Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Казус с пренабит номер на рама

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Казус с пренабит номер на рама

Значи,отивам в КАТ да регистрирам МПС внос от Италия,със всички документи.Джипа е купен тук от фирма с фактура,нов внос от Италия.Оказва се че номерът на рамата е пренабит,личи си че е жулено,няма ги ограничаващите звездички отстрани,цифрите са една по горе,една по доле и тнт.Разбират си хората в КАТ, и като ми обясниха,и аз видях,рамата е вдлъбната където вероятно с малко ъглошлайфче е търкана повърхноста където е бил номера.
    Направиха дознание до прокурор хората.Въпроса е,какво да очаквам сега.Номерът съответства на талона -"То бивало и да не съответства" казаха експертите. Джипа е на 20 години,корозирал,дърт и евтин.Отдолу няма никакви следи десетилетия да е отвиван/завиван болт/гайка ,тоест рама да е сменяна,греда и тнт. Умът ми не побира кой и защо би пренабивал номер.
    Някакви предположения ? А дали ще ми го конфискуват ?
    Мислейки за разговора си с прокурора,разсъждавах,защо аз например бих пренабивал номерата,ако въобще е редно такова съмнение да се отхвърли. Какво, имал съм друг джип,откраднал съм втори,купил съм трети ? Идея не ми идва в такава главоблъсканица от комбинации.

Акъл поне дайте ?

До: Казус с пренабит номер на рама

Първоначално публикуван от To6o Преглед на мнение
    Значи,отивам в КАТ да регистрирам МПС внос от Италия,със всички документи.Джипа е купен тук от фирма с фактура,нов внос от Италия.Оказва се че номерът на рамата е пренабит,личи си че е жулено,няма ги ограничаващите звездички отстрани,цифрите са една по горе,една по доле и тнт.Разбират си хората в КАТ, и като ми обясниха,и аз видях,рамата е вдлъбната където вероятно с малко ъглошлайфче е търкана повърхноста където е бил номера.
    Направиха дознание до прокурор хората.Въпроса е,какво да очаквам сега.Номерът съответства на талона -"То бивало и да не съответства" казаха експертите. Джипа е на 20 години,корозирал,дърт и евтин.Отдолу няма никакви следи десетилетия да е отвиван/завиван болт/гайка ,тоест рама да е сменяна,греда и тнт. Умът ми не побира кой и защо би пренабивал номер.
    Някакви предположения ? А дали ще ми го конфискуват ?
    Мислейки за разговора си с прокурора,разсъждавах,защо аз например бих пренабивал номерата,ако въобще е редно такова съмнение да се отхвърли. Какво, имал съм друг джип,откраднал съм втори,купил съм трети ? Идея не ми идва в такава главоблъсканица от комбинации.

Акъл поне дайте ?
    Каква марка е колега?ти ли си го внесе или го купи от някой?
    Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
    New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Веднага ти отговарям.Джипа порядъчно е изгнил.Особено след престоя си в морга.Номера на рамата просто е...изпаднал.На прах.И за да могат да го продадат някак,са го жулнали с флекса и са го пренабили...Съжалявам,но обикновено е така.
      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от To6o Преглед на мнение
        Джипа е купен тук от фирма с фактура,нов внос от Италия.
        На прокурора каза ли му за това? А на адвоката си? А фирма-продавач информира ли, че от този момент започва да им става "весело"?
        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
          Веднага ти отговарям.Джипа порядъчно е изгнил.Особено след престоя си в морга.Номера на рамата просто е...изпаднал.На прах.И за да могат да го продадат някак,са го жулнали с флекса и са го пренабили...Съжалявам,но обикновено е така.

И аз така го мислих,но едва ли не сега трябва да доказвам,че не съм го крал.

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
            На прокурора каза ли му за това? А на адвоката си? А фирма-продавач информира ли, че от този момент започва да им става "весело"?
            Ами те казаха,че ако някога е пренабиван,краден,издирван и тнт,то в момента на покупката в Италия всичко е било наред защото имат сертификат за произход от тамошната полиция,тоест не се издирва и тнт.

Коментар

Първоначално публикуван от speed750 Преглед на мнение
              Каква марка е колега?ти ли си го внесе или го купи от някой?

Нисан Патрол 3.3 турбодизел 1988г. испанска сглобка.

Коментар

Има юридическо понятие - добронамерена страна по сделка, ако греша юристи коите имаме тук нека да ме поправят, та това си ти. А от страна на продавача има подвеждане, и поради този факт би трябвало те да носят отговорност за стока която продават.

Най-добре да си намериш свестен адвокат по търговско право.
                Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                  Има юридическо понятие - добронамерена страна по сделка, ако греша юристи коите имаме тук нека да ме поправят, та това си ти. А от страна на продавача има подвеждане, и поради този факт би трябвало те да носят отговорност за стока която продават.

Най-добре да си намериш свестен адвокат по търговско право.
                  Не ми се занимава,ако ще го конфискуват,просто може би им трябва довод,тоест някой трябва да го търси,не може ей така според мен.
                  Абе чувствам се омърсен и прецакан,сега трябва да се обяснявам че нямам сестра.Няма да драпам със зъби и нокти,но меракът за джип ми убива тая случка.Купих му нови гуми,поне гумите ще си сваля.

Коментар

колеги някаде по рамата нямали номер?На моето Исузу има на рамата до задна дясна гума?Ако има и не е изгнила да свери колгата
                    Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                    New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Тишо,
                      Ако се ДОКАЖЕ, че джипа не е краден, нито тук, нито в Италия от КАТ могат служебно да го регистрират с нов номер, който те самите набиват. Това се прави много рядко, но го има като опция.
                      Сега гледай да докажеш, че джипката не е крадена.
                      Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                      http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Първоначално публикуван от speed750 Преглед на мнение
                        колеги някаде по рамата нямали номер?На моето Исузу има на рамата до задна дясна гума?Ако има и не е изгнила да свери колгата

Ами и аз питах дали няма втори номер,щом тези в КАТ не знаят,може и да няма. Абе при мен все по най интересния начин стават нещата,чак се уморих интересно да го живея тоя живот

Коментар

Първоначално публикуван от Kaskadiora Преглед на мнение
                          Тишо,
                          Ако се ДОКАЖЕ, че джипа не е краден, нито тук, нито в Италия от КАТ могат служебно да го регистрират с нов номер, който те самите набиват. Това се прави много рядко, но го има като опция.
                          Сега гледай да докажеш, че джипката не е крадена.
                          Има нещо сбъркано - защо той трябва да доказва, че не е крадена. Защо те не докачат, че е крадена. Обръщат презумпцията за невинност.
                          А по темата - моят номер също е пренабит поради направа на ново шаси. Само дето кретените го набиха на купето, но карай. Издадоха ми едно талонче, което удостоверява това.
                          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Преди години имах следния случай тук в Бълхария.
                            Откраднаха ни Жигулето/Лада 1200s/. След време полицията я намери, като се оказа, че полицай я е купил от един старец. Айдуците /заедно с полицая/ купили една дърта Жигула, същият цвят, изгнила и потрошена. Казали на собственика,че ще я ремонтират и на прехвърлянето отишли с нашата с пренабити номера. Имаха си талон и всичко беше изрядно. От там започнаха мъките по връщането на Жигулката. От кат ни пратиха на някакъв скенер, който показваше как е дефектирал метала от набиването на цифрите. От там излезе старият номер от нашия талон. Полицаите изчегъртаха новия номер и набиха стария, кото не ни пуснах да видим как го правят. Изненадата беше след като ни върнаха колата - тия пичове така бяха набили номера, че си бяха оставили ръцете, грозно , криво, разместени цифри, завъртяни, като го видиш и веднага си помислиш,че някой е пипал. И от тогава когато имаше причина за сверяване на номера с талона винаги проблем, ходи доказвай , че кат го е набивал.

Коментар

Веднага отговарям защото имах такъв случай с Ауди закупено от автокъща. Прави се ТРАСОЛОГИЧНА експертиза в районното полицейско управление. Тя проследява кога, как и откъде е внесена колата. Била ли е обект или средство за престъпление. Издирва ли се. Тази справка се прави служебно в Интерпол. След изясняване на всичко оперативния работник изпраща документите заедно със становище на прокурор които пък взависимост от събраните доказателства решава как да постъпи. Вариантите са образуване на съдебно производство срещу известен /неизвестен извършител или отказване на образуване на такова поради липса на доказателства. В първия случай колата може да бъде задържана. Във втория пише постаовление да ти издадат документи с видимия номер. По време на процедурата колата остава в теб като я караш с временен талон. Трябва да се ходи в КАТ за преиздаване всеки месец.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X