Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как стартира двигателя тази сутрин ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как стартира двигателя тази сутрин ?

Сутринта Исузо Трупър 2.8ТД не беше пален от пет дни завъртя и запали оставих го на ръчна газ 20 минути никакви проблеми, горивото 75 литра дизел /ОМВ/ и 5 литра бензин.

Коментар

-20 Гранда пали на първия зъб.След 1-2км започна да се чуди-да върви или не,след още километър се нормализира.Нафта Еко без добавки.Сипах добавки и долях до капачката на Лук....Утре ще видим.Форд Сиера- всяка сутрин само го припалвам, защото го затрупаха снегорините и ме мързи да го изровя.Може да е Форд ама си пали и на бензин и на газ без проблеми.Само се налага да влизам през дясната врата.Днес стана беля докато опитвах да прехвърля левия крак да дам малко повече газ.Задействах чистачките и докато махна контакта двете рамена дадоха фира.
      Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
      Grand 3.1TD
      0898 620 306 Стоян

Коментар

Май някой се майтапи: -20, Филибето, сняг над метър, че то си е за Гинес, бре майна !
        Че то във всеизвестната Кнежа е по-топло.
        подаръци за мъже от FACOM
        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Мммм, ми и аз да кажа!
          За Хюндаите нема да говоря ( в гараж, ама Теракана съм го палил при -24 в Банско от раз!!), два Транзита на улицата! А Форд и циганин нали знаете - зимата не работят!
          Та първия, 1999 г., чист дизел 2.5, след едно пръскане на етер от първия път захапа без проблем! Втория 2002, турбо и не знам кво си - 1 час мъчене, кабели, ток, влачене и запали! То къде ще ходи де?!! И двата с нафта от Лукойл без никакви добавки!!
          יעבור
          «И това ще мине»

Коментар

два пъти подгрявам и пали стареца....но две минути двигателя се чуди кво става, чатър патър трак лоп...лудница!После е ОК!
            driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Да ви завиди човек с тези дизели как си палите , мен фруктерата днес ме издъни не пожела да запали, оказа се че палеца леко е изгорял
              ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Чувствам се късметлия–кола ли уцелих, нафта ли?! Даже нарочно взех да паля дъртото TDI(Audi 80 B4), без да се качвам въобще в него(естествено с едно подгряване). Сутринта беше -20, сега преди два часа беше -17 на паркинга в службата. Пали и върви без проблеми. Поддържам я както пише в дебелите книги и само с качествени консумативи. Винаги са ми се подигравали, че излишно си пилея парите. Обаче сега в студа, моята барака на 320К км, си пали безгрижно и с едни дебелшки кабелчета ходя да подавам точец(или с едно хубавичко въженце да дърпам непалещи колици) на тези които ме критикуваха преди.
                Другата ми барака(Passat B4) е със същия мотор и пали по същия начин, въпреки че подгрева и нещо не работи читаво(нямам време да го погледна, сигурно е нещо дребно). Но и там поддръжката е отлична.
                Извода е, че едва сега по-добрата поддръжка може да се оцени. Може да карам дърти бараки, но пък гледам всичко да им е наред. При мен на -20 и пръскалките на чистачките работят– концентрата на -50, е 1,20лв/л
                Последно редактирано от cecoa1; 31-01-12, 23:27.
                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                  Май някой се майтапи: -20, Филибето, сняг над метър, че то си е за Гинес, бре майна !
                  Че то във всеизвестната Кнежа е по-топло.
                  Какъв майтап?В момента е -21 и след час ще видя кой ще запали
                  Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                  Grand 3.1TD
                  0898 620 306 Стоян

Коментар

И аз паля трудно а съм с 2007 Исузу.
                    Вчера бе -22 градуса сега е по-студено
                    Две леки развъртания и на третия път пали
                    Аз ли правя нещо грешно, нафтата ли е проблема или пък джипа?
                    Мисля че не е в акумулатора щото има сила да върти и 5 минути!(но все пак е оригиналния може и той да е ...)
                    Нафтата ми е под 1/4 в резервоара но не би трябвало май да пречи !
                    Живей всеки ден така все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав
                    :D

Коментар

Сега в Бяла Слатина е -28 градуса. Дачия Логан 1.5 dci запали от първия път и вече работи 10 минути.
                      ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                      Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Може да ви е странно но Транзит 2000г преди две години внос от Австрия с работеща подгряваща свещ си пали без разлика от времето с Лукойл нафта почти всяка сутрин Карлово -Пловдив пътува.Верно първите дни имах притеснения че може да замръзне нафтата по път но не се случи.
                        Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Тази сутрин надхитрих студа и старият пасат запали от 2 път!
                          Вчера 50 литра дизел, 2 литра бензин и една зимна добавка за дизел ,,Лики Моли,, а и акумулатора нощува при мен на топло.
                          Това с мъкненето на акумулатора не е оферта та ще видим утре сутрин.
                          Пия вино само по два повода: когато за вечеря има дивеч и когато няма.

Коментар

Мамка му и циганин/Форд Транзит/ не щя и не щя тази заран да заработи и приключихме с тока.Додж Дурангото не се и замисля.

Коментар

Първоначално публикуван от petkof Преглед на мнение
                              Мамка му и циганин/Форд Транзит/ не щя и не щя тази заран да заработи и приключихме с тока.Додж Дурангото не се и замисля.

Слагай дезодоранта на топло, колега, и сабахлем фъссссссс след въздушния филтър. Вчера в Сливен на -10 от 10 бензиностанции нафтите бяха с кристалчета лед и леко сгъстени. Нямаше разлика между Лук, Еко, Петрол, Шел, РомПетрол, ОткрадниПетрол или МентеПетрол. Всичко една и съща боза. Слагайте бензин 10:1, обикновено в него има толкова ацетон и спирт, че и водата не замръзва.
                              Георги Кулишев
                              Ямбол
                              0889 42 00 74

Коментар

Първоначално публикуван от skunk Преглед на мнение
                                И аз паля трудно а съм с 2007 Исузу.
                                Вчера бе -22 градуса сега е по-студено
                                Две леки развъртания и на третия път пали
                                Аз ли правя нещо грешно, нафтата ли е проблема или пък джипа?
                                Мисля че не е в акумулатора щото има сила да върти и 5 минути!(но все пак е оригиналния може и той да е ...)
                                Нафтата ми е под 1/4 в резервоара но не би трябвало май да пречи !
                                Малко бензинец му сипи, колега. Налей и още малко нафта. На тези плоски резервоари 1/4 едва ли е повече от 3-4 самнтиметра. Обикновено нафтата при тези температури позамръзва и то добре без добавка. Евро стандарта е -15 градуса за нафтата и няма да се учудя, ако започва да сгъстява, колкото и скъпа да е. Аз съм 10:1 олио:бензин и на -15 още паля на 4-5 оборот. Но в Сливен по-студено рядко става.
                                Георги Кулишев
                                Ямбол
                                0889 42 00 74

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X