да го забравим или да го ровим тук.

С голяма пишка лесно се такова,за 50 бона и аз знам,тук май го диплим пишлето или как става с 10-15 или аз пак не сьм разбрал.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Чудомир Преглед на мнение
              Веднъж ми се е случвало да закъсам по-сериозно с пасата и чувстото, че в единствения официален VW сервиз в радиус от хх км не бяха виждали бензинов v6 досега, не беше от най-приятните изживявания.
              Сега се сети ако това е Крайслер какво те чака.Ма поемали хотела.........е па аз ако искам ваканция на хотел ще си взема и жената.Мотора можело да е Мерцедес,скоростите и те,сьгласен,но и от Мерцедес се отказаха от тия по ред причини.

Не казвам,че е лош,а просто че АЗ не му вярвам.Да го товаря като кола под наем става и още как,да го платя хайдушката и да го карам........не знам,нещо ме човьрка от вьтре.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Нека темата остане така без лимит на цена, а всеки да препоръчва всичко което е подходящо според него. Така, темата ще е полезна и за други, а като има варианти всеки ще избира според бюджета...

Коментар

Добра опция е да си член на автомобилен клуб - ADAC примерно . Ако не могат да окажат помощ на място , поемат всички разходи по транспортирането . При нужда предоставят нощувка в хотел до три дни , и самолетни билети също . Услугите им са достъпни , 109 евро е годишно за цялата фамилия . А имат и по евтини пакети . Най - хубавото е , че не е обвързано с МПС а със физическо лице . На практика независимо къде по Европа закъсам , и без значение с чия кола , ще ми бъде оказана помощ . Според мен е необходима опция при чести пътувания .

Коментар

Подържаm мнението,аз тук имам ААА което в същото,дават отстъпки в хотели,при наемане на автомобили,при застраховане........и ток ти дават на магистралата,и гориво,и пътна помощ до дадени мили........и са никакви пари,един път да ти трябва платформа и си ги избил за 5 години тия парици,а може да помогнеш и на приятел,много знаят те,че не си бил в колата.
                    Последно редактирано от BENZBOSS; 22-02-17, 18:13.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Атанасов Преглед на мнение
                      Добра опция е да си член на автомобилен клуб - ADAC примерно . Ако не могат да окажат помощ на място , поемат всички разходи по транспортирането . При нужда предоставят нощувка в хотел до три дни , и самолетни билети също . Услугите им са достъпни , 109 евро е годишно за цялата фамилия . А имат и по евтини пакети . Най - хубавото е , че не е обвързано с МПС а със физическо лице . На практика независимо къде по Европа закъсам , и без значение с чия кола , ще ми бъде оказана помощ . Според мен е необходима опция при чести пътувания .
                      Това е много полезно. А кои държави са включени?

Коментар

Цяла Европа . За извън не съм се интересувал .

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                          Това е много полезно. А кои държави са включени?
                          Преди масово да станете членове на ADAC имайте предвид, че ще ви трябва немски адрес, за да се води абонамента към тази точка на местожителство. Макар и в общите условия да няма изрично ограничение за това, формулярът за регистрация няма поле за "държава"

https://www.adac.de/mitgliedschaft/a...x?Param=221000

Освен това услугите, свързани с хора (обратен транспорт и т.н.) важат едва от радиус над 50 км от точката на местоживеене, а цялата застраховка важи в чужбина макс. 92 дни. Не че е важно, но покритието далеч не е "винаги навсякъде в Европа".

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                            Другарю Тропчо, това наистина не го знаех, но интересно ако идеята е само на шофьора да му е удобно, за какво му е тогава дълга кола...
                            Иначе идеята е основно да пътуват 2 човека, но пък няма да е зле ако кача още някои отзад и на него да му е комфортно...
                            Мииии, темата се е поразвила и отговор имаш. Аз имах предвид, че за близо 5000 км. обиколка с Карнавала, отзад беше нестихващ купон. Вторият ред седалки могат да се врътнат срещу третия. Опъват си краката, спят (пътуваха по чехли, обувките- в багажа) играят карти... Мисля, че не усетиха почти нищо от пътя. Високо, обем и т.н. Но не е най- добрата кола за шофиране.
                            С една баварка ходихме на Ф1 в Истанбул. Разстоянието е несравнимо. Двамата, на задната седалка, май бяхме накрая по- измъчени от шофьора.
                            Тааааа, такиви ми ти работи.
                            Да де. Другите неща са по- висока позиция на пътя, пълноразмерна резервна гума е за предпочитане... ми, попътувай и ще си изясниш важните неща.
                            Последно редактирано от Тропчо; 22-02-17, 22:25. Причина: Да де...
                            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Чудомир Преглед на мнение
                              Преди масово да станете членове на ADAC имайте предвид, че ще ви трябва немски адрес, за да се води абонамента към тази точка на местожителство. Макар и в общите условия да няма изрично ограничение за това, формулярът за регистрация няма поле за "държава"

https://www.adac.de/mitgliedschaft/a...x?Param=221000

Освен това услугите, свързани с хора (обратен транспорт и т.н.) важат едва от радиус над 50 км от точката на местоживеене, а цялата застраховка важи в чужбина макс. 92 дни. Не че е важно, но покритието далеч не е "винаги навсякъде в Европа".
                              Не съм сигурен че мога да разбера какво означават тези 50 км. Вече е тествано , от Бг до Германия е докарано безплатно МПС на познат . Платиха си му и билета за прибиране в Немско . Аз съм ползвал пътната им помощ в рамките на града . Купих кола която е била с повреден компютър , гасне произволно когато реши . Угасна си насред града в трафика . Дойде механник , установи че не може да я подкара и дойде пътната помощ . Пущината обаче запали , карахме си заедно до сервиз .

Коментар

По повод на твоя познат - говорим за човек с адресна регистрация в Германия, предполагам? Ако да - когато се намира над 50 км от дома, се грижат както колата му, така и придружаващите (той и спътници, ако има) да се върнат обратно вкъщи в Германия.

Пътната помощ в твоя пример е услуга, която не е свързана с хора (personenbezogen), за нея 50те км не важат.

https://www.adac.de/_mmm/pdf/Plus-Se...eft_213660.pdf

Страница 5, първия абзац

Последно редактирано от Чудомир; 22-02-17, 22:50.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X