Обява

Свий
Няма добавени обяви.

въпрос за самоделен булбар

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• въпрос за самоделен булбар

Абе, намерил съм си една супер тръба (от пътен знак) за булбар. Но няма кой да ми я огъне. Не си спомням тука във форума ли или някой познат беше споменал, че в МЕИто има някакъв цех където огъват. Ако някой го знае, нека ми даде координати или тел.
    Благодаря
    Да се ядосваш, значи да наказваш себе си за грешките на другите.

Този проблем вълнува и мен.Тръбата от пътния знак безшевна ли е,и
    колко е дебелината на стената и?Защото ако е тънкостенна и с шев повярвай колега цяло чудо ще да е да огънеш малки радиуси без да се смачка или спука.Аз лично опитах да огъна Ф50 черна с дебелина на стената 2.5мм и не се получи нищо.Пробвах на тръбогиб,на ролки,с нагряване все се деформира,въпреки че при нагряването я бях напълнил с пясък-резултат жалък. Има някъкъв чалъм, защото като гледам фабрични при тях промяната на диаметъра в сгъвката е незначителен,но на мен явно не ми достигат познания или техника
    Гори ама въри к'о мързи ви да наливате ли?

Коментар

Огъване с малки радиуси става само с тръбоогъваща машина с дорник, а това не е често срещано, знам къде има обаче е далече от СФ, още повече че не съм сигурен че има дорник за съответната тръба. Освен това не знам дали купен нов не е по евтин от колкото до се поръчва нещо да се прави специфично. Понеже се занимаваме с елементи за индустриални тръбни инсталации аз ползвам за огъвките готови колена, които са огънати точно на 90 градуса. По такъв начин си направих теглич, който след прешлайфане с ъглошлайфа, китване и боядисване, не може да се каже че е заварявано. И това като се има в пред вид че аз не съм заварчик и съм пълен лаик в тая област. Ето и размерите съгласно стандартните тръби които се продават в БГ
      http://bohus.sk/index2.php?mod=2&sub=1&lang=en
      Между другото имаме клиенти които ги ползват за производство на аспуси, а друг един си направи G-то. При използване на такива колена, няма значение каква тръба ползвате.
      Поздрави
      ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Да, и по моему ако тръбата не е безшевна ще станат големи сакатлъци. Особено при удар. Но и от джека.

Коментар

D-MAX благодаря за идеята,колко усилия ми спсти-ще трябва да се черпи Само достатъчно зраво ли става с толкова много снадки?

Коментар

то не пречи тръбата да е безшевна и да се позват колена...

Коментар

Първоначално публикуван от Plamen Lilov
              Този проблем вълнува и мен.Тръбата от пътния знак безшевна ли е,и
              колко е дебелината на стената и?Защото ако е тънкостенна и с шев повярвай колега цяло чудо ще да е да огънеш малки радиуси без да се смачка или спука.Аз лично опитах да огъна Ф50 черна с дебелина на стената 2.5мм и не се получи нищо.Пробвах на тръбогиб,на ролки,с нагряване все се деформира,въпреки че при нагряването я бях напълнил с пясък-резултат жалък. Има някъкъв чалъм, защото като гледам фабрични при тях промяната на диаметъра в сгъвката е незначителен,но на мен явно не ми достигат познания или техника
              Понеже съм лаик в тая област, само видях, че дебелината на тръбата ме устройва. Утре ще слеза до гаража с шублер, та да проверя диаметър, дебелина на стените и дали е безшевна. Абе, трябва да има начин...

Коментар

Първоначално публикуван от D-MAX
                Между другото имаме клиенти които ги ползват за производство на аспуси, а друг един си направи G-то. При използване на такива колена, няма значение каква тръба ползвате.
                Поздрави
                Май такива колена на 90 градуса няма да ми свършат работа, щото искам отгоре огъвката да е U, а отдолу под бронята ъгъла е тъп. Тъй че никъде няма да ме трябва 90 град.

Коментар

D-MAX благодаря за идеята,колко усилия ми спсти-ще трябва да се черпи Само достатъчно зраво ли става с толкова много снадки?
                  Един приятел казва "капка тон носи",така че при нормално заваряване с провар няма начин заварката да е по слаба от самата тръба. А най хубавото е че имате пълна свобода на действие във вашия гараж без да се молите наляво и надясно. Освен това на различните места в конструкцията може да сложите доста по-дебели тръби, за допълнително заздравяване така да се каже, и ако искате да речем да бутате дървета , да турите снегорин или квото там се сетите за бутане. Наскоро един ми пробва теглича - познай кой си тръгна без огънати ламарини
                  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Първоначално публикуван от Ato
                    Първоначално публикуван от D-MAX
                    Поздрави
                    Май такива колена на 90 градуса няма да ми свършат работа, щото искам отгоре огъвката да е U, а отдолу под бронята ъгъла е тъп. Тъй че никъде няма да ме трябва 90 град.
                    От коляно 90 градуса, можеш да отрежеш какъвто искаш сектор и получаваш ъгъла който ти е необходим. Има и тетки ако искаш да правиш нещо такова, има и преходи от един диаметър на друг, елипсоидни дъна и др. Според мен всичко това може да се направи в гараж за 1-2 дена не повече от 50-80лв материали.
                    ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Ato мисля,че D-MAX ни показа пътя.Да запрятаме ръкави и да действаме!Които е готов да пусне снимки,та "старите пушки" да си кажат думата Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от "D-MAX
                        От коляно 90 градуса, можеш да отрежеш какъвто искаш сектор и получаваш ъгъла който ти е необходим. Има и тетки ако искаш да правиш нещо такова, има и преходи от един диаметър на друг, елипсоидни дъна и др. Според мен всичко това може да се направи в гараж за 1-2 дена не повече от 50-80лв материали.
                        Да за това не се бях сетил (От коляно 90 градуса, можеш да отрежеш какъвто искаш сектор и получаваш ъгъла който ти е необходим). Този линк, дето си ми го пратил е немски. Дай инфо къде се намирате и уевсайт или тел.
                        Мерси

Коментар

Ato мисля,че D-MAX ни показа пътя.Да запрятаме ръкави и да действаме!Които е готов да пусне снимки,та "старите пушки" да си кажат думата Успех!
                          Абе мен една от "старите пушки" ми предлага готов булбар, ама нещо дизайна не ми харесва и съм се заинатил да се пробвам да открия топлата вода

Коментар

Прав си готовото не винаги е най-подходящо, а избор на дизайн по нета бол.
                            На този адрес може да си избереш езика вкл и руски:
                            http://www.bohus.sk/
                            Фирмата ни е в Пловдив, но не е проблем, да ги изпратим по спиди например, като така не се налага да се идва до Пловдив. За да не кажат че си правя реклама при това безплатна, нека който се интересува да пусне ЛС.
                            Поздрави
                            ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

D-MAX
                              благодарско. Имам едно пътуване до Смолян идущата седмица и ще мина през Пловдив да ги видя. Но ще ти пратя ЛС да ми дадеш координати

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X