Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Старт - Стоп система и приложението в родния трафик

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Старт - Стоп система и приложението в родния трафик

Колкото хора, толкова и мнения. Не ангажирам никого с моето. За мен лично сравнението е уместно, когато става въпрос за използване при еднакви условия.
    Land Rover FREELANDER 2 td4 S 2013г. Facelift
    0886030780

Коментар

Първоначално публикуван от babuka Преглед на мнение
      Колкото хора, толкова и мнения. Не ангажирам никого с моето. За мен лично сравнението е уместно, когато става въпрос за използване при еднакви условия.
      Ако наистина е така аз бих уволнил Гоуфа. Това е безобразен разход за този размер нов автомобил.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Ако наистина е така аз бих уволнил Гоуфа. Това е безобразен разход за този размер нов автомобил.
        Съгласен, но не зависи от мен.
        П.П. Става въпрос за предимно градска употреба.
        Последно редактирано от babuka; 04-09-15, 09:46.
        Land Rover FREELANDER 2 td4 S 2013г. Facelift
        0886030780

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
          ... А каква е разликата м/у хибриден автомобил и "пълен хибрид"? Да не би да има "слаб"?
          В 'народния' език хибрида е от рода на Приус/Лексъс - ДВГ + мотор-генератори, монтирани на една трансмисия. Двигателя в даден момент има пряка механична връзка с колелата....
          Там общата мощност върху колелата се получава от комбинация между ДВГ и ел-двигатели...
          А 'пълен хибрид' обикновено се има предвид задвижване като Опел Ампера - единствено ел.двигателя има механична връзка с колелата, и общата мощност върху колелата = мощността на ел.двигателя. Там ДВГ е вързан само с генератор, който да може да зареди батерията, или да даде допълнителен ток към ел-двигателя за максимална мощност...

Анализа на ефективността на старт-стоп системата е сложна работа... Не става с различни автомобили. Мощността не винаги има такова значение за разхода - например за да ускориш 0-80км/ч за 10 секунди автомобили с подобна маса, ще ти е нужна определена работа (и съответно при фиксирано време - определена мощност)... Дори и автомобила да е петорно по-мощен, при градското шофиране поради трафика пак ще ползваш такава мощност, каквато ползват значително по-маломощни автомобили...
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Старт - Стоп система и приложението в родния трафик

Хайде аз да реабилитирам голфчето.
            1.6 тди голф 6 май са само 105 кс не знам да има 90 кс.
            Голф хечбек тежи 1300 кг а фрито 1770 кг.
            На едното му дават 62 мпг а другото 42 справка по паркерс.ко.ук
            Как става този номер да харчат еднакво не знам.

Моето голфче е 105 кс с ДСГ 7 кутия че и комби е т.е. По тежичко.
            Разход натоварен във Варна с климатик 6-7 само градско като не минавам огромни задръствания.
            Ако въпросния голф се кара нон стоп в задръствания дето стоиш повече спрял отколкото вървиш тогава старт стоп система ще е от полза.
            А най добре плъг ин хибрид
            Последно редактирано от rosen_offroad; 04-09-15, 14:13.
            Land Rover Discovery II, V8 4.0
            VW Golf VI variant
            Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
            X