Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зима е! А аз заредих скапана нафта. Сега какво?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Зима е! А аз заредих скапана нафта. Сега какво?

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
    Ник, ти си гении. Тия не ги знам к'ви са, ама аз имам тука едни строшени седалки с подгрев.
    Само да се прибера на село ще го бинтовам тоя филтър с отоплението. Такива лепки за връзване имам на метър.

Благодаря на всички. Отивам да търся добавка и газ.

Тоя проблем е винги в началото на зимта с лятната нафта.
    А, гений чак не съм. Просто тук е към 25 градуса, кола на нафта не съм карал от няколко петилетки а това дето го карам даже няма горивен филтър. Ама съм пълен с идеи! Тоя номер със замръзналата нафта го ядат по лодките из Аляска и всички са с подгрев. Ясен е прав де, мисли как да го сгриш тоя резервоар. От ония лампи за топлене на пиленца на село нямате ли? Една такава под резервоара за цяла нощ и после точиш резервоара.
    Абе, баси филма!
    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Вальо, на тоя кошник обратна нафта от дюзите/помпата има ли? В резервоара ли отива?

Ако отговора и на двете е "да", решението е много просто - обикаляш моргите и търсиш стойка за филтър от терано, маверик, патрол или навара в северно изпълнение. При това изпълнение обратната нафта вместо директно в резервоара се връща обратно във филтъра и го грее, а от резервоара се дърпа само това, което двигателя харчи. Като стигне 30 градуса биметална пластина отваря клапанче и вече нафтата се връща в резервоара.

Стойката ще познаеш по това че освен двете дебели тръбички, от нея излизат и още 2 по-тънки, за входа и изхода на обратната нафта. На тераното си сложих такова на третия месец след като го купих. Нафта не ми е замръзвала никога, а бензини и добавки не слагам. Само двутактово масло. Сипвам нафта от OMV, по-рядко ор Еко или РомПетрол, и никога от Шел. Много рядко от Петрол или Лукоил, ама само ако няма от къде другаде. Случва се от ауспуха да мирише странно, но нищо повече.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        А трябва ли да го слагам за друго? И трябва ли да го слагам само когато сипвам бензин в нафтата (което собствено никога не съм правил)? Смяташ ли че като не сложиш бензин в нафтата тя смазва достатъчно? Смяташ ли че смазва толкова, колкото е смазвала нафтата преди 20 години, когато помпата и мотора са проектирани?

Ефекта - мотора работи с половин идея по-мазно. При това не само моя. Двутактовото масло е по-добро в това отношение (смазването) от 80% от добавките дето уж правят същото. Често и по-евтино, а и ефекта при каране постоянно с масло категорично е по-добър от сипване на добавка когато се сетиш или когато има точно от твойта в бензиностанцията, на която зареждаш. Цената от около 4 кинта (за минерално OMV) че даже и 8 кинта(синтетично OMV) на фона на 65 литра нафта не е чудо велико. И няма налепи и прочие. Даже сажди няма - ако сега ти махна една подгревна свещ от двигателя ми и до нея сложа една чисто нова няма да разбереш коя коя е.
        Напълно съм съгласен с горе споменатото,че нафтата е буклук е буклук,и аз не слагам бензин а слагам масло,и то по 1 литър на 60литра нафта.Това го написах че се слага масло когато се сипва безин,защото някои по горе беше казал да слага масло и газ.А газта е доста мазна и няма смисал. Весели празници.
        SUZUKI VITARA V6
        HONDA CBR 919RR
        MERCEDES ML
        MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

Добре, а двутактовото масло дето го слагате не пречи ли на автомобили с ДПФ (все пак там дори моторното им масло е специално)...
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
            То харно ще сипе топла нафта, ама нали трябва и да я изкара през ауспуха, барабар с парафина? Няма как да кара с бързовар в резервоара..?

Зависи къде му е резервоара,на моите е зад задната облегалка,случи ли ми се такова я махам и вдигам седалката вертикално и включвам подгрява и,няма да го завивам с електрическо одеало.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
              Зависи къде му е резервоара,на моите е зад задната облегалка,случи ли ми се такова я махам и вдигам седалката вертикално и включвам подгрява и,няма да го завивам с електрическо одеало.
              ... И газ между палмите! Айде наздраве!!!

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                Добре, а двутактовото масло дето го слагате не пречи ли на автомобили с ДПФ (все пак там дори моторното им масло е специално)...
                То ДПФ-а ще ревне със страшна сила първо от хуйнявата нафта, пък после от лекарствата, с които уж я поправяме.

Ама Вальо е хванал най-средния от трите пръста .... Кикьофф... те хората оттам вода за чистачките не си наливат....

Как не наля на километър назад от трибуквените австрийци, поне малко от малко щеше да е по-добре.

Коментар

Най - вероятно си заредил минути след като са зареждали бензиностанцията с гориво. .Във всяка цистерна (в зависимост от обема)има вода която е на дъното.При зареждане се разбълниква и ти в тоя момент си заредил(а трябва да се чака около 2часа да се утаи водата) - но никой не го прави!!! Проблема е вода,вода,вода(за водата- спирт) без да се плашиш. С поздрав Борето

Водата не е замръзнала(не е толкова студено) просто не е толкова тънколивна и не минава през дюзите(при доливане на спирт минава)
                  Последно редактирано от boreto2; 25-12-13, 19:18.

Коментар

Не и стига гориво от тая боза вьтре,ако е много вода да е клекнала много бьрзо.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                      То харно ще сипе топла нафта, ама нали трябва и да я изкара през ауспуха, барабар с парафина? Няма как да кара с бързовар в резервоара..?
                      Като я сипе топла ще се стопи замръзналата и ще се смесят двете. 40л за -30 градуса и 40л за +15 все ще го докарат докъм за -5, а то тия дни е топло и ще я изгори докато е течна.

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                      ... И газ между палмите! Айде наздраве!!!
                      Дразни друкмана, дразни. Така и баба знае да отмръзне нафтата.

Коментар

30л., 50л. топла, студена. Баси. Днес беше топло, добавка сипах. Ядец.
                        Прав е Вени. Покрай тия като се минава и ограничението не требва да се спазва, ама.... както казваше един Енгилизин: -Да имам последния акъл на българина.
                        Утре ще разгледам и ако не е много сложна схемата, ще си сменя резервоара. Имам резервен, комплект.
                        Ако не става, ще се наложи да си подредя малко гаража и да вкарам вътре тая каляска за няколко часа.

Това е България. 10 минути невнимание и после цел живот си педе....гей.
                        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                        Вальо. О888 557Ч7Ч
                        Silverado 1.3 i

Коментар

То от четене не знам дали ще ти остане време за експерименти но никъде не видях да се споменава една добавка която е точно срещу замръзване (желиране) на дизела. Правят я Лики Моли и се сипва по предписание 1:1000 за да гарантира течливост на горивото до -31 С. Само, че се добавя при пълнене - т.е. не след като вече се е желирала нафтата, а преди това. Мисля, че ако разтопиш добре резервоара и филтъра (или в гараж или по метода на Ясен) и след това сложиш трябва да свърши работа по предназначение и спокойно да си изгориш резервоара ако ще да е за цяла зима. Бих ти подарил на драго сърце две-три дози, защото имам един литър който с наште зими няма да изразходвам и за 10 години, само не знам дали ще ти е по-лесно така, отколкото да си купиш около теб. Ако ще ти свърши работа само свирни, на мен еконт ми е на две крачки.
                          П.С. Кефи ме ел. отоплителя от щатите, не ме кефи, че е от там ако има мераклии да направим поръчка за няколко се включвам Има и някакви немски аналози, но там не ме кефи цената (200+ лв).
                          Technical Rescue Direct - life lies in courage
                          http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Днес точно такава си сипах....на вече усраното положение. Утре ще пробвам да стопля тоя курник и ако не стане го зазимявам.
                            Женя твърди, че март, най късно април ще се оправи от самосебеси.
                            Благодаря за предложението. Такъв купон не си бях устройвал скоро.
                            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                            Вальо. О888 557Ч7Ч
                            Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                              ще пробвам да стопля тоя курник и ако не стане го зазимявам.
                              Добре де, бързоварче за кафе нямаш ли?
                              Или панелен радиатор?

Добавка се сипва навреме (докато нафтата е течна), после е късно - нито тя, нито нужната за стапянето топлина ще проникнат скоро в буцата лой.

Най-гадното знаеш ли кое е?

Нафтата е смръзнала не всичката. Смръзнала е една част и се е отделила и уплътнила долу, а по-течливата фракция си я изгорил. Честито, на дъното си имаш ПРЕЧИСТЕН парафин за свещи, в него леки съставки вече няма. Той може и август месец да не се стопи.

п.п. гимнастиката с тубата нафта върху туристически газов котлон съм я правил двуцифрен брой пъти. По едно време като имах Нива си носех в нея котлончето и тубата, че нещо ми бяха научили телефона.

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
                                ...
                                П.С. Кефи ме ел. отоплителя от щатите, не ме кефи, че е от там ако има мераклии да направим поръчка за няколко се включвам Има и някакви немски аналози, но там не ме кефи цената (200+ лв).
                                Кажи какво те кефи и го намираш в София. Най-много да ти се наложи да се разходиш до Ясен или някой друг съфорумник /имат да си прибират няколко джиджавки за соларни панели някъде средата на Януари. Ясене, дойдоха/.
                                Дай линк и ти го засилвам на крака да ти дойде. Ше черпиш някога.

Наздраве!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X