Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Размисли за състезателен джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Размисли за състезателен джип

Сериозен съм , вчера в купчините железа които съм натрупал през годините изрових един заден мост У60 . Тази полуоска ще я изработим на фрезата в гаража +25см. За рязането удължаването на ръкава обмислям няколко варианта , но крайния резултат ще е стандартен заден мост само удължен. Без претенции за откриване на топлата вода , само колкото да изпитам схемата с цял заден мост това няма да ми струва почти никакъв лев. Но ако ми хареса ще вляза във "Кюри" не без помоща на Близнаците. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2230.jpg
Прегледи:1
Размер:213.3 КБ
ID:5629846Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2231.jpg
Прегледи:1
Размер:209.7 КБ
ID:5629847
    Аз не искам просто да съм първи , искам като се обърна въобще да не виждам втория !!!
    Куражът не е липса на страх. Куражът е способността да действаш ефективно въпреки страха.

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
      Донякъде е прав , при зависимото окачване/целия мост/ всичко е в една линия , при независимото , диференциала може да е по-високо спрямо колелата , но пък вече имаме носачи които създават проблеми. А и мисля , че проходимоста се ограничава от размера на короната на главното предаване , а не от диференциала.
      Приятел ако ми обясниш кое е корона на главно предаване много ще мисля????

Коментар

Главно предаване е зъбната двойка пиньон/корона.Броя на зъбите им определя предавателното число на крайното главно предаване,ако няма бордови колесни редуктори.
        Панетарно/сателитния мехнизъм в касетата позволява колелата да се въртят с различни ъглови скорости,по този начин ги разделя -сиреч дифернциял.
        Двете понятия имат общо дотолкова,доколкото са в една "кутия"...
        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от Бат Любо Преглед на мнение
          Приятел ако ми обясниш кое е корона на главно предаване много ще мисля????

Главно предаване, пиньон и корона.

В комбинация с диференциал , в общ корпус.
          Както се вижда короната е с много по-голям размер от диференциала , и тя определя размера на корпуса , от там идва и просвета/проходимостта/
          В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Това ли било то, конвенционалния диференциал?!
            Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
            Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X