Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ОФРМ Геотрейд 5.30 - впечатления и коментари

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ОФРМ Геотрейд 5.30 - впечатления и коментари

Първоначално публикуван от 1ck-0 Преглед на мнение
    Привет и от мен !

Търсеното по адрес не работи с 5.30
    Пробвах какво ли не , под Win7 , Linux, WinXP да запиша картата в "Map" записва се, но търсеното по адреси не работи, работи само с вградената карта на Европа от Гармин, но там трябва да се въвеждат адресите на Латинца.

Изчетох доста по темата и явно не съм само аз с този проблем.

Благодаря за Вниманието
    Ако си качил .img файла дирекно в нувито.И не си барал нищо друго просто
    изключи Европейската карта. От там ти идва проблема.

Коментар

Първоначално публикуван от neptun61 Преглед на мнение
      Колега, от сайта karta.bg се тегли .img файл. При доплащане може и мапсорс вариант,но аз оставам с впечатление,че тук става въпрос за .img . Този файл се качва в уреда с просто копиране или с програма. Не мога да разбера за какво записване в "МАП" става въпрос.
      Всяка намеса с програма(за направа на мапсорс вариант например) води до неработещо търсене.
      Не ме разбираш, защото използваш друг модел Гармин, при теб може да се копира и да се слага директно на нювито, но при мен на 3760Т картата, която е в .img формат се слага в един фолдер на име "Map" следвал съм инструкциите на сайта им.
      Не съм използвал никакви програми, елементарен копи и пейст, а с мапсорса не съм си играл още.

Първоначално публикуван от Наско Преглед на мнение
      Ако си качил .img файла дирекно в нувито.И не си барал нищо друго просто
      изключи Европейската карта. От там ти идва проблема.
      Качил съм картата, при мен на 3760Т се слага в "Map" фолдера, изключил съм европейската карта, активирал съм само картата на Геотрейд и след като отидеш - > Накъде ? -> Адрес и излиза съобщение " Няма картни данни" .

Ако активирам само европейската търсенето по адрес работи перфектно, но човек трябва да въвежда имената на Латиница.
      това ме навежда на мисълта ,че проблема е в картата, а не в у-вото.

Коментар

Нали за това Nuvi писаха от OFRM Team да се използва само WindowsXP за качване на картите. Сега не ми се търси темата точно за какво беше , а и съм забравил ( то едно ли беше...?).

Коментар

Здравейте.
          Сложели сте грешна иконка на ЯЗ. МАЛЕНОВО.
          Иконката е на летище.
          Прикачени файлове

Коментар

пиши на мейла на подръжката. Доколкото чух тези проблеми се решават през мапсорс. Авторите на картата ще ти дадат решението(мапсорс версията), надявам се.

Привет и от мен !

Като цяло не съм доволен от новата карта 5.30 и ще ви кажа защо.
            Използвам GARMIN NUVi 3760T, устройството дойде с инсталирана карта на Европа и картата на Геотрейд 5.21, естествено след като се регистрирах на сайта Ви си изтеглих по-новата карта 5.30 (топографския вариант) и забелязах следното нещо.

Търсеното по адрес не работи с 5.30
            Пробвах какво ли не , под Win7 , Linux, WinXP да запиша картата в "Map" записва се, но търсеното по адреси не работи, работи само с вградената карта на Европа от Гармин, но там трябва да се въвеждат адресите на Латинца.

Изчетох доста по темата и явно не съм само аз с този проблем.

Благодаря за Вниманието
            последна версия на спийд камерите и засадите: http://paralax.org/garmin/

Коментар

Нещо, тази версия ме дразни .... Карам си по Околовръсното /на София, Симеоновско - Драгалевци /, до мантинелата, ... а то ми дава , че съм в локалното, най - в дясно !!!
              ВЪРЛ ФЕН :cool: Nuvi 205

Коментар

Първоначално публикуван от gadev Преглед на мнение
                пиши на мейла на подръжката. Доколкото чух тези проблеми се решават през мапсорс. Авторите на картата ще ти дадат решението(мапсорс версията), надявам се.
                Писах им, 0 отговор досега.
                Последно редактирано от Pacific; 10-10-10, 13:45.

Коментар

Ограничението по новия околовръстен път в София на мястото, където са 3 ленти в едната посока е 80км/ч, а не 70км/ч, както показва картата. Бихте ли го оправили? Или изчаквате да завършат целия път и тогава да го поправите... Предвид скоростта с която се случват тези неща в скромната ни държавица, това може да отнеме няколко релийза на OFRM.

Коментар

Добра е картата.Има какво да се желае още,разбира се.Моята улица в Драгалевци разбира се и в тази версия не се открива.Пиша наум 25 и ме праща в на улица Свети Наум в Лозенец.Без да ми дава изобщо моята улица като опция за избор.

Коментар

Първоначално публикуван от dimo777 Преглед на мнение
                      Добра е картата.Има какво да се желае още,разбира се.Моята улица в Драгалевци разбира се и в тази версия не се открива.Пиша наум 25 и ме праща в на улица Свети Наум в Лозенец.Без да ми дава изобщо моята улица като опция за избор.
                      Колега опитай с номер 23 или 24 ! Просто номер 25 за улица Наум не е посочен в картата

Така е с доста номера на улици, но предполагам, че е направено с цел олекотяване на картата и се предполага, че като намериш 23 наоколо, ще е и 25
                      TLC 90 1KZ-TE 2000г.
                      "Социализмът приключва тогава, когато чуждите пари свършат!" - Маргарет Тачър

Коментар

Имам един бърз въпрос. Сложил съм отметка на отбягвания на обратни завои, но въпреки това се случва устройството (Nuvi 765T) в зависимост от маршрута и моята посока на движение да ми казва "При възможност направете обратен завой". Това нормално ли е? Очаквам след като съм сложил тази отметка устройството да забрави изобщо за обратните завои и да не ми ги пробутва. Благодаря.

П.С. На "Предпочитан маршрут" съм задал "Най-бързо".

Коментар

Абсолютно нормално е, колега.

Коментар

писах им, 0 отговор досега.
                            ако си от София защо не отидеш направо в магазина и да ги помолиш да ти качат картата на нувито от мапсорс директно?
                            последна версия на спийд камерите и засадите: http://paralax.org/garmin/

Коментар

Първоначално публикуван от pvn Преглед на мнение
                              Имам един бърз въпрос. Сложил съм отметка на отбягвания на обратни завои, но въпреки това се случва устройството (Nuvi 765T) в зависимост от маршрута и моята посока на движение да ми казва "При възможност направете обратен завой". Това нормално ли е? Очаквам след като съм сложил тази отметка устройството да забрави изобщо за обратните завои и да не ми ги пробутва. Благодаря.

П.С. На "Предпочитан маршрут" съм задал "Най-бързо".
                              Не те навигира за обратен завой, а се стреми да оправи грешката ти.

Коментар

Прав е човека. При намирането на маршрут, няма да те прекара през обратни завои. Но ако се отклониш от маршрута му, ще се опитва да те върне в него.
                                "Аз знам, че нищо не знам. Но вие и това не знаете."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X