Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква е максималната скорост, която може да се поддържа по-дълго време

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Каква е максималната скорост, която може да се поддържа по-дълго време

Повечето стандартно вградени охладители на маслата рядко са достатъчно големи, за да издържат на продължително натоварване, затова не е хубаво да им се предоверявате. Но в моргата винаги може да се намери по-голям радиатор

Коментар

На дали проблема ти е от високата скорост Преди 4 дни се прибрах от морето аз също карам Фрилендър 2000 ТД през целият път от София-Бургас-София съм потдържал средна скорост 130км при това с климатик защото беше страхотна жега колата се държеше стабилно на пътя а средният разход беше 7,8л.

Коментар

Приятелю, седмица преди това и аз ходих до Бургас (Несебър) и не съм имал проблеми, но не съм и претоварвал двигателя в аналогична ситуация. Не мога да ти кажа каква ми е била средната скорост тогава, но определено не съм вдигал над 150 кm/h.
        Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
        „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
        LZ1EMS

Коментар

Незнам защо изкаряхте че дизела не може да се кара при по високи скорости.Брат ми има пежо 405 1.9 тди комби на 230 000км ходихме до Пловдив по магистралата рядко падахме под 180 в обороти бяхме при 210 на 4500 което подържахме 3-4 мин и ништо и нямаше е вярно че стана нестабилна.GPS показа средна скорост 200км.
          [SIZE=4][COLOR=red]Искам България чиста[/COLOR][/SIZE]

Коментар

Първоначално публикуван от vitaraturbo Преглед на мнение
            Незнам защо изкаряхте че дизела не може да се кара при по високи скорости.Брат ми има пежо 405 1.9 тди комби на 230 000км ходихме до Пловдив по магистралата рядко падахме под 180 в обороти бяхме при 210 на 4500 което подържахме 3-4 мин и ништо и нямаше е вярно че стана нестабилна.GPS показа средна скорост 200км.
            Всичко може - въпроса е цената... видима или невидима (разбирай как се отразява това на ДВГ-то и докога). Виж по-горе имаше един пост за Опел Зафира - конкретен пример, както и твоя. Тук обаче става въпрос за формулиране на общ принцип - това е идеята. ,,Изключения" може да има много...
            Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
            „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
            LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
              Всичко може - въпроса е цената... видима или невидима (разбирай как се отразява това на ДВГ-то и докога). Виж по-горе имаше един пост за Опел Зафира - конкретен пример, както и твоя. Тук обаче става въпрос за формулиране на общ принцип - това е идеята. ,,Изключения" може да има много...
              Общият принцип е, че колкото са по-високи оборотите, толкова повече се износва двигателя. Ресурсът му обаче е сметнат за минаване на много километри с максимално допустимата според производителя скорост. Така че, ако се скапе от 5 минути каране със скорост макар и с много малко по-ниска от максималната според производителя, значи има и друг проблем.
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

А някои правили разлика между максимално предвидена скорост за модела,максимална колкото може?

Производителя дава максимално таква скорост при която не трябва да има проблеми,например на моята фронтера и дават 155км/ч максимална скорост а на 4 оборота е с 140,а на 6 поне 170-180,не съм я карал до толкова много,но си върви на пушка.

Затова си караите джипките,и не ги тормозете,мисля че Куадрата беше казал(цитат по спомен):

"Защо ми вият дифовете,защо шуми скоростната кутия,ами скорости над 120 км/ч не са препоръчителни за по дълго каране,просто това са джипове,не състезателни коли"

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                  Не искам да измествам темата, но все пак основен проблем е остро прегряване на IV-ти цилиндър, при високи обороти (4000/мин). Казвам остро защото датчика за температурата дори не помръдна, а иначе е доказвал, че работи преди време по друг повод. Та така - дизел и високи обороти - НЕ!
                  Споделям това като опит за всички вас.
                  p.s. между другото на автоморга от четири Free, три от които дизелови се оказа, че всички те (дизеловите) имат ,,запечен" четвърти цилиндър. В конструктивно отношение поне за мен има обяснение защо точно IV-ти...
                  Преди 5-6 г. на мой познат със фрилендър му се случи това, но в студено време, без никакви предварителни признаци или проблеми от рода на прегряване, загуба на масло и т.н.т. на магистралата от Варна към Каспичан само, че пострадаха 3 и 4 цил.
                  Явно си е генетично обусловена болест при тях.

За високата скорост: Волво S 80 2.5 дизел с чип със закачена платформа по Пловдивската магистрала лятото в горещо пловдивско време със зададена на "автопилост" скорост от 150 км/ч няма никакви признаци или опити даже темп. леко да се повиши и не е загуби масло.

Така, че зависи си от дизеловия двг.
                  Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

:Мойта RAV4 държи на 140-150км/h в протежение на 100-120км.
                    Това е за около 40-50 минути.Стрелката на температурата стои като закована с пирон(на средата),75 градуса.
                    А,и климатика работи,щото навън е 35 по Целзий.

Коментар

Моето чероки не бяга повече от 140, но си го къткам с 90 , старият ми форд от 71 година ( Ford Taunus Wagonstation V-6) бяга 180 ама си го карам с 90. Предните собственици на форда също са го къткали с 90 (по баи Тошово време) Какъв е резултата..? ами почти 1.500.000 километра без основен ремонт...не бях го припалвал почти година...вчера ..от първият път тръгна. Според мен дизела на високи скорости...влияе пагубно на двигателя. Всички среден клас автомобили дават оптималната скорост : кога стрелката на километража застане на 12 часа . При кои 80..при кои 110, това е оптимален режим на трансмисията и двигателя като цяло. според мен..максималната скорост която да се поддържа дълго време е тази която описах : кога застане стрелката... (мое лично мнение )
                      Последно редактирано от lcr; 03-10-08, 23:28.
                      понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
                      JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
                      Honda Shadow VLX 600 - 1999
                      FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
                      Влади

Коментар

Първоначално публикуван от lcr Преглед на мнение
                        Моето чероки не бяга повече от 140, но си го къткам с 90 , старият ми форд от 71 година ( Ford Taunus Wagonstation V-6) бяга 180 ама си го карам с 90. Предните собственици на форда също са го къткали с 90 (по баи Тошово време) Какъв е резултата..? ами почти 1.500.000 километра без основен ремонт...не бях го припалвал почти година...вчера ..от първият път тръгна. Според мен дизела на високи скорости...влияе пагубно на двигателя. Всички среден клас автомобили дават оптималната скорост : кога стрелката на километража застане на 12 часа . При кои 80..при кои 110, това е оптимален режим на трансмисията и двигателя като цяло. според мен..максималната скорост която да се поддържа дълго време е тази която описах : кога застане стрелката... (мое лично мнение )
                        Напълно заставам зад мнението на колегата за 12 часа
                        Карам Голф № 1.9 тди,98 год, 12 часа е 110 ...не че не си го карам редовно със 130/ на магистр до 150 /, но лично аз се изморявам по-малко при 110 на дълъг път , а освен това при 110 мотора има много по голям ресурс при критична ситуация За по-малко от две години имам над 100 хил.км, така че стоя зад думите си
                        А имам и Витара от месец, там стрелката на 12 часа е 90 км и си е добре, иначе извън града със 100-110 бива/газ/ Не знам как може повече, стигнах до 130 с попътен вятър надолу... за проба, убедих се че е безмислено
                        Николай
                        VITARA 1.6, 93 къса кабр
                        КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

Коментар

Е да се, ама като даден модел се предлага да речем с 5-6 двигателя, а километража му е еднакъв, какво правим? Все ми се струва че примерно 1.2 и 2.0 бензин, или пък 1.6ТD и 2.7TDI се карат съвсем различно, и при различни скорости.

А иначе кажи-речи всички леки автомобили, и може би голяма част от джиповете, са най-икономични около 80-100 км/ч.

А на двигателя му е най-добре в зоната, където въртящия му момент е максимален - чисто техничеки погледнато. Пък и в повечето случаи и точно там е най-икономичен (иначе казано - най-ефективен).
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Много от уредите в автомобилите са конструирани, отчитайки чисто психологическия аспект, върху водача... В САЩ, непосредствено след войната е създаден институт, който се е занимавал, както с ергономиката на пилотите, та чак до определяне на усилията в отделните пръсти, примерно, така и със психологическото въздействие на цветовете и разположението на приборите. По-късно, този институт се преименува в НАСА. Автомобилните компании са се възползвали от тези изследвания. Пак според тези изследвания, се счита, че вертикалната стрелка, в средата на скалата, действа успокояващо на пилота (шофьора), който подсъзнателно се стреми да я държи там... Започнали да конструират километражите така, че икономичния и най добър режим за работа на двигателя, да се намира във вертикално положение на скалата. Пак по тази причина, някои американски автомобилни компании, поставят скоростомери на автомобилите, на които максималната скорост е 70-80 мили в час, при условие, че същите тези автомобили вдигат, без усилие, далеч над 100. Просто любителите на високи скорости, предпочитали да "запълнят" километража до край....
                            Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                            Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

[quote=sparkybg;497503]Е да се, ама като даден модел се предлага да речем с 5-6 двигателя, а километража му е еднакъв, какво правим? Все ми се струва че примерно 1.2 и 2.0 бензин, или пък 1.6ТD и 2.7TDI се карат съвсем различно, и при различни скорости.

А иначе кажи-речи всички леки автомобили, и може би голяма част от джиповете, са най-икономични около 80-100 км/ч.

А на двигателя му е най-добре в зоната, където въртящия му момент е максимален - чисто техничеки погледнато. Пък и в повечето случаи и точно там е най-икономичен (иначе казано - най-ефективен).[/quote
                              По принцип си прав, но не съм убеден, че е масова практика такава голяма разлика в моторите на еднакви купета
                              За другото съм съгласен, и аз писах нещо подобно..
                              Николай
                              VITARA 1.6, 93 къса кабр
                              КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

Коментар

Първоначално публикуван от vuk varna Преглед на мнение
                                ...По принцип си прав, но не съм убеден, че е масова практика такава голяма разлика в моторите на еднакви купета
                                Справка - SKODA FABIA. Мотори от 1.2 бензин 55 к.с. до 2.0 бензин с мощност доста над 100. При дизелите - пак така. А на практика предния модел VW Polo е пак така. При SEAT - май същото.

По-масово - здраве му кажи.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X