Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заедно да направим картата още по точна

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Заедно да направим картата още по точна

Благодарим за изпратената корекция. Ще проверим какво точно се случва!

Първоначално публикуван от vlahkab Преглед на мнение
    Здравейте колеги,Вчера открих грешка при рутирането и при двете карти - Сити и Топо. По пътя Пловдив-село Труд.Пътувайки от Пловдив към офиса на Стар Моторс навигацията ме води през разделителната мантинела на двете платна вместо през детелината при село Труд и после в обратна посока
    [ATTACH=CONFIG]873522[/ATTACH]

Коментар

Последната версия на пътя София (Владая) - Кюстендил упорито се опитва да ме прекара през магистралата до Дупница, вместо през Радомир. Настройката е за най-бързо. Когато си вляза в "правия път" вече към Радомир, разликата е, че си пристигам 10 минути по-бързо.

Коментар

От магистралата можеш да се отървеш само ако и зададеш забрана. Иначе отърване няма

Коментар

След тест на Basecamp при настройка най-кратко на OFRM, маршрутът преминава през Радомир. Когато настройката е за най-бърз маршрут преминава през магистралата за Благоевград. Опитайте с НАЙ-КРАТКО и би трябвало всичко да е ОК.

Коментар

Не гледайте MapSource и Basecamp те винаги дават различен маршрут от гармина.
            Най лесния начин да заобиколиш магистралата е като сложиш отметка в настройките за отбягване на магистрала.
            И всичко си идва на място

Коментар

И двете предложени решения са добри, НО имат и своите минуси.
              В началото, когато си купих GPS и му зададох "най-кратък" маршрут Белица-Разлог, така ме заби през един дърварски път само за камиони, че трябваше да се връщам 15 км. в обратната посока.
              Другото решение - със забраната на магистралите рискувам по пътя за морето да опозная всички села и паланки.
              Изглежда "две убаф нема", както казват циганите, или онова с душата в рая и ...
              Лек ден.

Коментар

За оправяне си е. От какъв зор да избягваш магистралите, ако най-прекия и бърз път е по тях? Доколкото разбирам трябва да се елиминира мерака на устройството по подразбиране да те прекарва по магистралата, независимо, че има по-бърз и къс път. Ръчния вариант с избягването на магистралите е ясен, но това е само ако знаеш пътя и че има по-добър. Което на практика обезмисля навигацията за случая. Целта е тя да работи и да покаже най-добрия маршрут на хора, които и се доверяват. Не съм в час и много не ме интересува дали картата е виновна за това или устройството, но темата е да помогнем за оправянето на картата и ако това е в нейния ресор - за оправяне си е.

Коментар

Първоначално публикуван от a_atanasov Преглед на мнение
                  И двете предложени решения са добри, НО имат и своите минуси.
                  В началото, когато си купих GPS и му зададох "най-кратък" маршрут Белица-Разлог, така ме заби през един дърварски път само за камиони, че трябваше да се връщам 15 км. в обратната посока.
                  Другото решение - със забраната на магистралите рискувам по пътя за морето да опозная всички села и паланки.
                  Изглежда "две убаф нема", както казват циганите, или онова с душата в рая и ...
                  Лек ден.
                  Това с забраната на магистрала е само ако искаш да не караш през нея.
                  В отметките си оставяш да е пак най-бърз маршрут.

Аз по принцип предпочитам да си карам по-магистралата независимо че ще е по-дълго с 10 км.

Коментар

Първоначално публикуван от Veselin Monkov Преглед на мнение
                    За оправяне си е. Но темата е да помогнем за оправянето на картата и ако това е в нейния ресор - за оправяне си е.
                    Не е от картата а от тъпия софтуер на гармин.

Коментар

Първоначално публикуван от vlahkab Преглед на мнение
                      Здравейте колеги,Вчера открих грешка при рутирането и при двете карти - Сити и Топо. По пътя Пловдив-село Труд.Пътувайки от Пловдив към офиса на Стар Моторс навигацията ме води през разделителната мантинела на двете платна вместо през детелината при село Труд и после в обратна посока
                      [ATTACH=CONFIG]873522[/ATTACH]
                      Тази неточност вече е коригирана в новата версия 2016Q3

Коментар

Понякога при ползването на картата уреда забавя да извести определената посока. Случвало ли се е и при вас?

Бележка от модератор: Колегата използва преводачка и поста е редактиран така, както съм схванал смисъла. Дано да е това....
                        Последно редактирано от ISG; 19-10-16, 14:49.

Коментар

За да могат участниците във форума да преценят на какво може да се дължи даден проблем и да съдействат адекватно, при описанието на проблема, моля предоставяйте по-подробна информация, която включва:

Кой е моделът на Вашия Garmin GPS уред?
                          Коя версия и кой вариант на карта OFRM използвате?
                          Има ли други включени карти в "Настройки" > "Карта" > "Карта Инфо" (или "Мои карти", или "Данни" - в зависимост от модела на уреда)?
                          Какви навигационни настройки и отбягвания са зададени в "Настройки" > "Навигация"?
                          OFRM Team
                          Отдел за Борба с Организираните Клиенти

Коментар

Аз да питам. Някъде назад попитах как можем да оправим някой град с много грешки и да Ви го дадем оправен. Правил съм карти и знам наизуст Троян, Ловеч, Монтана, Ботевград, Правец, Карлово, Сопот и Асеновград. Някой ми отговори, че трябвало да си купя нещо си. Често като карам и като видя някоя нередност се сещам за това. Искаме да помогнем безвъзмездно за продукт, който продавате, а трябва да купуваме нещо. Търся логиката, но не мога да я открия.

Коментар

Не е необходимо да закупувате поддръжка за работа с компютър, за да разглеждате и редактирате следи, записани от Вашия уред. Mожете да инсталирате безплатната програма Garmin BaseCamp на Вашия компютър. Тя дава възможност за разглеждане на компютъра на инсталираната карта OFRM Geotrade от самия уред без закупена поддръжка за работа с компютър за картата, докато уредът е свързан към компютъра. Можете да свалите актуалната версия на програмата BaseCamp от сайта на Garmin по следния линк:

http://www.garmin.com/us/products/onthetrail/basecamp

Чрез програмата BaseCamp можете да прехвърляте записани следи от Вашия уред (ако той записва следи), да редактирате тези данни и да ги записвате в .gdb формат.
                              OFRM Team
                              Отдел за Борба с Организираните Клиенти

Коментар

Почивните дни вероятно ще пробвам, че през седмицата съм на нет от телефона. Потърсих си старото питане - http://www.offroad-bulgaria.com/show...79#post2703079 Там човека казва "Купува се лиценз за карта за MapSource (с поддръжка за PC) от http://www.karta.bg " Доколкото разбирам не е едно и също с това, което вие ме карате да направя. Моите следи едва ли са много интересни дори и за мен (да не говорим за жена ми), за да се занимавам с тях. Питането ми беше за редактиране на възможностите за преминаване по улиците на даден град.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X