Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зима е! А аз заредих скапана нафта. Сега какво?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Зима е! А аз заредих скапана нафта. Сега какво?

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
    Спирта и бензина вършат работа
    Вършат но за различни неща. Елементарната органична химия от 10-ти клас още учи, че спирта и парафина са несъвместими, сега не ми се обяснява защо.
    И така - спирта може да ти помогне да премахнеш водата, а бензина - парафина. Останалото е без значение, действаш както намериш за добре.

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
      http://engineheaters.co.uk/filter_heater.html

Drukman, на филтъра нямаш ли подгряване? Ако нямаш, виж горното- нагревателя е на велкро, 2 жици, един бушон и едно ключе. Престараване си е, ама като знам как всяко застудяване се появяват такива теми...
      Тия са англичани, може и да пращат до България .

А кьм това прибавяш морски филтьр марка Рейкор който се сменя за около 40 секунди с точенето на колбата,става с прьсти нез грам инструмент и ако е монтиран на нормално място просто трябва да се наведеш,може да го подгряваш,да следиш вакума му / колко е задьнен филтьра /,самия филтьр струва около 8 долара вече и прекарва около 150 литра на час и има 3 различни вида - 2,10 и 30 микрона,това което имаш ти на колата най-вероятно е 30.

Както ти казаха без смяна на филтьра няма да стане,с това сипване на какво ли не най-много да размьтиш лайната в резервоара и сьвсем да задьниш филтьра.

Е нещо такова ма тоя много се лигави и сменя о ринговете които поне от нашата практика дьржат по 3-5 смени на филтьр спокойно.Не е нужно да обезвьздушаваш при смяната му,просто допьлни това което си източил,слагай капака и мрьсна газ.Това поне аз го правя за 40 секунди на филтьр,ако имаш 2 един на една трьба може да не гасиш и мотора ма това е кьм раздел каскади.
      Последно редактирано от BENZBOSS; 24-12-13, 20:20.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от tisho-samokov Преглед на мнение
        Двутактовото масло се сипва да смазва помпата като се слага бензин,а газта е достачно мазна.
        Сипва се и като не се слага бензин. Карам перманентно с такова - 250-330ml на 65 литра резервоар.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

За спасяване на парафинена болест то е ясно - първо на топло.

Ако не може, вариант 2 е загрята ЗИМНА нафта. Метална туба 20л идеално се грее на газов котлон. До 60-70 градуса няма проблем, а ще разтика всякакви парафини.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Сипва се и като не се слага бензин. Карам перманентно с такова - 250-330ml на 65 литра резервоар.
            А за какво го слагаш ако нее да смазва помпата.
            SUZUKI VITARA V6
            HONDA CBR 919RR
            MERCEDES ML
            MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

Тя и спирачната течност смазва всичко по спирачната система, но там не съм чул да се слага друго(освен мастика).
              А тези простотии се правят от името на всички ни.
              Даника
              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

То и ацетон сьм чувал да сипват ма след като се знае проблема,а той вече е вьв филтьра и колбата му е малко рисковано да го донатьпкваш с каквито гадости ще раздвижи и бензин и спирт и гас и каквото там се сетиме.

И пак кьсмет,че е малко и го е спрял филтьра щото ако е било литьр вода…………сега да е на паяка.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от tisho-samokov Преглед на мнение
                  А за какво го слагаш ако нее да смазва помпата.
                  А трябва ли да го слагам за друго? И трябва ли да го слагам само когато сипвам бензин в нафтата (което собствено никога не съм правил)? Смяташ ли че като не сложиш бензин в нафтата тя смазва достатъчно? Смяташ ли че смазва толкова, колкото е смазвала нафтата преди 20 години, когато помпата и мотора са проектирани?

Ефекта - мотора работи с половин идея по-мазно. При това не само моя. Двутактовото масло е по-добро в това отношение (смазването) от 80% от добавките дето уж правят същото. Често и по-евтино, а и ефекта при каране постоянно с масло категорично е по-добър от сипване на добавка когато се сетиш или когато има точно от твойта в бензиностанцията, на която зареждаш. Цената от около 4 кинта (за минерално OMV) че даже и 8 кинта(синтетично OMV) на фона на 65 литра нафта не е чудо велико. И няма налепи и прочие. Даже сажди няма - ако сега ти махна една подгревна свещ от двигателя ми и до нея сложа една чисто нова няма да разбереш коя коя е.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Без да смениш горивния филтър нищо няма да стане . На времето за 1000 километра с камиона съм хвърлял по 3 - 4 комплекта филтри като уцеля скапана нафта . Сега в багажника зиме лете си нося резервен филтър и ключ за отвиване . Тая с нагряването на филтъра помага само временно като изстине парафина пак стяга и си до там . На времето ни даваха при температури под - 10 5% бензин но това за старите дизели на новите нямам идея как ще се отрази .
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Спасението...http://www.offroad-bulgaria.com/show...137932&page=12
                      На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                        http://engineheaters.co.uk/filter_heater.html

Drukman, на филтъра нямаш ли подгряване?.......
                        Ник, ти си гении. Тия не ги знам к'ви са, ама аз имам тука едни строшени седалки с подгрев.
                        Само да се прибера на село ще го бинтовам тоя филтър с отоплението. Такива лепки за връзване имам на метър.

Благодаря на всички. Отивам да търся добавка и газ.

Тоя проблем е винги в началото на зимта с лятната нафта.
                        Последно редактирано от drukman; 25-12-13, 08:50.
                        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                        Вальо. О888 557Ч7Ч
                        Silverado 1.3 i

Коментар

Началото на зимата на Коледа?

Ела сега да обясняваш на жената защо си разлях кафето...

Ако това същото явление ти се случи лятото не е парафин, а си е за друга тема и там бензин, спирт ацетон, подгрев, масло не помагат.
                          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

От как се фанахме у европскио орталък, всичко е по европски стандарт. Ясно?
                            На скапаните бензиностанции сегашната нафта е сипвана септември. Ще имат до Нова година.
                            Нафтата по всеко време отговаря на 'сички евро БДСта.
                            Баси.
                            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                            Вальо. О888 557Ч7Ч
                            Silverado 1.3 i

Коментар

Вальоу

Това дето морския ти го разправя е много арно, ама предварително. Белята ВЕЧЕ е сторена и в момента проблемът ти не е във филтъра, а главно в резервоара. ТАМ има 30кг твърд парафин (мислиш си, че си го изразходвал, ама си изразходвал само по-течната част) и не бъде ли нагрят и разтопен, няма да видиш хаир. В момента край сондата има една фуния пълна с по-течно вещество, а наоколо е пача. Сипи му 40л омв алпин нагрята до неприятно топло, пък да видим няма ли да ти потръгнат нещата.

Коментар

То харно ще сипе топла нафта, ама нали трябва и да я изкара през ауспуха, барабар с парафина? Няма как да кара с бързовар в резервоара..?
                                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X