Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Казус с пренабит номер на рама

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Казус с пренабит номер на рама

Това държание си има и причина, във Италия има едно нещо което се нарича ,,,моралити акт,,,това е един акт които един добре владееш италиански може да поиска и напише на полицая причинил безпричинно неговото неудобство,забавяне и го е дискриминирал на етническа и национална основа .
    МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Работих в университет в Италия. Карах служебен Ленд Ровър. Веднъж през зимата се загубих по някакви планински пътища из Апенините. На един кръстопът пред кафене видях кола на КАТ (polizia stradale) и спрях, за да питам за пътя. Полицаите бяха много очудени, че карам кола с италиански номера. Взеха документите за проверка, обадиха се някъде, но докато чакахме отговора, ме поканиха на кафе, категорично отказаха аз да си платя, и учтиво се извиниха за причиненото забавяне. Тогава това не ми направи особено впечатление - явно човек бързо свиква с добрите обноски.
      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Здравейте колеги,
        И аз съм в подобен филм. Купих едно Паджеро с уговорката да го платя след регистрацията по съветите ви по-горе за което съм безкрайно благодарен. Нов внос с фактура и естествено се оказа че няма номер на рамата. Последва експертиза в КАТ и сега ще чакам около 20 дена за някаква проверка най-вероятно и след това ще набият номер на др. място.Така казаха от КАТ. Та надявам се всичко да е наред и към края на месеца и аз да се включа в отбора 4 х 4.

Коментар

Добре че не си платил колата . Бедна ти е фантазията в какъв кошмар могат да те вкарат с тоя липсващ номер . Колата отива на паркинга на жандармерията където никой не може да ти каже колко години ще отвиси .
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

за някакви МПС-та над 10-20 хиляди лв разбирам да правят експертизи, ама за някой ръждив бус/джип/таратайка...
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Купих Витара регистрирана в Плевен и карана няколко години, отивам в КАТ Габрово където правят проблем и за най-малкото.
              Гледаха това-онова и се запънаха на номера на двигателя-бил пренабит!
              Питам ги какво ще правим,те ми отговориха, че имало комисия и трябвало да я види специалист.
              Отидох, комисията гледа-струва, и ми написаха в големия талон че номера на двигателя е -
              нестандартен.
              Сега мога да си сменям двигател без проблем
              на сушата и град помага

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                за някакви МПС-та над 10-20 хиляди лв разбирам да правят експертизи, ама за някой ръждив бус/джип/таратайка...
                Правят ги и още как . Митсубишито за което съм писал по нагоре когато го взеха струваше няма и 1500 лева а като ни го върнаха няма и 500 . Стойността на колата в случая няма никакво значение и със сигурност държавата е похарчила повече за безсмислените експертизи .
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от robocop Преглед на мнение
                  ......
                  Сега мога да си сменям двигател без проблем
                  Ми няма как да смениш двигател без проблем. Може да е писан "нестандартен", ама най-вероятно са писали и номера на двигателя.
                  Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                    Ми няма как да смениш двигател без проблем. Може да е писан "нестандартен", ама най-вероятно са писали и номера на двигателя.
                    Цифрите не били правилния размер и набити накриво(гаражна работа).
                    А цифри и букви има всякакви
                    на сушата и град помага

Коментар

аз винаги съм се чудил защо трябва да се описва и номера на двигателя след като го водят консуматив?
                      в щатите в талона на автомобилът ми пишеше само VIN номера и никой не се интересува от двигателя. за самата регистрация/прехвърляне не искам въобще да подхващам темата /5 мин./.
                      поздрави.

Коментар

За двигателя,сигурно е така,ма гледам,че на всички врати и капаци има стикери с ВИН номера,това защо е?
                        Иначе,тук,само номера на двигателя,да беше,с мед да го намажеш,то са специални нитове,на задния номер,то са тъпотии,да било по трудно,да се крадът и пренабиват коли...Милиционерска логика,като е занитен номера,аидука е тъп и неможе да смени цялата броня или капак.
                        Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от chasovnik Преглед на мнение
                          аз винаги съм се чудил защо трябва да се описва и номера на двигателя след като го водят консуматив?
                          в щатите в талона на автомобилът ми пишеше само VIN номера и никой не се интересува от двигателя. за самата регистрация/прехвърляне не искам въобще да подхващам темата /5 мин./.
                          поздрави.
                          В Щатите не зная как е. Тука е друго. Номер на двигател се записва и изобщо двигателят не е консуматив. За 5мин. нямам представа какво би могло да се случи. Тук регистрацията отнема около 1 час и това е най-бързо издаваният документ у нас. На който не му харесва да регистрира там където му харесва.

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
                          За двигателя,сигурно е така,ма гледам,че на всички врати и капаци има стикери с ВИН номера,това защо е?
                          Иначе,тук,само номера на двигателя,да беше,с мед да го намажеш,то са специални нитове,на задния номер,то са тъпотии,да било по трудно,да се крадът и пренабиват коли...Милиционерска логика,като е занитен номера,аидука е тъп и неможе да смени цялата броня или капак.
                          Работата на контролният нит е малко по-друга.
                          Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

И,каква е всъщност,щото като ги въвеждаха,точно такива доводи се пуснаха в публичното простронство.
                            Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

В Щатите не зная как е. Тука е друго. Номер на двигател се записва и изобщо двигателят не е консуматив. За 5мин. нямам представа какво би могло да се случи. Тук регистрацията отнема около 1 час и това е най-бързо издаваният документ у нас. На който не му харесва да регистрира там където му харесва.

Колега в почти цяла Европа не записват номера на двигателя, защото наистина е консуматив. Ама ние сме по-големи светци и от папата, та така......
                              1 час отнема, ако имаш познат милиционер, иначе си вземаш неплатена.
                              Con musica el mundo esta mejor, vamos a tocar juntos!
                              0879076007 Жельо

Коментар

Летото си регистрирах кола,на която номера на двигатела беше между двете глави набит на блока и за да се стигне до там трябва да се разглоби половината двигател имаше една табелка със номера на двигатела захваната за една пласмаса.Следователно от кат ми отказаха рег.и казаха да изчакам началника,доде човека разгледа и искаше да види набития номер,с малко разправий от моя страна и обяснение че за да се разглоби половината двигател на тая кола ще трябва цял ден и не се знае как се го съберат после.Мислиха умуваха и най накрая преписаха от ламаринката.
                                Винаги карам напред по моя път,дори когато свърши.
                                0885/511287 ; +393200282393

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X