Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Kатализатори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: катализатор

извинявам се че се намесвам не е ли по добре да истарбушиш керамиката ако ти е здраво гарнето а керамиката да я предадеш има места на които я изкопуват по 100лв килото вместо да им даваш цял катализатор за 50см тръба която струва не повече от 15лв

Коментар

Ако аз имах този проблем сега, щях да сложа резонаторно гърне, а с катализатора мога да правя каквото искам. Според мен гърне е по- добре, отколкото изтърбушен латализатор. Освен колата, лятно време се придвижвам с Хонда 750ВФР, и повярвайте ми, всяка дори и минимална промяна по ауспуха се отразява по един или друг начин.

П.

О.
      Land Rover Discovery 300TDI 1995 Basic

Коментар

Първоначално публикуван от kappi Преглед на мнение
        извинявам се че се намесвам не е ли по добре да истарбушиш керамиката ако ти е здраво гарнето а керамиката да я предадеш има места на които я изкопуват по 100лв килото вместо да им даваш цял катализатор за 50см тръба която струва не повече от 15лв
        Керамиката няма как да я изтърбушиш здрава през двата отвора. Трябва да я счупиш на малки парченца, а тогава не я искат. Аз знам, че купуват само цял катализатор.

Коментар

Първоначално публикуван от tomik Преглед на мнение
          ...
          В този случай наистина е по-добре той да бъде заменен с нов но!!!!!!
          Новият, който ще сложите трябва да е одобрен от фирмата производител, т.е. само оригинален за Вашия автомобил.
          Всички тези УНИВЕРСАЛНИ, които се предлагат в БГ, не стават. Това е така защото всеки един производител на ДВГ-то е изчислил какъв по размер и форма катализатор да сложи, за да може да не се промени налягането и такта на изпускателните газове.
          Добре де, по-добре наш - от тия универсалните (за който ми искат 150лв или 50 + стария катализатор) или махане на стария и поставяне на резонаторно гърне( което е горедолу същите пари + един изгорял катализатор за връщане, който я го върна, я не, я ми го вземат в сервиза без да ме питат)?
          А относно екологията - да, точно мойта кола е една от стотиците милиони, които еб@ват м@й....а на екологията и бих искал да направя, каквото зависи от мен, за да намаля личната си вина срещу природата.
          Ако не свършва добре, значи не е свършило!
          0888 315 794
          LZ1UPI
          A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
            Добре де, по-добре наш - от тия универсалните (за който ми искат 150лв или 50 + стария катализатор) или махане на стария и поставяне на резонаторно гърне( което е горедолу същите пари + един изгорял катализатор за връщане, който я го върна, я не, я ми го вземат в сервиза без да ме питат)?
            А относно екологията - да, точно мойта кола е една от стотиците милиони, които еб@ват м@й....а на екологията и бих искал да направя, каквото зависи от мен, за да намаля личната си вина срещу природата.
            Ами как да ти кажа, кое ще е по-добре, като почти никой не знае какво ще се получи.
            Мога да ти кажа какво да гледаш според мен като си избираш нов катализатор.
            1. диаметъра на тръбата на входа и изхода де един и същ с твоя.
            2. да се запази разтоянието до ламбда сондата, имам предвид майстора да не каже сега тая кривка тук за какво ти е.
            3. Горе долу обема да катализатора да бъде един и същ с твоя стария. За плътност вътре няма да говорим, защото няма как да го видиш това.

Това са нещата, които са най-важни, всичко друго е божа работа дали този катализатор ще пасне на твоя двигател. В най-лошия случай или ще гори малко повече отколкото досега или пък ще бъде малко по-тромава при ускорение

Коментар

Сложи газ, и ще си екологичен.
              Land Rover Discovery 300TDI 1995 Basic

Коментар

начупен на парченца го взеха 100лв килото а цял го купуват по скапо
                поне при мен беше така

Коментар

Махайки катализатора (запушен или не) двигателя се изчиства по-добре от изгорелите газове. С никой от автомобилите, на които съм махнал катализатора, проблем не съм имал.

Не знам как се разбира. Вчера се завирах под фронти но катализатора е на малко ш....о място. Като този http://cgi.ebay.de/KATALYSATOR-KAT-O...2em118Q2el1247
                  За сега няма да бързам да си слагам таралеж в гащите.
                  На фронтера 2.2 се сваля колектора от двигателя. Аз сложиш най-скъпия резонатор на крафт 85лв. Работата е наколко часа, но си струва.

Коментар

Здравеите и от мене ако мога да се изкажа по вапроса : Значи катализатора като се запуши 1-ви стадий започва да мирише на сяра или по нашему на развалени яйца.Мойта работа е точно такава демек с това се занимавам Ауспухови системи.2-стадий е разпадането му на парченца което е много неприятно по някой път защото ако се е получило разпадане е възможно да запуши гърнето след него ,в повечето случай неможе да се отстрани това парче от там.Следователно идва момента на смяна и на това гърне+катализаторът.Та животът на катализаторът е 120 000 км препорачителни за смяната му.Идва моментът за Ламбада-сондата тя е много важна за правилната работа на двигателя.Работата на сондата е да дава информация на компа да прави правилна горивна смес .Колкото до тези автомобили с 2 сонди принципът е същия.1-вата сонда дава инфо.за сместа а 2-рата дава инфо за катализаторът дали правилно работи.Повечето автомобили имат една жълта лампа на таблото която показва дали катализаторът работи в граници на нормалното.Демек ако светне задължително е премахването му с нов или резонаторно гърне.Така до тук добре Ако дойде този момент препоръчвам резонаторно гърне.Ако решите да го избушите 1-во ще получите неприятен метален шум което предполагам че на пошечето им е неприятен.2-ро не доизгорелите газове носят със себе си малки частици искри със себе си.Следователно работата на резонаторното гърне е да ги потуши и да намали зблъсъка на газовете в следващото гърне.При монтаж на такова гърне"резонатор"задължително трябва да се монтира и сондата на него.Следователно ако съм бил полезен ще си направите сметката за траба на негово място.Задалжително е и фито на трабата да е същото може да е по-голямо но не и по-малко.За дизеловите автомобили няма проблем да е с тръба.Нямам място да обясня защо.Колкото до тези катализатори заместители в ЕМКОМПЛЕКТ и ДР.те са за 50 000 км.толкова им е животът на тях.Оригинален кат. в България започват цени от 800 лв. на горе.Дано съм бил полезен с инфото ако има още нещо питайте.И на края Обобщение :махате го ако ви дадат някой лев добре дошло слагте Резонатор и работата е О.К. П.П при нов кат.автомобилът губи 7коня лично съм го тествал това при махането му с резонатор се полуюават тези 7 коня но нямам как да ги усетите.Разликата ще усетите само Ако ви е бил запушен.тогава загубата ще е повече от тези 7коня.Дано съм бил полезен.Вече мисля че ви се изясни малко този въпрос.
                    Добре е човек да има и в пъкала приятели.:)

Коментар

и аз ще кажа нещо по темата преди една година каталиэатор струваше 100-140 лв эа това в сервиэите ги свалят
                      0887 526 564/ 0897 933 755 /

Коментар

Така значи при мен са четири катализатора и сондите постоянно отчитат грешка и оттам изключват една камара системи та даже и еърбезите, затова се принудих и смених генерацийте със катализаторите и сондите. Та с резонаторни гърнета няма да мине номера но ме интересува нещо друго към сондите се прикачат симулатори които не позволяват да се отчете грешка и единственната вреда е екологична, та въпроса ми има ли някой запознат със историята намерих човек който ги прави но е тясно специализиран със Митсубиши и от другите марки се дърпа тъй като не му е много ясен интерфейса, става дума за Тойота FJ. Или с две думи има ли някой който е наясно със симулаторите за Тойота.
                        Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

От: катализатор

Искам и аз да споделя с какво се сблъсках:
                          Карам Чероки 4.0л, 2001 година, с 4 ламбда сонди. През около 30 километра изписваше грешка 0432 - main catalyst efficiency...ясна е на всички...обаче като я изчистих веднъж и се разходих от София до Боровец и обратно, светна не след 30, а след 160км, на околовръстното в задръстването!
                          Днес махнах катализаторите и долните ламбди ги монтирахме на същото място на новите тръби, изнесени с около 4см. Отново компа светна и грешката е същата - 0432.
                          Работата на двигателя е по-различна като звук без катализаторите, при тръгване и сменяване на скорости се усеща повече тяга, за разхода все още нищо не мога да кажа.
                          Искам да накарам чек енджина да не показва тази грешка и се чудя:
                          1- да разкача кабелите на долните ламбди, тогава на компа се подава инфо - 1волт перманентно, но незнам дали се влияят горните ламбди и забъркването на сместа и харча...
                          2- да изкарам още навън ламбдите, но незнам дали ще има ефект.
                          3- да извадя ламбдите да си стоят около двигателя и да мерят околния въздух...
                          4- чувал съм за емулатори или една проста схема с резистор...
                          Моля, ако някой има преки наблюдения и опит, нека сподели какво мога да направя, писна ми вече да се чудя и се мая...поне си купих elm327 scan tool и мога да си гледам и чистя грешките непрестанно...
                          Jeep Cherokee XJ 4Lx4Inch Lift
                          Компютърна диагностика

Коментар

Мислите ли че ще тръгне по добре джипката без катализатора.

Коментар

Първоначално публикуван от zogry Преглед на мнение
                              Мислите ли че ще тръгне по добре джипката без катализатора.
                              Да.Катализатора е тапа.

Коментар

За тръбата ... някои хора казват че след монтирането и започвали да чуват странни шумове,аз лично на стария си автомобил имах монтирана такава и шумове не чувах.
                                Последно редактирано от CarTest™; 03-03-11, 08:32.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X