Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква е максималната скорост, която може да се поддържа по-дълго време

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Каква е максималната скорост, която може да се поддържа по-дълго време

Оптималната скорост при различните джипки е различен процент от максималната.
    Усеща се колко е, най-вече по вибрациите.
    Общо взето, ако не искате да чупите двигатели, карайте с 50км/ч по-малко от максималната скорост.
    Максималната скорост според производителя, не според мненията в интернет.

Коментар

Лада Нива чисто нова ръчка 5ск. 140 и прави опит да фръкне като фтичка
      На тебе май нещо ти е поомръзнал живота ... Като знам на дълга база 130 какво е, 140 при къса, е все едно да разбиваш вратата на свети Петър с канго.
      Vitara 2.0 V6
      Honda CRV (Gen 1)
      Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
      ВАЗ 2131

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
        На тебе май нещо ти е поомръзнал живота ... Като знам на дълга база 130 какво е, 140 при къса, е все едно да разбиваш вратата на свети Петър с канго.
        извинявам се За off-топиkа
        Не си прав - ако имаш опит само с дългата база - нали знаеш че вала не и е смятан точно за дълга база - и оттам идват секакви шумове и тресения.
        Примера които дадох с Нивата по-горе е за каса база и след мнoгoкратни посещения за реглaж на раждатка , диф и карета .. за да се елиминират всякакви тресения. Това позволява малко по-спокойно каране с висока скорост, неравностите по пътя обаче си oстават - пружините реагират много гадно. Зависи и от гумите - аз карах с едни малко по-широки Медвед.

Коментар

Едно време си имаше правило: 70% от максимално възможното. В сила си е и сега.
          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Всичките тия дето сега загряват при 140-150, и блокират моторите, като нови не не са имали проблеми. Тия дето сега без проблеми карат с 160-180 като понавъртът години и километри, и те ще греят и блокират.
            Това е се едно аз да се бегам с некой 20г., отгоре на това и трениран.

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
              Марто, на колко оборота ти ги прави тия 130км/ч?
              Утре ще ги засека точно и ще ти кажа.А на изуст,около 3500 об/мин.Ти не гледай колко пише на твоя скоростомер,аз съм със сток гуми(29'')
              Виден столичен ихтиолог

Коментар

offtopic:

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                Първоначално публикуван от Lazar
                Марто, на колко оборота ти ги прави тия 130км/ч?
                Утре ще ги засека точно и ще ти кажа.А на изуст,около 3500 об/мин.Ти не гледай колко пише на твоя скоростомер,аз съм със сток гуми(29'')
                И двамата не гледайте скоростомера, а GPS-а или нещо друго с такава вярност (ако щете от 1-ви до 100-тни километър на магистралата). На много модели 4х4 скоростта си идва тамън именно при смяна на размера с по-голям.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                  ... На много модели 4х4 скоростта си идва тамън именно при смяна на размера с по-голям.
                  Точно. На Y60 с 33-ки километражът и GPS-ът показват едно и също.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Такава беше и моята идея,засечка с ГПС,утре ще докладвам
                    Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                      ..аз съм със сток гуми(29'')
                      Вярно, забравих.

Гледал съм я с ГПС, показва с около 10км/ч по-малко. А веднъж даже ме спряха за ми я съобщят Иди се обяснявай после, че гумите били едикви си...

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                        offtopic:

.. На много модели 4х4 скоростта си идва тамън именно при смяна на размера с по-голям.
                        Факт. Аз като смених щатните 29" с 31" и GPS-а се изравни със стрелката на скоростомера почти идеално.
                        Technical Rescue Direct - life lies in courage
                        http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
                          Факт. Аз като смених щатните 29" с 31" и GPS-а се изравни със стрелката на скоростомера почти идеално.
                          Това нали не се отнася за одометъра.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                            Това нали не се отнася за одометъра.
                            Не се отнася. Отчетената скорост е вярна, но не и изминатото разстояние.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Не само дизелите правят проблем при високи обороти. Имах случай да бързам и от Чирпан до Пловдив поддържах скорости над 220 с трилитрово бензиново БМВ. Резултата беше че не можах да стигна там закъдето бързах заради скъсан клапан на 5-ти цилиндър.

С Рокито гледам да поддържам около 90-100. Иначе стига до 128 (по GPS) и започва червената зона на оборотомера.
                              Преди време ходих до Виена със служебна ТЛК 100 - с четири души и около 500 кг багаж стига до 180 много бързо, там има някякъв вид ограничител, няма пролем да ги поддържа през цяла Унгария.
                              “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
                              Walter Rohrl
                              GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Малко информация в темата и за WJ 3.1 TD VM,при 38 градусова жега,по магистрала при 120 км/ч държи около 90 градуса с климатик на макс, при 140-150 вдига около 100-105 градуса,макар,че червеният сектор на температурата започва от 120 не ми се експерементираше и си свалих на 120 ,тях ги поддържа с около 2500 оборота.Няма никаква разлика в звука и динамиката на двигателя от 100-150 км/ч ,само по температурата се усеща натоварването.
                                TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
                                Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
                                Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
                                Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X