Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Kатализатори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: катализатор

Махнах катализаторите на Чурука, на тяхно място - тръби, долните ламбди са на преходници - 9см изкарани. Звука на колата стана по-мъжки, отвътре в купето разлика не се чува, на ниски обороти не се чува двигателя, но на високи става забавно - все пак и конусовидния въздушен филтър без кутия си казва думата!
    Грешка вече няма, колата работи и харчи нормално - извънградско - 13/100, градско - 20-24/100!
    П.с. Свещите не са сменявани от незнам кога, мисля в понеделник да взема от БС
    Jeep Cherokee XJ 4Lx4Inch Lift
    Компютърна диагностика

Коментар

Първоначално публикуван от Bokovizam Преглед на мнение
      ...долните ламбди са на преходници - 9см изкарани. ..
      Би ли обяснил по-подробно за тези преходници? Предстоят ми подобни процедури

Коментар

Не съм чел цялата тема напред, но в Крафт ми показаха една в втулка с парче катализатор вътре. Та идеята им е слагаш си резонатори, а преди да монтираш задните сонди навиваш втулката и върху нея монтираш ламбда сондите. Така уж проблем няма да имаш, защото реално сондата ще мери само през парчето катазизатор. Не съм намирал техен онлайн каталог иначе си мисля че може да ги видите.

Коментар

Не мисля, че ще покажат такова нещо в каталог Добре че братята руснаци не се срамуват да ги показват и благодарение на тях си изясних някои неща. Начините са или с такива преходници/втулки, или с електронен "емулатор". Остава открит въпросът обаче доколко втората ламбда сонда участва в смесообразуването или е просто за контрол на катализатора.

Коментар

Тя дори да участва, когато всичко работи тя държи почти константно напрежение за бедна смес. Поне така съм виждал с диагностика КТС Бош. При изправна работа на катализатора съм форсирал различни мотори на място и промяна нямаше...Говоря по спомен като цяло.

Коментар

Аз имах чуството че колата ми по малко върви и ме накараха да си махна катализатора. Маистора ми даде 90лв. Като го взе а след това вървенето на колата беше същото. Като се има напредвид че колата е 1990г. Може и да е имало някаква разлико но не я усетих.

Коментар

Махай го ще се отпуши яко!

Коментар

И аз махнах катализаторите 4 броя. Има 4 л. сонди. Излъгаха нещо компа, че изгорелите газове са OK и до сега 3000км не ми е светвал никакъв чек или лампа по таблото от тази манипулация.
                  Разхода леко падна, а мотора заработи по добре. Наема се повече и стана по-пъргава в ниските обороти.
                  Харесва ми.
                  На тяхно място, с нови фланци едни тръби "ускорители", нещо като резонанс-но гърне и промяна в звука няма (в ниските обороти). При над 4-5000 оборота леко "граква" като пистов мотор
                  Абе......, добре е. Не съжалявам. Но винаги мога да си върна катализаторите. Махам старите (размонтират се от фланците) и се слагат катализаторите.

Коментар

Кражби на катализатори

Хиляди катализатори на автомобили са изчезнали в последните няколко месеца. Основно кражбите ставали нощем, като умелите майстори успяват бързо да прережат тръбите на катализатора. Най-търсени били тези на големите коли, най-често джипове и по-високи модели, защото "демонтажът" е по-лесен. Това обясниха столични полицаи, които всекидневно приемат десетки жалби от потърпевши. Най-често набезите ставали с обикновени ВИК инструменти.

Според различни търговци именно високата напоследък цена при изкупуването на катализатори вдигала и търсенето. Ценното в тях е платината, която може да се извлече. От друга страна, всички държави в ЕС са задължени да ползват катализатори, за да намалят вредните газове в атмосферата. В България това не е задължително, но води до плащането на по-нисък данък. Почти всички коли, произведени след 1996 г., имат вградени пречистващи устройства.

Крадците получават за стар катализатор между 50 и 200 лева, но щетите, които нанасят на собствениците, са в пъти по-големи. Монтажът на нов катализатор излиза най-малко 1000 лв., а при високия клас автомобили стига и до 2-3 бона.

Униформени разказаха, че имало вечери, в които дребни крадци си организирали "явки" на Околовръстното шосе при Люлин и там продавали "плячката" си. Напоследък най-търсената стока била именно катализатори. Най-много "ужилени" автомобили има в столичния квартал "Младост" и в бургаския "Лазур".

Според запознати умелите крадци, които с това си изкарват хляба, не рискуват само за един катализатор. Те опитвали да свалят и други части от автомобилите. Най-често при такива кражби става дума за наркозависими "обучени" момчета, които търсят рязка промяна във финансовото си състояние.

Ако застрахователите установят, че става дума за кражба, може и да ви изплатят част от сумата. В повечето случаи обаче такава щета не се покрива, тъй като частта е скъпа и лесно се амортизира. Застрахователите са се опарили от клиенти, които сами си ги сваляли.

http://novinar.bg/news/kradat-masovo...3ODs2Nw==.html

Коментар

От: Кражби на катализатори

Даааа, на ситроена го отраднаха, м@миц@та им да ........Нов в магазина е 1 000..Като гледах тръбите, всв едно рязано с лазер, а то имало някакво приспособление за рязане...Естествено и това може да се По-българи...
                      За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                      Honda Dominator 650
                      088ЧЧ93979-->Борис
                      0878956Ч38-->Борис

Коментар

През зимата в Хасково беше намода да се краде катализатори. Лицето което крадаше катализатори имаше Автомивка точно на главната улица за Борсите (кърджалийска) Лицето Христо Д. сигорно беше претършувал над 100 коли и изведнъж забогатя, но сега си лижи някъде в пандела и яде вафли Криза!
                        Много хора изгоряха... от тези катализатори и плакаха за тях.

Коментар

Брей То не беше бакър, Халумин, а сега и пАлатина бе, бате!
                          С какво ли още ще учудим света?

Коментар

Аз пък моя си го откраднах сам. че нещо се беше позадръстил.

Коментар

Моя съм го отрязъл/не за да не го откраднат/и си го пазя да ми стои нов.Вчера имах клиент ром/жив циганин/с S500/десен волан,който живеел и "работел"в Лондон.Докато му обяснявах кое,кога,колко и как,на третата дума ме прекъсна с въпроса:"Бате,тоя джиповия катализатор продаваш ли го?"Как го забеляза в натурията по стелажа и позна от какво е,е пълна мистерия за мен,но явно е специалист по тази част?!
                              Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                              Grand 3.1TD
                              0898 620 306 Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от ssspeed Преглед на мнение
                                Моя съм го отрязъл/не за да не го откраднат/и си го пазя да ми стои нов.Вчера имах клиент ром/жив циганин/с S500/десен волан,който живеел и "работел"в Лондон.Докато му обяснявах кое,кога,колко и как,на третата дума ме прекъсна с въпроса:"Бате,тоя джиповия катализатор продаваш ли го?"Как го забеляза в натурията по стелажа и позна от какво е,е пълна мистерия за мен,но явно е специалист по тази част?!
                                Те са професионалисти ! Всичко знаят и са по добри от на цветанов скенерите по митницител

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X