Обява

Свий
Няма добавени обяви.

въпрос за самоделен булбар

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Вижда се лесно - там партерните етажи на блока са магазини а в подземните гаражи е сервиза. Правиха ми тръбата на ауспуха там на същата машина. Не зная обаче дали ще се справи с толкова дебелостенна тръба. Иначе машината изглежда чисто нова и имат доста дорници за нея.
    Благодаря Scrapheap! Днес ходих и говорих. Нямя проблем да се огъне - имат дорник за фи 6. Просто трябва да им занеса мостра или чертеж.
    Да се ядосваш, значи да наказваш себе си за грешките на другите.

Коментар

30 и 40 мм. ; дебелината не я знам ,но не мисля да са много тежки.
      VENI-VIDI-VICI!

Коментар

колега като направиш булбара даи да го видим,ако е читав ще оставя размислите за теб дали ще остане пътен знак по ул.))братя флекс не могат ли да свършат работа
        ПАВКО
        0888802068

Коментар

Първоначално публикуван от the_trident
          колега като направиш булбара даи да го видим,ако е читав ще оставя размислите за теб дали ще остане пътен знак по ул.))братя флекс не могат ли да свършат работа
          Непременно ще пратя снимки като е готов.
          Днес огънах една тръба за парно (с алуминиева вложка) за мостра и утре отивам.
          А за братя Флекс само съм чувал, но не знам къде са. Може ли някой да ми каже?

Коментар

Първоначално публикуван от Ato
            Първоначално публикуван от the_trident
            Непременно ще пратя снимки като е готов.
            Днес огънах една тръба за парно (с алуминиева вложка) за мостра и утре отивам.
            А за братя Флекс само съм чувал, но не знам къде са. Може ли някой да ми каже?
            бутона търсене знае много питай го
            no signature no problems

Коментар

първият ми джип беше нива,от всичко най много ме беше яд,че нямяше роолбари и затова си направих сам .Първо открих ходравлична тръбоогъвка,после тръбно скеле с диаметър/той е стандартен/ 48мм. и стена 3мм.Във всички складове за метали продават тръби с този диаметър но много е важно да е безшевна иначе я спуква или ако стената е под 3мм.не може да стане ъгъл без да а намачка.По същия начин направих и степенки по ,които изрязох ал.рифел и го монтирах с поп нитове.На драго сърце бих изпратил снимки но явно мегб.им са много и не става.Ако знаете как и къде да пробвам със снимките моля пишете защото е възможно и аз някъде да бъркам.

Коментар

Днеска си взех булбара. Не го правиха тези на Сливница, а тяхен филиал в Павлово. Огънали са тяхна тръба, която също е фи 60, но е тънкостенна и е шевна. Стената е къ 1.5-2 мм. Шева са го оставили отзад, та не се вижда. Има един проблем, а той е, че горната част на булбара стои малко като шестоъгълник, вместо дъга. Но може би като се шкурне и боядиса няма да личи. Ако ли не - ще се прави друг
                Намерих ги братята Флекс, ама са много заети - чак края на другата седмица могат да ми обърнат внимание. Те също могат да направят булбар.
                Очаквайте снимки

Коментар

на мен ли само това ми изглежда като парапет /зимата бабките като пресичат улицата, да има къде да се хванат/
                  помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/
                    на мен ли само това ми изглежда като парапет /зимата бабките като пресичат улицата, да има къде да се хванат/
                    Не е само на теб!!!
                    Ама помисли и за бабите де!!
                    יעבור
                    «И това ще мине»

Коментар

Бе аз този мерак за слагане на булбар за декорация нещо хич не го разбирам. Моя нямам търпение да го разкарам ...
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Много сте зли, ей!

Коментар

Преди като имах Витара, си направих булбара от ауспухови тръби за тир с диаметър 60мм за основната част и с фи 40мм за ребрата отдолу дебелината стените на тръбите е 2мм. Огънаха ми ги на хидравличен тръбогиб и после 3 часа напасване и игра с телоподаващото.

После го занесох на 7ми километър /както е готов/ да ми го поцинковат и след това го дадох на прахово- черен мат, пак там. Стана чудесен!

Много е важно булбара да се конструира и закрепи така че да не закопчее предния капак при силен удар !!!! Стефан беше писал някъде по въпроса за закопчан капак и яко късо + недостъпен акумулатор

А една сутрин много заспал, на един светофар потеглих заедно с колата пред мен /човека се шашардиса много, но не натискаше спирачки /
                          а и времето беше топло /пластмасите еластични/ и се отървахме без драскотина и двамата /той с уплах /

ще поърся снимки да постна..

Коментар

Не ме изяждайте ,де!И аз съм го прекопирал-не съм го измислил.Що се отнася до закопчаването-точно това е мерено да не се случи.Пък освен критика и осмиване,може и съвет.....а?
                            VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Първоначално публикуван от Leam
                              Много е важно булбара да се конструира и закрепи така че да не закопчее предния капак при силен удар !!!! Стефан беше писал някъде по въпроса за закопчан капак и яко късо + недостъпен акумулатор
                              Като гледам, една голяма част от самоделните булбари са направени така, че при един удар е по-вероятно, вместо да предпазят, да станат причина за повече и по-големи поражения.
                              Т.е. тия неща освен за някакъв оптически тунинг и разкрасяване - за нищо друго не стават. А дали това си струва риска - всеки да си преценява.
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Leam
                                После го занесох на 7ми километър /както е готов/ да ми го поцинковат и след това го дадох на прахово- черен мат, пак там. Стана чудесен!

Leam, я кажи къде са тези на 7ми км за поцинковане и прахово? Че май наближавам тоя момент
                                А за акопчаването на предния капак мисля да сложа едни планки отгоре на бронята, хванати за булбара, та дано това помогне.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X