Обява

Свий
Няма добавени обяви.

OFRM Geotrade v5.11...

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: OFRM Geotrade v5.11...

Първоначално публикуван от zippel Преглед на мнение
    Имам въпрос (вероятно към Събин или TEAM_OFRM).
    Когато се правят настройките при рутиране с MapSource, има опция "driving speeds", където могат да се зададат скоростите по 5 типа пътища. Няма да ги цитирам, всеки може да ги види. Въпросът ми е как да разбера от OFRM картата кой път какъв тип от тези 5 е. Трябва ми, за да преценя какви скорости да задам в настройките. Опитах "на сляпо" сменяйки настройките и анализирайки времетраенето на маршрута, но става много бавно и изисква много изчисления. А и в общия случай един маршрут се състои от различен тип пътища. При изработка на картата със сигурност на всеки път е зададен някакъв тип. Въпросът е как да се получи информацията кой какъв е. Естествено, в MapSource.
    Магистрали, международни пътища(между големите градове), останалите жълти пътища в картата, междуселски, пресечки в градовете.

Няма да стане обаче

Коментар

Прави ми впечатление, че при каране в села уреда показва ограничение 90, а в същото време в това село има заложена ПОИ "засада" и кака Невенка пищи "Полиция 50 км/час".
      Вероятно изисква доста труд да се въведат началото и края на селото, но дано го дочакаме скоро.

Коментар

Първоначално публикуван от a_atanasov Преглед на мнение
        Прави ми впечатление, че при каране в села уреда показва ограничение 90, а в същото време в това село има заложена ПОИ "засада" и кака Невенка пищи "Полиция 50 км/час".
        Вероятно изисква доста труд да се въведат началото и края на селото, но дано го дочакаме скоро.
        Неразбирам що точно GPSа трябва да те "ориентира" в скоростта, след като в ЗДП е указано с каква скорост е позволено да се кара в населено място, а и знаци с ограничения има за тази цел.
        eTrex LEGEND Cx, NUVI 200

Коментар

Първоначално публикуван от bokser Преглед на мнение
          Неразбирам що точно GPSа трябва да те "ориентира" в скоростта, след като в ЗДП е указано с каква скорост е позволено да се кара в населено място, а и знаци с ограничения има за тази цел.
          Ами защото часа на пристигане се изчислява според зададените скорости в различните участъци. Иначе си сещам, че през селата не се кара с 90, колкото пише на екрана, а с допустимата по ЗДвП скорост. Отделно си пищи ако там има традиционна засада.

Коментар

Събине, първо благодаря за отговора. Всъщност точно такъв отговор очаквах. Ще обобщя нещата с няколко думи. MapSource, както вероятно и софтуера на различните апарати, са предвидили възможността на отделни участъци от даден маршрут да се определят средни скорости за движение, за да може машинката да изчисли с максимална вроятност времето на пристигане (или респективно времетраенето на пътуване). Дотук добре. От тук нататък въпросът е доколко това е приложимо в отделните държави,. Вижда се, че OFRM в това отношение е по-добра от картите на съседните поне Гърция и Турция. Не съм проверявал Румъния, не знам също как е при Сити Навигатора. Разбирам, че средната скорост на движение е доста субективно понятие, понеже зависи както от индивидуалните качества на водача, така и от обективни фактори като дъжд, температура, състояние на настилката (доста неопределена величина у нас). Разбирам, че всяко изчисление ще бъде съпроводено с много грешки в предвид многото условности, но все пак толерансът не може да бъде от 42 до 96 км/я за сходни пътища. Тогава по-добре тази опция да я няма, понеже тя нищо не ти казва. На 400 км преход би изглеждало горе-долу така : "ще пристигнеш в 13 ч. ама може и в 19 ч."... Пак уточнявам, че забележката ми е принципна и както споменах, касае главно съседите, които явно са си играли по-малко с настройките. Апропо проверявал ли е някой как е в CNEU?
            Ако някой от компанията мълчи, причините може да са две : Или няма какво да каже или няма на кого да го каже.

Коментар

Първоначално публикуван от a_atanasov Преглед на мнение

Това идва от там, че тези села все още ги няма подробно в картата на България, реално има само една точка, която показва, че там има населено място, но няма информация къде за почва, къде свършва и въобще какви пътища има, затова и ограничението което се показва е 90 km/h, такова каквото е за междуселищни пътища.

Коментар

Първоначално публикуван от popaaa Преглед на мнение
                Това идва от там, че тези села все още ги няма подробно в картата на България, реално има само една точка, която показва, че там има населено място, но няма информация къде за почва, къде свършва и въобще какви пътища има, затова и ограничението което се показва е 90 km/h, такова каквото е за междуселищни пътища.
                Не съм сигурен дали е точно така, защото повечето от селата са означени със сива зона и съм забелязал, че се показва ограничение от 50 км/ч при навлизане в тях... Но все още има и села, и дори градчета (като гр.Дунавци например), които не са обозначени по този начин и там май не се показва ограничението...

Така де... Май и ти каза същото...
                [B]Videos of [U]Vidin[/U], the [U]Vidin-Calafat bridge[/U] and the [U]region[/U] - here: [URL]http://www.youtube.com/user/gusterbo[/URL][/B]

Коментар

Аз пътувам доста и до сега не съм забелязъл някаква аномалия с ограничението на скороста в населени места.......даже работи учудващо точно......
                  Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                  Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                  Анатолий Пейчинов o8875о9815
                  https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от bebcho Преглед на мнение
                    Да, но на моя модел 250W, 2,3, и 4 картинка не изглеждат по този начин и я нямам информацията.

Е как да ги нямаш.Моето нуви също е 250w при мен излизат

Коментар

Младежи, OFRM Geotrade 5.11 TOPO е объркана до такава степен че не мога да се прибера в къщи. Преместили са ми блока на съседната улица и това е малката беля. Опитайте да изберете някой блок от кварталите с блокове и без имена на улици. Не става. На кварталите е даден статут на малко населено място и блоковете не се избират за дестинации. Да не говорим че там живеят минимум по 40 000 човека и поне 1 трябва да бъде намерен. Не става. Спираш и питаш бабите пред блоковете.
                      Да не говорим, че има улици, които вече не съществуват физически а незнайно защо Гармина решава че трябва да слезе от шосе с 4 платна и трябва да те прекара през дерето което е останало от дадената улица.

А между другото вече зная че блокове се търсят в интересни места.
                      Разликата която намирам между OFRM Geotrade 511 и OFRM Geotrade 501 е че по мое мнение OFRM Geotrade 501 е правена по по-нова информация от OFRM Geotrade 511. В OFRM Geotrade 511 просто липсват кръстовища и кръгови които са излизали в OFRM Geotrade 501.

Сега ще пробвам OFRM Geotrade 5.11 Сити да видим как е.

Коментар

Първоначално публикуван от r2d2r2d2 Преглед на мнение
                        Младежи, OFRM Geotrade 5.11 TOPO е объркана до такава степен че не мога да се прибера в къщи.....
                        Пиши като се прибереш, да не те мислиме

От всичко изписано би имало поне мъъъъъничко полза, ако беше казал за кой град става дума.
                        Щото в случая си просто поредния безполезен мрънкач.
                        Всички знаеме, че картата има кусури, но бих те помолил да си прочетеш бавно и внимателно поста няколко пъти и после честно да отговориш, ако ти беше на мястото на тия, дето правят картата и някой изпрати това което ти си написал, каква точно корекция ще направиш, за да отстраниш така добре посочения проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от kimba1 Преглед на мнение
                          Е как да ги нямаш.Моето нуви също е 250w при мен излизат
                          Дай снимки на екрана от уреда колега?

А версия 5.21 няма ли да ни зарадва за Гергьовден?

Коментар

А версия 5.21 няма ли да ни зарадва за Гергьовден?[/QUOTE]

Като се има впредвид, че последния ъпдейт за 2009 излезе началото на февруари 2010....може да си направиш заключение кога ще излезе следващия.

Коментар

Първоначално публикуван от hristov Преглед на мнение
                              Като се има впредвид, че последния ъпдейт за 2009 излезе началото на февруари 2010....може да си направиш заключение кога ще излезе следващия.
                              Точно 3 месеца до Гергьовден.
                              Последно редактирано от Наско; 28-04-10, 18:34.

Коментар

Първоначално публикуван от Наско Преглед на мнение
                                И аз това бях тръгнал да му пиша....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X