Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква е максималната скорост, която може да се поддържа по-дълго време

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Каква е максималната скорост, която може да се поддържа по-дълго време

Докато пишех предния пост, сам не бях много сигурен, и си бях решил да поогледам Наистина ми е любопитна тази версия, защото и аз съм замислял над нея
    Но се сещам, че има и скоростомери с хоризонтална скала
    Николай
    VITARA 1.6, 93 къса кабр
    КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

Коментар

То има и изобщо без скала. Цифрови. Ама се разбра че за нищо не стават.

Зрението е аналогово, а мозъка - някъв хибрид. Додето се усети каква цифра пише, катаджиите вече те спрели, или се събуждаш в Пирогов.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Последното звучи гадно но е факт А предпоследното също, акт от днес /но не за скорост /
        В този ред на мисли , при изрядни автомобили съвсем спокойно и нормално е да се поддържа 100-110-130
        Николай
        VITARA 1.6, 93 къса кабр

Коментар

Мойта истина е че като свикнеш на колата, тя сама си казва къде и е най-добре. Започват разни вибрации (може и съвсем лекички), вдигане на разход, лоша динамика и т.н. Демек сама си казва че от тук нагоре и е зор.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И аз това имам в предвид, затова поразтеглих параметрите на скоростта.. и не се ангажирах с марки и модели..
            А съм убеден, и че визираш индивидуалните характерстики на автомобила -год.произв, поддръжка,гуми, особености т.н...
            Николай
            VITARA 1.6, 93 къса кабр

Коментар

С Лада Нива 2007 -1.7 къса база на магистралата преди София малко над 140,но смея да твърдя че още на 120 ме хвана шубето много нестабилна е при такива скорости
              Нивата беше с летните гуми,а със зимните не бих се наел да я тествам колко може пък и все пак това е кола за по различни пътища

Коментар

С Дайхатцу Фероза - 100-110 - вози перфектно за модела Гуми - 195/ R15, асвалтова шарка. До 140 набира, не се оплаква, но започва да става все по-нестабилна. Повече от 140 не съм вдигал. Според мен нормалната скорост за този джип за дълъг път е не повече от 110. Поддържа ги с лекота. Всички експерименти са проведени на газ.
                Аз не вярвам в чудеса!
                Разчитам на тях!

Коментар

Опел Фронтера,къса база 2.0 бензин,с 120 км/ч на 3 и 2000 оборота,140 км/ч съм ги държал от качването на магистралата до слизането от нея(Плевен-София),върви без грешка,но това е максималната скорост която може да подържа,и с 160 върви ама е много шумна.
                  Разлика в стабилността няма,с 140 км/ч върви по завоите,изпреварвам няма грижи,стабилна е,което много ме учуди след изчитането на форума и отзивити от другите колеги.

Карах я на газ.

Поздрави

Коментар

Личният ми опит е с тойтата HJ61 със 4.0 турбо-дизел. Нормално върви със 120 при някаде 3000 оборота , то тоя мотор май повече обороти неможе да вдигне .
                    Натискъл съм я и повече ама си е страшничко , особено като се залюлее

Не че неможе но определено не и е там силата
                    088455338две
                    "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
                    Джамбазов 2010г..

Коментар

Всички Българи имаме способността да сме прави,а друг някой да е допуснал грешката /конструктивния дефект/ на нашите машини.
                      А за всеки проблем има предпоставки от самите нас.В твоя случай,според мен е неподходящото масло в комбинация с граничното натоварване на този двигател-дизел,малка кубатура,високи обороти.Поради по-високата си компресия дизелите имат свои ИЗИСКВАНИЯ към маслото,но ние често ги подценяваме с мисълта,че "на мен няма да се случи".Унесени в своето лично его надскачаме възможностите на автомобила,който иска единствено да ни служи.Само ти можеш да съхраниш или да съкратиш живота на твоя другар или "роб".

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        . А на двигателя му е най-добре в зоната, където въртящия му момент е максимален - чисто технически погледнато. Пък и в повечето случаи и точно там е най-икономичен (иначе казано - най-ефективен).
                        Това е една от тайните
                        Другата е НИКОГА дизел по инерция. Колкото и непонятно да звучи дизелите/особено големите/ не понасят прекомерното охлаждане от изключването от скорост дори и за "малко".
                        А който иска да седи в "лютеницата" да си вземе race car

Коментар

Ленд ровър Диско 3,5i.v8-93г-160 км/час и двигателчето си мърка тихо,купето сякаш не докосва земята и имаш чувството ,че времето е спряло.Дай боже всеки му!

Коментар

Опел Фронтера А постоянно 120-125 без грижи държи се перфектно
                            [B][I][U]Ако някои се опита да те засенчи остави го да слънчаса[/U][/I][/B]

Коментар

Тази, която пише в книжката на колата от производителя.
                              Тази скорост може да я потдържаш ама колкото си искаш, ако нещо се случи значи има някакъв проблем с автомобила.
                              Обикновено всеки в БГ си избира сам маслото но това е голяма грешка. Това само за пример, аз например знам какво става при натоварен двигател с масло, което не е за него - температурата на маслото над 130 градуса, радко като водичка, вискозитет никакъв, смазването равно на НУЛА.
                              Или пък неправилно съотношение антифриз концентрат с вода, също води до неприятни случки.
                              Но попринцип това е скоростта, която може всеки един да кара без проблем. Всеки един производител си е е направил необходимите тестове, сложил си е и необходимата доза осигуряване и е посочил "Максимална скорост", не че не може самия автомобил да вдигне повече от посочената, НО тогава трябва да се следят много неща, а за повечето фирмата производител не е поставила уреди на таблото.

Коментар

Патрол 2,8 ТД след повече от основен ремонт - върви си 140 и си пее и иска още, температурата не мърда, леко чукване на газта и ускорява.... 140 ми е някъде към 3500 оборота. С калните гуми бучи по-малко над 110... Иначе като не бързам за никъде - 80-90 км/час Карам със синтетично масло за сега..... - двигателят е на 15-на хил.км.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X