Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Оставяте ли джипа сутрин да работи на едно място?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Оставяте ли джипа сутрин да работи на едно място?

Оставям го за една две минути и излитам
    0885 297985,мтел-Радо
    0876 556870,виваком като домашен

Коментар

Оставям го да поработи 4-5 минути от повече сякаш нема файда.Това е мое мнение .

Коментар

с това оставяне сутрин да работи не само му се идължава ресурса на двигателя,но и като на автомобил изобщо,най лесен пример,налейте малко масло и го оставете на терасата,сутринта се пробвайте да го разбъркате,пробвайте с ново масло и старо-отработено,ще видите разликата.

Поздрави

Коментар

Оставям да поработи сутрин около 5 минути, не повече, но не толкова за да загрее двигателя, има друга причина. Като запаля слагам раздатката на неутрална и включвам на скорост. Иначе докато не се омаже скоростната кутия не влизат добре предавките, а така веднага след тръгването всичко е идеално. Вероятно съм за ново масло в кутията, но за сега това решение върши работа.

Коментар

Сега зимъска паля и бягам на топло след 10-тина минутки влизам в джипа и тръгвам.
            Ако бързам паля и изчаквам поне 2-3 минути.
            Но...лятото както му чуя гласа и потеглям
            Те т'ва е Баце...

Коментар

Това да не е бойлер да го чакам да загрее,ако е -20 ок 1-2мин,но иначе 1000 оборота за около 30сек и после се тръгва но разбира се постепено,а не с мръсна газ.
              ПАВКО
              0888802068

Коментар

при всички положения....остава време от около 30 секунди преди да потеглиш след като си запалил двигателя....все пак има и други у4астиници на движението...докат ги пуснеш..докат им теглиш една на бързо.. и 30 сек са минали...
                отделен е въпросът...за 30 сек колко градуса ще вдигне...чери-то що за 1 минута що за 5 часа..повече от 50 градуса неще да вдигне (сигурно иска нов термостат)
                понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
                JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
                Honda Shadow VLX 600 - 1999
                FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
                Влади

Коментар

абе и аз да ви кажа честно жипката я чакам щото е дизел и докато стопли двигателя за поне 3-4минути не мога да тръгна че почти веднага съм на Цариградското, а там леко няма
                  а ако съм със служебната кола, не само не я чакам да загрее, ами даже и съединителя не натискам докато върти стартера - пали в движение
                  Колокото по-як е джипа - толкова по-търсен е трактора... :twisted:

Коментар

наскоро четох в едно списание че насъвремения автомобил нему триябва да работи на едно място но аэ лично мисля че сие хубаво да поработи малко и тогава да тръгвам

Коментар

Аз лично сутрин винаги бързам и никога не съм стоял на място чакайки - камо ли при минус еди колко си да стоя зъзнейки.
                      Нищо няма да му стане на мотора - нали затова си купуваме хубави и скъпи масла

Коментар

Според мен няма значение дали автомобила е съвременен или по стар ,сутрин трябва да поработи 1-2 мин. за да поткачи маслото

Коментар

Двигателя ако не подкачи масло за няколко секунди го отпиши.
                          Suzuki Grand Vitara 2.0 TD 99г.
                          Opel Corsa 1.7д 98г

Коментар

Първоначално публикуван от vikicho Преглед на мнение
                            Според мен няма значение дали автомобила е съвременен или по стар ,сутрин трябва да поработи 1-2 мин. за да поткачи маслото

Ако вдига налягане на маслото за 1–2мин. и 1000км. надали ще изкара
                            А що се отнася до чакане да загрее преди да потеглиш в упътването за работа с автомобил Ситроен Джъмпер 2.8 HDI пише че няма нужда да се чака да загрее мотора,може веднага след запалването да се потегли.
                            ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от petomu Преглед на мнение
                              Двигателя ако не подкачи масло за няколко секунди го отпиши.
                              Какво значи да го отпишеш?

Коментар

Първоначално публикуван от mistral Преглед на мнение
                                Какво значи да го отпишеш?
                                Как си представяш всички триещи елементи в двигател без смазване 2 мин.
                                ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X