Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заедно да направим картата още по точна

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Заедно да направим картата още по точна

+1
    Warp. Timewarp.
    Grand Cherokee WG 2.7 CRD BFG A/T
    LZ1VAS

Коментар

Здравейте всички,
      имам нещо средно между питане и идея
      Имам няколко трака на улиците тук (Раковски), които като сваля в мапсорса и вкарам в ози-то /върху руските военни карти/ съвпадат с улиците от картата. Е, необходимо ли е да правя тракове на всички улици, като могат да се пречертаят от картата?
      Другото което е - очертава се скоро да правя карта-указател (хартиен носител), като за целта ще трябва да прерисувам стара карта и съответо ще я имам във векторен формат - това помага ли по някакъв начин или траковете са за предпочитане?

Коментар

За мен е най добре векторен формат във WGS84 със поле за имената на улиците, та дори и посоките и видовете Колкото повече работа свършите толкова по добре

Коментар

То хубу ФаКу, ама то ще е само за картата или за ГПС-технологията въобще ?
          Нямам против да отговарям на въпроси, стига да мога да помогна. Ще трябва да изчета всичко, което е публикувано тук по тематиката първо, за да знам какво да ... "преподавам" ...

Коментар

Първоначално публикуван от milstan Преглед на мнение
            Tools > Manage My Data > Tracks > Save Active Track
            И после в MapSource със Transfer > Rceive from Device > слагаш отметка на Track и го изтегляш от покета. Покета е включен към PC-то и GarminXT е стартирано.
            Това до тук го направих, а после къде в PC-то ми стои този фай и как да го коригирам /изтрия част от него/ да напиша какъв е проблема, че после да го пратя на мейла?

И друг въпрос: собственик на хижа /хотел/ пита как да се отбележи и неговия обект в картата.
            И нещо друго дадох да търси Средец като град /бургаска област/, но не го намери, видях как е написан на картата и пак не го намери, маркирах го като май локешън и открих, че е със старото име Грудово, а само надписа му е Средец.
            Последно редактирано от s_s1; 15-02-08, 17:28. Причина: добавка последните 3 реда
            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
              И друг въпрос: собственик на хижа /хотел/ пита как да се отбележи и неговия обект в картата.
              Тази тема ще ти помогне.
              [B][U]YAMAHA TT600 E[/U][/B]

Коментар

Имам Igo 2006 myway нещо си...
                Мога ли да пращам мои логове?
                Георги Гатев

Коментар

Принципно може, ако ги записваш в gpx-формат.
                  Но на теб тази карта полезна ли ще е ?

Коментар

Имам Nokia 6110 Navigator и инсталиран Garmin Mobile XT. Нa PCто си имам последната версия на Map Source. Записах трак на преминаването през ферибота на Белослав, верно не е използваем, защото беше заключен към пътя, но исках да опитам да видя как става да се свали. Но не ми позволява. По-долу ще атачна скрийншот на грешката. Трака го записах със Save Active Track, може ли от това да е? Тук въпроса ми не е по какви правила да го запиша, за да е използваем, а защо не мога да го сваля на PCто, също така не можах да намеря и из SD картата и по специално в директорията на Гармина никакъв фаил с име такова с каквото бях кръстил самия трак. Вообще как мога да извлека записаната информация - така, че да е полезна. Имам и waypoints те също отказаха да се свалят, явно проблема не е в самия трак, а нещо относно функциите които извършвам.
                    Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от optron Преглед на мнение
                      Принципно може, ако ги записваш в gpx-формат.
                      Но на теб тази карта полезна ли ще е ?
                      Това към мен ли беше?
                      Георги Гатев

Коментар

"AirBog" , виж тук или пробвай с последната версия на XT:

Коментар

Здравейте,
                          Пътувайки в страната и използвайки навигацията с картата 4.40 се констатират някои неточности - а по точно за сега на две места - в Дряново на разклоните (пътния възел) на изхода към Велико Търново и в Добрич при влизането от към Варна и излизането на светофарите на центъра на града при звиване в ляво пътя като цяло липсва:-((

Коментар

Към тримата: Да, към теб беше. В GPX-формат, данните ще са разбираеми за повечето ГПС-си по света - то си е стандартен формат. В такъв ще е разбираем и за Събин. Ама хвани пиши на мейла им да попиташ.
                            Към "Въздушния бог" (ЕърБог): Лек превод - съобщението гласи, че в апарата ти няма нито точки, нито тракове, нито маршрути. Мапсорсът го вижда като абсолютно празен.

Коментар

Първоначално публикуван от AirBog Преглед на мнение
                              Имам Nokia 6110 Navigator и ...
                              След като тракът е сейфнат, за да може да се прехвърли в Map Source е необходимо и да се експортва на самия телефон. Това става в следната последователност: Tools; Manage My Data; На този екран долу в ляво пише Manage. Избира се това меню и след това Export GPX.
                              След тази процедура би трябвало при прехвърляне на дани от телефона в МапСорса да фигурира и записаният трак.
                              Успех!

Коментар

kksnik - нищо не се получи
                                milstan -
                                След като сме направили трак и сме го запазили в Garmin\GPX
                                от това мнение което ми даде видях, че такава директория в телефона нямам, може ли в това да е разковничето? Трака ми го дава записан като вляза през самата програма, но къде е записан представа нямам. Макар, че правя стъпките показани от kksnik излиза екранче, че експортва, но като го вържа на мапсорса, няма никой....

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 10 потребители онлайн. 0 потребители и 10 гости.

Най-много потребители онлайн 287,789 в 18:08 на 26-08-26.

Зареждам...
                                X