Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как стартира двигателя тази сутрин ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как стартира двигателя тази сутрин ?

Вече 3 сутрин Тойотата е със замръзнала нафта (да предположим че съм със лятна нафта та затова ) . И днес отидох с Пежака , който уж е с хубав дизелов двигател и сутринта
    запали като по часовник . Обаче преди малко влизам в колата , паля и запали . Тъкмо казах ей че добър двигател и хоп изгасна . Тръгнах да паля , тя горката и бендикса не иска да изхвърли , и се прибирах пеша . Дано да се стопли вече , че ми омръзна джипа да стой в двора !
    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
    0878 23 58 34- Радо

Коментар

На 100 лв.нафта/около 35литра/сипвам 5 литра бензин!И проблеми с замръзнала нафта нямам,и паленето е по лесно!
      driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Тази метод дали е удачен за common-rail дизелови двигатели?

Коментар

Това беше вчера ...

Днес температурата на антифриза беше -10°C ... и запали по същия начин.
          Явно си има значение нафтата.
          Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
          Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
          Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
            Когато бях на дизел, сипвах 2 литра бензин, на 80 литра дизел + 1 шишенце спирт от аптеката - мисля 100 грама.
            Бензина за да не се желира, спирта за да разтвори води от кондензи натрупани в горивопроводите. Имат навика да замръзват в тънките места и да запушват.
            По нагоре пише за добавки.
            Е това е от темата с желиращата се нафта и ми се струва много добра рецепта. Бензинеца да не желира, спиртеца да разтвори водицата. Лесно, ефикасно и достъпно.

Коментар

Първоначално публикуван от Faca Преглед на мнение
              Има си , и то голямо !
              ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
              0878 23 58 34- Радо

Коментар

За последно палих дъртата в понеделник.Вчера не ми трябваше. И днес не ми трябваше,ама реших ,ей така за проба.
                7.30 сутринта,термометъра показваше -19. Завъртя мудно,но запали още при първото превъртане. С едно подгряване. Нафта от Шел без добавки.
                А пасат 1.8 моно-всичките студени сутрини-без грижи.
                Последно редактирано от Златков; 01-02-12, 19:10. Причина: чат-пат ям букви

Коментар

Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнение
                  На 100 лв.нафта/около 35литра/сипвам 5 литра бензин!И проблеми с замръзнала нафта нямам,и паленето е по лесно!
                  Колега-прекалено много бензин сипваш-вервай ми!А, ако към тези 5 литра бензин не добавяш 300-500гр. 2Т масло ще си съсипеш помпата-гарантирам!Бензина за разлика от нафтата е "сух" и не маже(смазва), като нафтата!
                  Не слагайте повече от 5% бензин-не е добре за дизела-слага се от зор!!!На нормална нафта никога не съм сипвал повече от 3% и проблеми не е имало никога!
                  много автомати-слаби резултати!

Коментар

Днес сутринта в София Мерцедес W210 290ТД година 97 и показания на километража 320 000 е запалил с едно подгряване и никакви нерви след това.Нафтата не я знам от кьде е,батерията и нея,масло синтетика 10/40,номера е,че пали.Баджо е впечатлен
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Досега си траях и само четях щото нали Хайлукса нов и пали от раз. Е и днес на -16 запали от раз; изненадата дойде 50 км по-късно. Както си карах със 100 на пета почнах да намалявам предавките докато стигнах до втора при това на равен път. Отпуши - запуши така се мъчих десетина километра и след разговор с големия Шеф се върнах на бензиностанцията и заредих за 20 лв. бензин . Резервоара ми беше почти пълен ( 80 л ) . И о чудо малко по малко избягалите кончета почнаха да се завръщат в табора. Питах Шефа да купя добавка - пък той вика късно е спасението е само бензин. А вчера заредих на Петрол Благоевград и нарочно питах момчето има ли добавка . Има каза. Има ама не действа. Поздрави и дано запалите утре.
                      На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Днес сутринта, колата ми 4х4, която е 2008г и е на 70 000 километра, 1,9 дизел, се предаде. За разлика от БМВ-то ми което е 95-та година. Което запали на четвърт оборот. Мислих си цял ден за смисъла на кола 4х4, която зимата не пали... И реших, че трябва да си върна всички лошо думи за БМВ които някога съм изричал.

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                          Колега-прекалено много бензин сипваш-вервай ми!А, ако към тези 5 литра бензин не добавяш 300-500гр. 2Т масло ще си съсипеш помпата-гарантирам!Бензина за разлика от нафтата е "сух" и не маже(смазва), като нафтата!
                          Не слагайте повече от 5% бензин-не е добре за дизела-слага се от зор!!!На нормална нафта никога не съм сипвал повече от 3% и проблеми не е имало никога!
                          Нали за това си споделяме тук,за да си видим грешките!Още утре ще долея нафта и двутактово масло!
                          Този номер го правя само сега, като са ниски температурите иначе не!
                          driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Патрула след състезанието в Стара Загора го прибрах като огромна ледена буца /поне десет пъти преминавах реката / и до днес сутринта не бях го палил . Сутринта при -15 , леко притеснен поради факта ,че вчера на работа нито един камион не можа да запали се качвам и след като изчаках и двете релета на подгрева да изщракат въртя - и ... на втория оборот запали без никакви проблем .С обикновена нафта от ОМВ съм ,но предварително бях сложил 4 л газ на около 50 л нафта .
                            Последно редактирано от Бакалов; 01-02-12, 19:49.
                            VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Първоначално публикуван от Faca Преглед на мнение
                              Това беше вчера ...

Днес температурата на антифриза беше -10°C ... и запали по същия начин.
                              Че добре върти,щом запали от първият път!Мойта и тя тей ама некачествен антифриза и беше замръзнал при -24!
                              Последно редактирано от Driftacha; 01-02-12, 20:59.
                              Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

Тази сутрин -11°C ........... същата работа - кибрит!!
                                Oбожавам този автомобил!!! W124 300D. Hаправо камион.
                                Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                                Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X