Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Оставяте ли джипа сутрин да работи на едно място?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Оставяте ли джипа сутрин да работи на едно място?

И аз не пропускам да му дам малко време, лятото не чак толкова, но зимата си го оставям да потрака 3-4 ако имам нерви и повече минути
    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
    Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

И аз изчаквам да поработи малко особенно през зимата, поне 5-6 мин. докато затопли малко. Аполсле като тргна полека на малка предавка зада разбие маслото в трансмисията. за сега нямам проблеми с джипката.

Коментар

Лятото не но зимата задължително около 5 минути докато се размръзнат стъклата.

Коментар

Разбира се ,че го оставям да поработи,става въпрос за първото палене,а и в зависимост от карането преди да го изгася,също го оставям да похлопа на място в зависимост от температуратурата,това е за Фруктиера дизел

Коментар

Според мен трябва да позагрее малко.Нее хубаво да те вдигнат от леглото и да те накарат да бягаш.

Коментар

+1 за цялостно постепенно загряване.

аз се придържам към инструкциите на колите. Имам суэуки суифт, на което изрично пише да не се подгрява. Но Самурая си го грея 1-2 минс, не повече.
              една кола работи по-добре загрята, но както беше отбелязъл един колега по-горе - не само двигателя трябва да е эагрее. Най-добрата загрявка е 3-4 кръгчета на паркинга или по кварталните улички без да се форсира двигателя.
              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА
              Учи се от всеки, не подражавай на никого, работи здраво!
              In God we trust, all others must pay in advance.

Коментар

В общи линии не повече от 1-2 минути докато се "намоткам" на паркинга. Паля колата, свалям веригата на паркинга, вадя я леко на заден ход, слагам веригата, тръгвам...

Коментар

Улицата на която живея е без изход , тясна и с наклон.
                  Всяка сутрин го изкарвам(Джипа де ) на заден ход по енерция 100 метра,така че ща не ща той си загрява.
                  [img]http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg[/img]

Коментар

Сега в студа го оставям за 4-5 минути да работи на място.

Коментар

5-8 минути са задължителни за всеки автомобил.

Коментар

не. карам хюндай санта фе, новия модел, двигател 2,2 дизел с чип тунинг. в инструкцията не пише да се подгрява, колкото пъти съм питал в сервиза - "хюндай не препоръчва подгряване".

Коментар

Ако имате хубаво масло и антифриз, то с подгряване си губите времето

Коментар

Аз съм чувал много противоречиви мнения , но аз лично го паля и изчаквам 4-5 минути и после и аз като по горните избягвам до като загрее да минавам 2000 оборота
                            Да разбие маслото и в двигателя и в останалите места
                            Живей всеки ден така все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав
                            :D

Коментар

ми смукача ми е автоматичен - почне ли да пада да речем като го запаля е на 1400-1600 почне ли да пада до към 1000 значи колата е наред и тръгвам ... а ако го чакам да пада до 600 ще има да си чааакам Nissan Navara 2.5TDi 173kc
                              Няма кал - Няма кеф !!!
                              Suzuki Samurai LJ410 1984
                              Suzuki LTZ400 2008
                              Honda Accord 2.0i SE Exec. 2002

Коментар

От 9 години живея в Норвегия- една от най северните (студени)държави , тука всички моторни превозни средства се продават с подгряващо устройство на мотора (на маслото ,на охладителна система), на купето ( защото като залепнат уплътнителите -няма отваряне)а на някой и на резервоара дори(дизелите).
                                В такива случаи не е нужно да подгрявам автомобила защото той не студен , но ако не включиш подряващото то скреж има не само отвън на стъклата ами и отвътре , затова че щеш-не щеш трябва да работи на място и то не малко.
                                В момента в който пиша е - 28 градуса , ясно и пълнолуние.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X