Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Kатализатори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Kатализатори

Най-правилният и ефективен начин за решаване на проблема е контрол/лицензиране на изкупуването, вместо няколко стотин хиляди собственици да треперят дали ще им резнат катализатора и да проявяват творчество в изработването на защити.

Разбира се, наясно съм, че това са само мечти и почти няма шанс да се случат.
    Toyota Land Cruiser BJ70 1985
    Lexus LS430

Коментар

Първоначално публикуван от vento5 Преглед на мнение
      Най-правилният и ефективен начин за решаване на проблема е контрол/лицензиране на изкупуването, вместо няколко стотин хиляди собственици да треперят дали ще им резнат катализатора и да проявяват творчество в изработването на защити.

Разбира се, наясно съм, че това са само мечти и почти няма шанс да се случат.
      Разбира се Венто, начинът е този, ама нали и контролът и лицензирането и най-вече изкупуването са в ръцете на едни и същи хора.И какво да правим ние???:Проявяваме творчество и чакаме да дойде "Видов ден".

Коментар

Никакво лицензиране няма да помогне. То не помага за обикновения скрап, който е голям, тежък и евтин, а какво остава за такива дребни и скъпи "вторични суровини", които са лесни за криене.

Трябват жалби и полицията да ги хваща, ама ей това вече са мечти.

Коментар

Другия вариант вместо разни сложни за демонтаж катализатори и затрудняване на разни джамбази не е ли по-добре да се махнат(има лек за всеки катализатор да се измами електрониката) и въпросните да останат на сухо вместо разни ТНТМ-та по скрападжийски тертип.
          Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Мисълта ми беше, че местата за изкупуване/преработка са по-малко и биха могли по-лесно да се контролират. Не е едно и също да гониш няколко хиляди крадци сравнено с контрола на няколко десетки(или стотици) пункта които нямат крака да тичкат. Най-тясното място в системата би-трябвало да е преработката.
            Ако там се следи да не влиза крадено, то кражбите ще отпаднат от самосебе си.
            Нямам идея колко лесно/трудно се извлича платината от катализаторите и дали е постижимо за "мушмуроци" в полу-домашни условия.

Без желание от полицията обаче няма да стане. Може би вой към европейския департамент по екология (не знам как се казва) за застрашена екология в следствие масови кражби на катализатори, би спомогнало малко да се чуе за проблема.
            Lexus LS430

Коментар

Първоначално публикуван от vento5 Преглед на мнение
              Нямам идея колко лесно/трудно се извлича платината от катализаторите и дали е постижимо за "мушмуроци" в полу-домашни условия.
              Там е тя бедата, че не е трудно и преработката не е тясното място в системата. Особено като се сравни с печалбата. Аз например бих могъл да го правя у дома в мазето, ако има кой да ми носи катализатори. Значи и други могат и значи е пълен абсурд това да се контролира.

На европата не ми се вижда смислено да се надяваме - за нея това не е екологичен проблем (тука колите с катализатор са малко така или иначе), а криминален, каквито тя знае че си имаме. Още повече, че ролята на катализаторите за "екологията" непрекъснато се преразглежда и тези на по-старите коли не се смятат винаги за положителни герои.

Коментар

Хич не е обнадеждаващо това дето го казваш
                Lexus LS430

Коментар

Както вече казах, проблемът си е криминален. Не регулаторен и не административен и не някакъв друг. Не бъдат ли изловени и "превъзпитани" тези, които го правят, те ще създават проблеми даже и да се махнат катализаторите от колите. Както могат да ти вземат радиото от колата, така могат и катализатора. Борбата с тези кражби си е добрата стара традиционна полицейска работа - патрулиране, мрежа от информатори, проверки, разпити и другите неща, които полицията прави, когато има гражданско общество да ги изисква от нея.

Коментар

Направо полудях тази сутрин когато слязох и запалих колата (пежо 406 дизел).Естествено катализатора липсва.Около колата локва едвам се качих вътре.Наведох се и какво да видя грънците висът в локвата.За пръв път виждам такова нещо все едно е отрязано на лазър. Станах на прасе докато вдигна колата и се навра под нея да превържа гърнетата.Утидох да ми сложат резонансно гърне и колегата ми се ""зарадва"" аз съм 7мия от нова година на сам.На право нямам думи.
                    0898774443-Пламен.

Коментар

Казах Ви аз за френските коли(дизелите)! ....Съжалявам за случилото се колега и пак препоръчвам на всички с HDI-та(предимно) да си свалят сами катализаторите,за да не Ви се случват такива неща!
                      Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

И това не е решение. Като легне гадът отдолу и се разочарова от хитростта ти, ще ти направи друга беля, за да не му е напразно търкалянето.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                          И това не е решение. Като легне гадът отдолу и се разочарова от хитростта ти, ще ти направи друга беля, за да не му е напразно търкалянето.
                          Може да ти "отреже" дюшемето от злоба. Истината е в това, колите по-малко да стоят на обществени места.
                          Крадеца като види нещо лъскаво и започва да злоби и да крои схеми. Мизерия му приляга на крадеца и още по-добре ще се чувства да бъде "охраняван" от униформени "охранители" в определените (от закона) за тази цел места.

Коментар

И двамата нищо не разбирате от крадци.

Истинският крадец гледа да оставя минимално следи. Ако няма какво да открадне, ще се измъкне тихо и ще се огледа къде има. Другият, който ще ти счупи нещо, той е влязъл да прави беля, а не за пари.

Коментар

И аз преди си мислех ,че ползват тръборези но имат каде ,каде по-добро обурудване ,а в това ме обеди познат полицай показвайки ми уреда за рязане иззет от един апаш.Представете си така наречената верига за маслени филтри ,на която на всяко звено на веригата има по едно режещо дискче от тръборез!Ръкохватката също беше по-различна за да може да се навре навсякаде!Интересно беше и това ,че въпросното чудо реже тръба само с един оборот заради много режещи дискове по веригата и следите след сряза бяха като от плазма .Чудото е много компактно и се събира в преден джоб на дънки безпроблемно!
                              Апашите търсят автомобили със скъпите модели катализатори като те са МБ,БМВ и голяма част от ХДИ дизелите на Пежо,Ситроен,Ланчия и т.н. като гледат да имат лесен достъп до ценната стока.За да се предпазите до някаква степен ,погледнете каде се намира катализатора на вашия автомобил и го паркирайте така,че достъпа до него да е затруднен.Примерно аз преди да си сваля катализатора на Ситроена му качвах задницата на бурдюра до шофьорска врата като достъп до чудото нямаше ,но имах удобно за това място което за София нямам представа дали е възможно.Доста комший изпищяха и имах видими белези по вана ,че сим бил "преслушан" но неса оспели да го докопат!Също така гледайте колата ви да стой на добре осветено място с добра видимост към нея от пътя .Пичовете избират коли забити на затънтени места с слабо улично осветление за да са по-незабележими.
                              Дано с горенаписаното помогна на някой да не осъмне с липсващ катализатор!
                              Uaz 469 2.4 D MB
                              KTM 600 ROTAX
                              Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
                              Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

Аз проблема го реших като си ги продадох...
                                За Спринтер сди 180лв от 2.0ХДИ - 360лв това за оригинални... щото се слагат заместители на Босал които ги изкупуват евтино...
                                Сега се чудя на Черокито дали да го свалям?!?!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X