Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Казус с пренабит номер на рама

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Казус с пренабит номер на рама

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
    Я дай скрийншот на инфото или напиши номера на рамата да си го погледне който му е интересно.Там по-вероятно е да е Шевролет Блейзър или Исузу Амиго.Фронтера/Воксхол се правят в Лутън,за Англия и останалата Европа.
    Да не излезе накрая някоя чорлама/сбирщайн,дето си я взел уж изгодно.
    Проблемът е, че въобще не съм го взел изгодно, ами ми я набутаха от един бартер!

Коментар

Код на производителя: SED - IBC Vehicles Ltd
      Модел: Opel Frontera A
      Година на пускане: 1997
      Двигател: C20NE
      Каросерия: Sports utility
      Врати: 2
      Покрив: сменяем (Detachable)
      Колесна база: къса
      Задвижване: 4WD
      Завод производител: Rosario, Argentina
      Номер Шаси: 644953

Думите на български ги написах аз, защото като го пейстнах изкара маймунски йероглифи. А сега ми кажи дали в Аржентина не се произвеждат Фронтери!

Коментар

Първоначално публикуван от slav_iliev Преглед на мнение
        Код на производителя: SED - IBC Vehicles Ltd
        Модел: Opel Frontera A
        Година на пускане: 1997
        Двигател: C20NE
        Каросерия: Sports utility
        Врати: 2
        Покрив: сменяем (Detachable)
        Колесна база: къса
        Задвижване: 4WD
        Завод производител: Rosario, Argentina
        Номер Шаси: 644953

Думите на български ги написах аз, защото като го пейстнах изкара маймунски йероглифи. А сега ми кажи дали в Аржентина не се произвеждат Фронтери!
        Ако щеш пиши до завода в Лутън-такъв къс номер без букви при шасито на Фронтера няма.Не се бъзикам!
        Другото,което се казва Фронтера е "Холден",австралийския вариант.Дали рамите ги правят на ишлеме в Южна Америка не знам-в твоя случай бих я разкостил и продал на части.Ако даден рушвет ще ти стъпи на цената ти/бартер и т.н.-няма смисъл.
        Принципно ти си решаваш.

Коментар

Колегата е копирал и постнал от руския сайт, но вместо "Номер шаси" трябва да се чете "Сериен номер", просто при постването от руския сайт излизат ероглифи и се налага да се напише на ръка, а на последния ред си пише "сериен номер"

Пробвах сайта с номера на една моя бивша фронтера и излиза това:

Код производителя: ZDC
          Модель: Opel ??? 2 (combi)
          Комплектация: ???
          Кузов: ???
          Год выпуска: 2001
          Завод изготовитель: Zamalek, Egypt
          Серийный номер: 243521

което е далеееече от истината и незнам дали има мегдан да се вярва на това нещо.

Коментар

От: Казус с пренабит номер на рама

Да не откривам нова тема - моя случай от днес! Преди 3-4 дни си докарах от Германия един Фиат Дукато, 1996 г. С цолови номера, купен от немска автокъща, ТЮВ и т.н.! Номера на рамата на тези бусове е на дясната страна, на стъпенката! Е, оригиналнния номер е корозирал адски тъй като е изгнил подкалника и влиза вода на поразия! В Германия номера е пранабит пак там, но на здраво място! Бяха ми дадени фактура за пренабиването и някакво друго писмо, че номера е изгнил и трябва да се пренабие! На немски разбира се! Оставих пълномощно на човек да го регистрира в КАТ Монтана, ама нъц! Днес ми звъни и казва - не щат! Не знаят какво да правят, гледат умно и т.н.! Та някой да се е сблъсквал с такава ситуация?
            יעבור
            «И това ще мине»

Коментар

Сега щом имаш документ от ТЮФ , че номера е пренабит трябва да го преведеш и да представиш буса с документите пред Технотест.Те ти издават документ , че си с неоригинален номер който се намира едикъде си и регистрираш в КАТ без проблем
              Uaz 469 2.4 D MB
              KTM 600 ROTAX
              Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
              Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

Първоначално публикуван от Иво82 Преглед на мнение
                Сега щом имаш документ от ТЮФ , че номера е пренабит трябва да го преведеш и да представиш буса с документите пред Технотест.Те ти издават документ , че си с неоригинален номер който се намира едикъде си и регистрираш в КАТ без проблем
                Ясно! Благодаря!
                יעבור
                «И това ще мине»

Коментар

Превода трябва да е от лицензиран преводач,иначе не го признават в КАТ,поне при нас е така.

Коментар

Само едно уточнение. Технотест НЕ ти трябва!
                    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Така да напиша и аз как се развиха нещата с митсубишито на сестра ми . Прокуратурата ни връща колата след 6 месеца а постановлението от прокуратурата пътува до първо РПУ 4 (четири) години . Отиваме в уречения ден и час на паркинга на жандармерията и се почва голямото лутане между хиляди коли да намерим точно нашата . За наш изключително голям късмет тя е на място от което може да се изкара ако беше някъде по средата просто няма начин . Товаря я на репатрак и пред нас до тук добре ама само до тук . Оказва се че за всичкото това време никой не е правил експертиза на пренабития номер на рамата и пак в уречен ден и час идват двама експерти и почват търкаха с разни шкурки мазаха с разни химикали снимаха и си заминаха . Установиха че въпросния автомобил никога и от никъде не е краден и никъде не се издирва а за мен единственото логично обяснение за пренабиване на номерата е да се избегне митото по онова време което хич не беше малко . Въпреки становището на прокуратурата от КАТ отказаха да регистрират колата . Последваха жалби до всички възможни инстанции което обърна наопаки решението на КАТ колата я регистрираха с номерата в това им състояние и вече втора година колата се кара . Оказа се че дори и автомобил закупен навремето от официалния вносител на марката може да те вкара в големи приключения .
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                        Само едно уточнение. Технотест НЕ ти трябва!
                        Ъхъ! Днес от КАТ казали, че Технотест не трябва, ще правят запитване до Германия! От 2 седмици до 2 месеца! Документите не ги устройвали, можело да съм съм свил ръждясалия бус и да съм му пренабил номера! Макар, че под сурдинка смрънкали, че всичко е ясно, ама трябва да си вържат гащите!
                        יעבור
                        «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                          Ъхъ! Днес от КАТ казали, че Технотест не трябва, ще правят запитване до Германия! От 2 седмици до 2 месеца! Документите не ги устройвали, можело да съм съм свил ръждясалия бус и да съм му пренабил номера! Макар, че под сурдинка смрънкали, че всичко е ясно, ама трябва да си вържат гащите!
                          Дааа,нормалната ситуация-"Виновен,до доказване на противното"....
                          Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Това официално ли, или ЕЖК? Отговор може да няма и след 6 месеца! Абе я ми се обади, ако искаш!
                            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Това доказва становището , че всеки КАТ си има свой си изисквания!
                              Uaz 469 2.4 D MB
                              KTM 600 ROTAX
                              Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
                              Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

Първоначално публикуван от Иво82 Преглед на мнение
                                Това доказва становището , че всеки КАТ си има свой си изисквания!
                                Това доказва становището ,че всеки КАТ не знаят какво да правят при изникнал проблем.А и най лошото никой не търси отговорност за причинените загуби на средства,време и нерви на ощетените хора.Има стотици коли които висат по дворовете на управленията с години и когато дойде време да си я вземеш не става за нищо.Имам интересна случка която е показател как работят хората в белите държави.През 94год. отиваме с приятел в Италия да гледаме формула 1.След Венеция ни спират карабинерите ,БМВ 850 с български номера и два балкански субекта в него.Паспорти,талони,всякакви документи,ключа на колата ,абе всичко провериха и пак не ги напусна съмнението ,че има нещо гнило.Помолиха ни най учтиво да ги последваме.В сградата където отидохме офицер на перфектен английски ни обясни причината за проверката.Съмнение за крадена кола.Отново най учтиво собственика беше помолен да вкара колата в едно хале и да си извадим багажа от нея.Имаше малък спор с тях защото собственика не искаше да остави колата без надзор.По всякакъв начин офицера му обясняваше ,че няма причини да се притеснява.След около час бяхме поканени да влезем където ни бяха върнати документите както и официален протокол за извършената проверка на колата с всичките му печати и подписи както и заключение ,че колата е напълно редовна.Но най голямата изненада беше когато тоя стана,сложи си фуражката/представете си как изглежда един карабинер с лъскавите ботуши ,белите колани и безупречно чиста и изгладена униформа/и ни заяви,че от името на италиянските карабинери се извинява за причиненото от тях неудобство и ни пожелава приятно изкарване в Република Италия.Ние гледаме като телета и не можем да повярваме.От колата не беше барнато нищо,имаше монети ,лири ,драхми и марки както цигари дъвки и някакви десертчета.По време на престоя бяхме попитани дали желаем вода,кафе или сандвич.Е те това в България не може да се случи и след 50 години,за съжаление.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X