Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как стартира двигателя тази сутрин ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как стартира двигателя тази сутрин ?

Първоначално публикуван от getsov Преглед на мнение
    Кагато използвах спрей размразител за стъкло, задължително след ръсене се изпотяваше отвътре и при повече късмет дори замръзваше. Накрая си купих стъргалка и реших проблема.
    Никога не ми се е случвало-много странно!А, и не виждам никаква логика!
    много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
      Никога не ми се е случвало-много странно!А, и не виждам никаква логика!
      Най-редовно се случва и е пълно с логика.

Разтворът предизвиква стапяне на лед. Топлината за този процес се взема от самия лед (сваля му температурата) и от околните предмети. Нищо чудно да предизвика замръзване от другата страна на стъклото, където НЯМА размразител.

Коментар

Момци...току що се прибрах,а навън обстановката става бая сибирска!Вали сняг като лудо,ама и навева яко,а температурите падат!!Успех и безаварииност на всички утре и нека по-рано се тръгне накъдето всеки се е запътил и по-полека,че на пътя ситуацията е лед и върху него снежец!Абе за това са измислили червеното вино и сланинката,за баш те такова време до печката!
        0899 шест5313нула
        За всекиго по нещо

Коментар

Да се изкажа и аз за спирта в нафтата..... не изглежда добре размесено ,особено и ако добавиш и малко двутактово масло. Но нямаше начин - бях забъркал кашата в една туба от 9 литра нафта,1 литър спирт за горене и 100 грама двутактово масло. Целта ми беше да се добера до бензиностанцията - на 2 километра от нас.В джипа да имаше освен тази субстанция още 10-тина литра нафта. Като загря мотора започна периодично притрисане - явно почна да засмуква и от спиртеца. След наливането на още 50 литра от скъпата нафта на ОМВ всичко се укроти и заработи по старому. Успях да запаля събота сутринта при определено "виещ" от годинките си акумулатор.

Коментар

На мр2ката щото е тарга и има яко гуми за уплътнение на прозорците и вратите, яко и залепваха, лекува се много успешно със силиконов спрей. За максимално добри резултати е добре да се остави да изсъхне преди да се затворят вратите/капаците, но аз никога не го направих в по-топло време и пак става, пръскам 2ри път проблемните места и после няма залепване. За да няма проблеми с течността за чистачките, просто спрях да я разреждам с вода и си търся такава за -60, не знам дали няма да замръзва под -20 или -30, но до -15 е ок. Разредена за -20 или -30 замръзва и на -5. Помага и чист спирт от аптеката, да се полее много замръзнал прозорец, но излиза скъпо. Спомням си една учителка го правеше с Кока-Кола и беше много горда от това си откритие, аз не бих пробвал .

Коментар

И тази тема тръгна в посока различна от първоначалната, но пък аз искам да споделя нещо баш по темата.
              Днес ходих да си видя черока (2.1 тди) не беше пален от месец и половина, та стандартна процедура за толкова много време престой- 1 час стъргане на лед и сняг от прозореца и предния капак, 10 минути боричкане докато отлепя вратата, проверка на антифриз и масло, качване на акумулатор защото беше прибран на топло, един подгрев и двигателя запали все едно снощи съм го изгасил.
              Нафтата не помня каква е, но явно не е от "късметлийската". Тоя черок все повече ме радва
              I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

• Идеалната Добавка за ДИЗЕЛ при -18'С

Когато дойде студеното време всеки казва.."Пчела и дизел не ги търси"!Това обаче не важи за Новите Дизелови автомобили.Но при -18 градуса и повече под нулата всичко е възможно.
                ОМВ предлагат гориво за ниски температури, но при по-стари дизели дори и това не помага.Други слагат бензин,"керосин","нафталин" други "ин-и",газ за горене и какво ли още не....
                На моята колица ОМВ не помогна.След една проба за "Ташак",смесих Нафта с разредител за бои "АМБ" "АМВ" или там както се казва,и познайте... -18 и запалих като при +20 или нормално загрял мотор,само един оборот на мотора,може и толкова да нямаше!Тази една седмица не съм имал проблем с паленето ,много лесно дори когато не е карана 2 дни.
                Колата е Опел Фронтера VM 2.5 TDS
                Пропорцията е от 500мл. до литър на 20-30 литра нафта.
                При мен стана с около 600мл на около 20 литра нафта.
                Проби....и успех на проблемните.

ПС
                Предполагам ,че ефект във вървежа ще има ,аз имам проблем и не мога да преценя дали има разлика .
                АМБ-то и нафтата се смесват идеално.

Коментар

Диското като е с пластмасов резервоар да не го стОпим с тоа разредител?

Коментар

И днес запали без проблем.Темп-12 .Гориво ромпетрол без добавка.ГРАНД-3.1ТДИ

Коментар

Би трябвало да няма проблем,това е най-слабия разредител за нитроцелуозни лакове,а и пластмасата на резервоарите е устойчива.Имах рено 5 бензинка с пластмасов резервоар .
                      Щом не топи кутия за храна за еднократна употреба...значи няма проблем-в такава правих пробата за разтворимост.

Коментар

АМБ –то не взаимодейства с пластмасите,виж кореселина е друго нещо.

Коментар

А ето че ми сипаха недостатъчно зимна газ. За запалване запали, ама докато загрее до около 30 градуса - нито високи режими (няма налягане и дебит) нито празен ход (дави се с недоизпарена газ). За срам и резил превключих на бензин.

Коментар

Пали и всичко му работи без проблем на онова 290 в София,но не може да излезе от паркинга

Важното е,че пали,за сега това е важното.3 от 3 и спираме с експериментите,пали си в най-големите студове с едно подгряване.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Аз съм същия като Ясен! Сложих на Лукойл газ догоре и сега псувам, ама файда йок. Добре че поне смених бензиновата помпа с нова и имам бензин в резервоара.
                              Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

• От: Идеалната Добавка за ДИЗЕЛ при -18'С

Първоначално публикуван от magnuuummm Преглед на мнение
                                Когато дойде студеното време всеки казва.."Пчела и дизел не ги търси"!Това обаче не важи за Новите Дизелови автомобили.Но при -18 градуса и повече под нулата всичко е възможно.
                                ОМВ предлагат гориво за ниски температури, но при по-стари дизели дори и това не помага.Други слагат бензин,"керосин","нафталин" други "ин-и",газ за горене и какво ли още не....
                                На моята колица ОМВ не помогна.След една проба за "Ташак",смесих Нафта с разредител за бои "АМБ" "АМВ" или там както се казва,и познайте... -18 и запалих като при +20 или нормално загрял мотор,само един оборот на мотора,може и толкова да нямаше!Тази една седмица не съм имал проблем с паленето ,много лесно дори когато не е карана 2 дни.
                                Колата е Опел Фронтера VM 2.5 TDS
                                Пропорцията е от 500мл. до литър на 20-30 литра нафта.
                                При мен стана с около 600мл на около 20 литра нафта.
                                Проби....и успех на проблемните.

ПС
                                Предполагам ,че ефект във вървежа ще има ,аз имам проблем и не мога да преценя дали има разлика .
                                АМБ-то и нафтата се смесват идеално.
                                В началото на 90-те,имаше криза за бензин.Москвича си го карах само с разредител,че беше и по евтин.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X