Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как стартира двигателя тази сутрин ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как стартира двигателя тази сутрин ?

Първоначално публикуван от RistakiG Преглед на мнение
    Миналата зима 4 чисто нови свещи съм и купил. Направо се побърках. Акумулатора уж е на 18м. а въртеше всякъш е на свършване.Свещите ако не се лъжа са на bosch, акумулатора е уж много добър - Fiamm.Нафтата - в неделя цял резервоар от ОМВ от тая уж хубавата.Е... не знам какво да мисля...Наи-странното беше, че при всяко следващо въртене на стартера, акумулатора всякъш се възбуждаше и все по-силно върташе.
    Маслото? В такива студове на моята джипка съм сравнявал 15W40 и 5W40. Разликата е очеизвадна в начина, по който върти. Точно 15-ката ме накара да си сменя акумулатора, ама с чисто новия въртеше пак така. Смених, и О! Чудо! Въртеше все дно температурата се вдигна с едни 20 градуса нагоре.

Иначе и с едното и с другото масло си палеше от четвърт.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Два дена акумулатора на транзита нещо не иска да завърти както трябва.Маверика запали на газ веднага , не беше пален 10 дена.Подаване на ток и транзита замърка.Температури около -12 -13.Днес около -15 ,така казват ,транзита бръм и запали , след 3 км изгасна на един светофар.Нафта от Еко.Дърпане и след 500 м запали .30 литра от ромпетрол и 2л бензин докато се отпуши минах 100км.Утре сутрин да видим как ще запали.При мен и двата Форда работят зимата , и те не обичат цигани май.
      RAV 4
      F650GS

Коментар

Първоначално публикуван от dragomir_68 Преглед на мнение
        Еее не е на нафта, ще го паля на газ! Относно парното един приятел има УАЗка без парно и ходи с нея на лов! Каза ми че не ще да правим парното, че така ги държи под напрежение иначе ще се стоплят и ще заспят!
        Значи да не те мислим - ще запалиш. То парното им е яко, ама и фугите са яки...
        От всички ръждилници, които са ми минали през ръцете, най-много ме кефеше как пали с манивела на студ ГАЗ69. Подкачане на гориво, няколко ритника на газта, смучкач и манивела. Моментално заработваше устойчиво и хич не му пукаше, че едното бутало беше чупено и заварявано.
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Само да кажа БМВ-то ми 525тд-двигател, който много хора го плюват-при -19,5 градуса запали от четвърт, а нафтата не я и знам каква е,не съм имал ядове.
          0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

Моя стартира перфекно на метан.
            Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
            АСК Ален Мак

Коментар

Имаме шест чисто нови багера NEW HOLLAND - на по три месеца са. След като тази сутрин нито един от тях не запали погледнахме в резервоарите- горивото беше като фрапе.
              Температурата беше около -19градуса, горивото е от ЛУКОЙЛ .
              На сърбела майката му е чесането.
              Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

TLC-73-4.2D, не беше палена от доста време, в неделя И сложих акумулаторите /Optima-жълти/,
                че ги бях свалил на топло и за зареждане.
                Днес, докато Субаруто си размразяваше джамовете, а компа му показваше -18C, реших да пална Тойотата.
                1/4 - оборот, първите тактове с леко притрисане и после добре познатия равномерен звук на редовия шестак.
                Поклон дОземи на инженерите в Тойота!!
                И на създателите на Optima.
                Поради моя глупост /забравени консуматори/, акумулаторите бяха паднали на под 6V.
                След цикъл заряд-разряд-заряд и са като нови,
                а са на 4г и доста експлоатирани с бордова електрика /инвертор, трансвертори, фризер, лампи, лебедка и т.н./

п.п. нафтата е лукойлска

Коментар

Първоначално публикуван от RistakiG Преглед на мнение
                  ....Нафтата - в неделя цял резервоар от ОМВ от тая уж хубавата.......
                  Е те със тая нафта "хубавата" на същата верига (Алпин дизел плюс минус и нензамкакво).. с нея преди няколко зими имах веселба с чисто ново Диско 3. Май беше -19 тогава.
                  шефа на бензиностанцията със сигурност има доста бели коси от този случай.

Пробвай обикновена нафта с добавки.

Коментар

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
                    TLC-73-4.2D....
                    1/4 - оборот, първите тактове с леко притрисане и после добре познатия равномерен звук на редовия шестак.
                    ...
                    п.п. нафтата е лукойлска
                    Изненадан ли си?

Коментар

Форд Транзит Джъмбо 6.30 ч. -13 градуса, цък и запали.Ама на колегата не ще, дръпнах го и готово.Да ама като запали светела една червена лампа с масленица, мнооого важно гаааааз и така точно 2 км.По ирония на съдбата точно до пред Мото Пфое......сега разглобяват двигателя и чакаме диагноза

Коментар

vvti 4.0 от 1/4 все едно преди малко е изгасена при -22, хубаво че беше точно до на жената 2.5cdi-то, та там с кабели и след цигара време изравни притрисането почти като пералнята и кога пусне центрофугата, хубаво че поне нея не я гонихме насам натам с това притрисане.
                        Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Княв, княв, княв, бррррр.
                          Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

TLC-73-4.2D...
                            От тоя май вярно няма по добро за джипките.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                              Изненадан ли си?
                              Тц!
                              Била е и на по-студено, но поне предишния ден е палена, а е известно че бавно изстива.
                              Но сега не беше палена месец и нещо.
                              Извод.
                              Правилния двигател/и/, с правилните /заредени/ акумулатори и нормална нафта.
                              За статистиката - ДВГ-то е на 310 000км. в сток състояние.
                              Ти поне знаеш.

Коментар

... ДВГ-то е на 310 000км. в сток състояние.
                                Ти поне знаеш.
                                Като и направиш още толкова, може и да ти омръзне и да решиш да я продадеш

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X