Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зима е! А аз заредих скапана нафта. Сега какво?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Зима е! А аз заредих скапана нафта. Сега какво?

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Нищо не подобрява разхода на гориво по-добре от едни добре контролирани ограничения на скоростта.
    И това, най-вече

Коментар

В съседната, по-обща тема има и развитието на случката с Нова. Поорязали са клипа на сайта, разместили са малко и вече тия -13F ги няма.

Стават такива работи.
      Къде се получават -13 ? Искаш да кажеш, че са вмъкнали друг термометър в клипа ? Ето какво излиза сега:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Temp.JPG
Прегледи:1
Размер:30.8 КБ
ID:5550774
      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Нищо не подобрява разхода на гориво по-добре от едни добре контролирани ограничения на скоростта.

Интересно, защо, по твоята логика разхода ми на нафта в Македония с македонска нафта, е еднакъв с този в България - пак с македонска нафта, и константно по-нисък с 1.5l/100 спрямо същите условия, но с българска нафта?

Под македонска разбирам Лукойл Македония, под българска - Лукойл България.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
          Къде се получават -13 ? Искаш да кажеш, че са вмъкнали друг термометър в клипа ? Ето какво излиза сега:
          http://www.offroad-bulgaria.com/show...20#post2383720

Коментар

Айде вече общите приказки за нафтата в основната тема, тука Друкмана каквото можа, направи. Т.е. смени си филтъра.

Коментар

Отдавна питам и в другите теми: що с нафтата от разните лУКОЙЛ-и у нашенско и комшиийско, двигателят работи различно. Що при едно и също ограничение на макс. скорост(по подразбиране с толкова се движиш навсякъде), има разлика в разхода. Що пък още по-натам в далечината и височините, при по-ниски температури, не ти минава през акъла български, да сменяваш филтри, да грееш и кви ли не шашми и простотии. Що ли русенското двутактово не ще да изтече от бутилката. Що ли на газ в северната ни съседка гори по-малко, работи като електро, върви като с 50% мощност отгоре.
              А тези простотии се правят от името на всички ни.
              Даника
              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Ограничението на скоростта, естествено че влияе много добре на разхода,но невъзможността да караш с постоянна скорост също влияе доста зле,а напоследък забелязвам че няма толкова дупки,колкото бабунки и неравности,а магистралата за Варна е трагичнаОт 6 години съм на дизел и досега сипвах зимен дизел от една бензиностанция,а от тази вече слагам пpисадка и никога не съм имал пpоблеми.За всеки случай си возя и pезеpвен гоpивен филтъp.Заpеждайте от една и съща веpига,поне ще знаете кого да псувате, ако

Коментар

това с разхода в чужбина е "дъвкано вече"... При мен в някои държави се вдига значително, в други - пада... В едните на практика няма ограничение на скоростта, в други освен ограничения, има и полиция "на гъсто" (например Чехия)... Вярвайте ми, не е от горивото!
                  Магистралите влияят пагубно на разхода на гориво Само задръстванията "тръгни-спри" са по-"опасни"...
                  помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                    Магистралите влияят пагубно на разхода на гориво Само задръстванията "тръгни-спри" са по-"опасни"...
                    Хм... зависи какво караш. Разхода на дъртия ми "Пасат Б3" при скорости 160-170 се изравнява с този на "Хемито". "Пасата" от смесено 10 л. / 100 км. качва на 14-15 / 100, а "Хемито" при същите скорости на магистрала сваля от смесено 20 / 100 на същите 14-15 / 100 км.
                    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Покарай Хемито с 90 и пак ще говорим. Знам, че няма да го направиш.

Коментар

Искаш да кажеш, че при строгите ограничения по немските магистрали се получава икономия?
                        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                        Вальо. О888 557Ч7Ч
                        Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение

Интересно, защо, по твоята логика разхода ми на нафта в Македония с македонска нафта, е еднакъв с този в България - пак с македонска нафта, и константно по-нисък с 1.5l/100 спрямо същите условия, но с българска нафта?

Под македонска разбирам Лукойл Македония, под българска - Лукойл България.
                          Вени цистерните на Лукойл Македония зареждат на Лукойл ....Благоевград.
                          На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
                            То и наще зареждат от едно място,важно е после какви интервенции му правят на горивото.Зимната добавка се слага допълнително и те като я икономисат повината и те ти ядове.
                            SUZUKI VITARA V6
                            HONDA CBR 919RR
                            MERCEDES ML
                            MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
                              Добре, това хубаво, обаче
                              - не вярвам, ако караш дизелови автомобили, да не си зареждал от другата страна на царина-та. И не вярвам да не са ти направили впечатление цената и разхода на гориво.
                              Моите впечатления са, да речем, от двайсетина опита - определено успешни за мене, и за Македонския Лукойл, и силно неуспешни за Българския такъв.

Защо ги разделям така?

Ами точно заради горните ми впечатления!

И още едни въпросителни щях да задавам, ама..
                              Интересно е, човек като се загледа в едровите цени на рафинерията, да отбележи доста по-ниската цена точно в ПСБ Благоевград. Сега не мога да видя точните цени, защото не съм регистриран потребител на сайта им, но когато тая информация беше общодостъпна - на същото място - разликата биеше на очи.

Сега разликата бие само в цените - у нас бие, у комшиите не - за 2 кинта ока нафта си е благо, нали?

След малко разговора ще се отмести съвсем в друга плоскост, а след още малко - в друга галактика, дори...

НО!!!

Ние си оставаме тук!!!

Коментар

колега със гстъ съм сигорен че има ефект,чувалсъмго от много хора но така и незнам колко на литар нафта се слага,а искам да пробвам

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X