Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Казус с пренабит номер на рама

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Казус с пренабит номер на рама

Излишно е да казвам че колата става вечно твоя!

Коментар

Първоначално публикуван от To6o Преглед на мнение
      Ами те казаха,че ако някога е пренабиван,краден,издирван и тнт,то в момента на покупката в Италия всичко е било наред защото имат сертификат за произход от тамошната полиция,тоест не се издирва и тнт.
      Е добре, ама аз не разбрах защо го купи тоя джип? Нали си видял интервенцията върху номера? И те като ти казаха, че всичко е ОК ти им повярва?

На колегата То6о съвет не мога да дам. Мога обаче да кажа на всички бъдещи купувачи да си отварят очите. И най-добре да искат търговеца да регистрира колата на негово име, т.е. той първи да мине през КАТ. При последващата препродажба дори да се окаже, че има проблем, купувача вече е добросъвестния. Иначе излиза, че внася краден автомобил.
      Аз лично последния път не го направих така, но търговеца беше до мен през цялото време докато "заковаха" BG номерата.
      Всъщност така беше предпоследния път. При последната ми покупка, дадох пълномощно на търговеца и на другия ден ми я докара с номера и талон на мое име. Значи пропуснах: пътна помощ (или временни номера); висене в КАТ; вероятността да ме изпратят с временен талон защото ръчната не държала хубаво; нерви и др. подобни.
      Последно редактирано от Жоро; 09-04-08, 19:21. Причина: допълнение
      По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Преглед на мнение
        И най-добре да искат търговеца да регистрира колата на негово име, т.е. той първи да мине през КАТ. При последващата препродажба дори да се окаже, че има проблем, купувача вече е добросъвестния. Иначе излиза, че внася краден автомобил.
        Това не е вярно!!! Аудито от моя случай мина през КАТ с представител на автокъщата и го регистрираха. На следващата сутрин, когато аз го закарах да го пререгистрирам на мое име се оказа че има интервенция.

Коментар

Първоначално публикуван от disem Преглед на мнение
          Това не е вярно!!! Аудито от моя случай мина през КАТ с представител на автокъщата и го регистрираха. На следващата сутрин, когато аз го закарах да го пререгистрирам на мое име се оказа че има интервенция.
          Не споря, не съм минал по този път - за щастие. Имай предвид обаче, че в твоя случай, ако ти си бил първия който минава в КАТ, е имало вероятност да береш повече ядове от това да задържат колата.
          По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

Колата никога не е била задържана! Взеха и документите и ми дадоха временен талон.

Коментар

"Възстановена с протокол" е понятието.
              Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
              „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
              LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от To6o Преглед на мнение
                Не ми се занимава,ако ще го конфискуват,просто може би им трябва довод,тоест някой трябва да го търси,не може ей така според мен.
                Абе чувствам се омърсен и прецакан,сега трябва да се обяснявам че нямам сестра.Няма да драпам със зъби и нокти,но меракът за джип ми убива тая случка.Купих му нови гуми,поне гумите ще си сваля.
                Ами аз като гледам те довот си имат,преди няколко години имах подобен случаи купувам си едно Браво(когато беше много актоално) карах го на таранзитни номера около месец и в един прекрасен момент отивам в КАТ,и какво се оказва че някои му бил пренабил рамата,и така аз звъня в фирмата която ми го докара те доидоха видяха случаят и казаха ние ще ти върнем парите и всичко ще е ОК,но от там в полицията да напиша от каде есъм го купил и други такива.И в един прекрасен ден след около половин година ме викнаха пак в полицията,за да ми каже един господин полицаи че си бил оправил колата и съм трябвал да му я прехвърля защото се води на мое име по фактура.Така че ако решът може и да си я видиш може и да не я видиш.

Коментар

Тошо. преди време си купихме бус- Дукато. Отиваме в кат, де е номера- кур номер- ръжда яко. Пратиха ни в Ауто Италия да му набият същия номер на друго място- под уплтнението на дясната врата. Сега в талона пише нестандартен. Месец по късно един приятел си взима същия модел бус от италия от някаква морга. На митницата му го конфискуват заради липса на номер на рамата. Казах му да погледне под улътнението - набит на чисто, ама късно- сигурно митничарите са го нарязали за скрап.
                  http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
                  Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

От всичко казано до тук извода е че когато купувате кола "нов внос" договаряйте се с продавача че плащате след като я регистрирате. Аз така правя за кола над 10 000лв. Пък и за това не обичам "нов внос" - малко или много на кола карана в Б-я можеш да и проследиш историята: така или иначе все нещо има да се прави - с недоверие гледам на напудрените, наточени, лъскави екземпляри.

И аз съм брал същия х"" докато стигна до тоя извод.
                    Tundra 2011 4X4
                    RAV4 2009 4X4

Коментар

Хм, аз мисля, че тая опция с "отговорното пазене" отдавна отпадна, но нека юристите се произнесат.... В тоя случай нищо (в твоя полза) не можеш да докажеш ..... Прецакали са те яко мръсниците....
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Колега нямаш шанс да го регистрираш повече в това състояние. И не се връзваи на дознатели и адвокати, че с малко парички ще оправят положението. Дори и прокурор да не го задържи, в КАТ няма да го регистрират. Не ме питаи от къде знам, Вярваи ми.

Коментар

Така,значи :
                          1.прокорора може да поиска проверка по Интерпол-непомалко от 6 месеца
                          2.като излезе прокорорското постановление ако пише че няма данни за извършено престъпление си готов
                          3.отиваш с постановлението в КАТ и проверяваш дали го имат и те.Ако е в КАТ София се проверява между 4 и 5 канал.Ако имаш късмет да е пристигнало при тях си записваш час за възтановяване на рамата.
                          4.Отиваш в уречения ден , чакаш много докато се суетят около колата и накрая ти бият щемпели на които пише КАТ.Слагат и лепенки-холограми КАТ.
                          5.Дават ти документ за интервенцията който го пазиш като очите си защото при продажба трябва да го дадеш на новия собственик.
                          6.В талона пише нестандартен номер,но няма никакъв проблем.

ВАЖНО-като си взимаш документите от прокорора си поискаи всички оригинали които са иззети от КАТ.
                          Ако имаш проблем или въпрос ми се обади.
                          Успех ти пожелавам и много търпение,процедурата е около година.

Коментар

Имам подобен случай с кола на мой роднина. При смяната на номерата установиха интервенция на рамата на кола която кара почти от десет години и със сигурност той не е правил нищо по нея. Колата е Митсубиши Колт купи я през 1994 година регистрирана на две години каране в България и фирмата от която я купи направо му я регистрираха в КАТ на негово име.Въпросното МПС го взеха на отговорно пазене до изясняване на обстоятелствата същия ден писа някъкви обяснения в първо РПУ в София и от тогава вече пета година никой не го е потърсил за нищо нито знае къде му е колата. Човека одавна я прежали и си купи нова но куриозното е че в общината му се води на него и си плаща пътен данък за кола която не ползва по вина на държавата. Така че отиде ли ти колата на отговорно пазене и нямаш дебели връзки по разните органи направо я отпиши дори и някой ден да ти я върнат ще става само за скрап. Някой има ли представа колко години може да се точи една такава процедура ?
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Много добра тема.

п.п. За Италия?!?
                              "Наше село е на баир. От връо се види доло, от доло връо се не види."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                                Има нещо сбъркано - защо той трябва да доказва, че не е крадена. Защо те не докачат, че е крадена. Обръщат презумпцията за невинност.
                                А по темата - моят номер също е пренабит поради направа на ново шаси. Само дето кретените го набиха на купето, но карай. Издадоха ми едно талонче, което удостоверява това.
                                Аз имам проблем с една ОФ къса база! Проблемът е че рама върху шасито просто няма, не пренабивана, не е шлайфана, нищо. Сигурно е сменяно шасито и не са набили рама. Обаче не искат да я регистрират. Ти как точно се оправи? Кой ти наби рамата полицията или в Opel? При мен нито взеха документите, нито колата, даже транзитни номера извадихме, обаче казват че не може да се регистрира, а рамата отговаря по табелката. Сега чакам от Булвария да им изпратят документ от Германия за идентичност - цвят и номер на двигател и по него Булвария да ми издаде документ че това е същата кола и дай Боже с него да стане.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X