Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Kатализатори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с ламбда сонда след премахване на катализатора

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Помага също, ако попрочетеш
    Например, една тема по-долу: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...t=33690&page=3
    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

От: Проблем с ламбда сонда след премахване на катализатора

Първоначално публикуван от robkobg Преглед на мнение
      И задъжително изкормваш чек лампата от таблото
      Поне при мен не се наложи. Затова и давам този съвет.
      Subaru Outback H6 MY 05 продаден :(
      Opel Frontera V6

Коментар

От: Кражби на катализатори

След петата-шестата година от производството на автомобила, полезното действие на катализатора намалява много. Аз също имам приятел с автосервиз. Занимава се с ауспуси от 15 и повече години вече. Варианта е резонаторно гърне на мястото на катализатора. Според катализатора на автомобила се прави и сделката. В най добрия случай е гърнето и труда без пари+доплащане. Освен това, катализатора се стопява в основата при системно душманско шофиране. Което води до задържане на изгорелите газове, преразход на гориво и спънат автомобил. Колегата CrAzY_eMo правилно е споменал. Давайте ги с пазарлък някъде и се отървайте. Това нещо колкото е полезно, толкова и е вредно. Таман ще сте спокойни, че няма да ви го окрадат, докато спите. Ще се изненадате, усещайки разликата във вървежа без досадното чудо. Излишно е, ако автомобила е по старичък. Освен това в България няма кой да провери ако си регистрирал автомобил в данъчното и си упоменал в декларацията, че има катализатор. В случая си плащаш данъка с 50 % намаление. Много голяма част от автомобилите си карат така. А и на кого ли му пука!!!

Коментар

+1 ...Една кола мине ли повече 100-150хил.км или 5-7год. ,аз веднага и махам катализатора!...Всеки си има мнение,аз отрицателни ефекти от премахване на катализатор НЕ съм имал!(махнал съм ги на поне 7 от колите,които са били мои)!
          Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Първоначално публикуван от CrAzY_eMo Преглед на мнение
            +1 ...аз отрицателни ефекти от премахване на катализатор НЕ съм имал!
            И на никоя от тези коли не светнала "check engine"? Самото и светене си е кофти ефект Ако си се справил с нея и ако искаш, може да споделиш как

Коментар

От: Kатализатори

Правя ги при мой приятел,в сериозна фирма ЕМ ... и след премахването на катализатора,слагат "универсален" ...преход,в който си се навива старата ламбда!....На моята Витара нямам ЧЕК и я карам без ламбда от 3г ....пука малко като кросарка,но не ме дразни!...На Мерцедеса преди 10 дена му ги махнах(той е с два)....и за щастие не ми е светнало нищо! ....Не съм имал такъв проблем с ламбда и затова не искам да давам съвети за решаването му,за да не подведа някой!
              Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Първоначално публикуван от CrAzY_eMo Преглед на мнение
                На Мерцедеса преди 10 дена му ги махнах(той е с два)....и за щастие не ми е светнало нищо! ....
                А с шума как е? И аз ще трябва да ги махам на една кола с два (V6), но ако стане шумна, край с лукса. На тяхното място на Мерца какво сложихте?

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                  А с шума как е? И аз ще трябва да ги махам на една кола с два (V6), но ако стане шумна, край с лукса. На тяхното място на Мерца какво сложихте?
                  Боцкаш две гърненца ако има проблем с шума.
                  На моето в6 нямаше разлика с катализатора и с права тЪрба на негово място.
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                    Боцкаш две гърненца ако има проблем с шума..
                    Проблемът е, че нямам право на втори опит. Катализаторите са на страшно "терсене" място и ми се ще да стане отведнъж. Затова търся челен опит

Коментар

Каква е колата?
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Jaguar X-type, напречен V6, катализаторите са директно след главите и особено задният е практически недостъпен.
                        Засега не дават грешки, но километрите са вече 160к и трябва да се мисли.

Коментар

Ако са т.нар. предкатализатори с тях и без тях се 200. Ама тогава има още катализатори назад.

Коментар

Амии.. Нормални са си, с ламбди преди и след тях, четири на брой. След тях са само гърнета.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                              Амии.. Нормални са си, с ламбди преди и след тях, четири на брой. След тях са само гърнета.
                              Аха. В такъв случай не ги махай, щото ще светне грешка заради ламбдите. На този двигател не знам как се махат контролните сонди, на доста коли става софтуерно.

Коментар

Грешката не е важна, разучил съм въпроса за премахването й. Шумът ме притеснява, защото се съобщава на някои места за такъв, та питах някой с такава/подобна кола дали има решение.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X