Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ОФРМ Геотрейд 5.30 - впечатления и коментари

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ОФРМ Геотрейд 5.30 - впечатления и коментари

Да от скоро има и вело пътеките, за това така се получава.
    Може би решението на проблема е въпросните да не се показват или рутират когато навито е на автомобилен режим.
    Не знам как да го обясня ама да се направи така че асфалтовия път да е с приоритет на показване при шофиране.
    И количката винаги да е на него, дори и апарата да има разлика в изчислението от примерно 20 метра...
    Nuvi 1490T DeLuxe 5.11

Коментар

Колите не се рутират по велопътеките, но когато позицията според GPS-са е по близо до велопътека, пешеходна или каквато и да е пътека от колкото до пътя уреда те прехвърля на нея. Външна антена или по добра позиция на предното стъкло ще помогне.

Коментар

При мен на нюви 255W няма опция за външна антена.
        Иначе е ниско долу в ъгъла на предното стъкло, но дори и при промяна на позицията няма разлика.
        Явно точно в този участък е така... случвало ми се е дори да се шашка и да се позиционира на улица нямаща общо с маршрута ми.
        Nuvi 1490T DeLuxe 5.11

Коментар

Първоначално публикуван от Наско Преглед на мнение
          Е с това точно обяснение едва ли някой ще оправи въпросната улица.
          Извинявам се. Не съобразих. Ето:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Dimitrovgrad.JPG
Прегледи:1
Размер:23.6 КБ
ID:5221760 Най-проблемният участък е Марийно - Изток. А стартовата точка е пазара - най-западната част от показания маршрут. Там се омотах между блоковете малко. Маршрутът през града е по който дойдох. Връщането е на север над Марица и на изток до главния път.
          Умната!

Коментар

Можеше да се върнеш и по следата на пристигането.

Коментар

То, нали...каруцата като се обърне - пътища много...
              Не познавам града и околностите и сляпо се доверих. За другия път (може би след години) ще знам
              Умната!

Коментар

Първоначално публикуван от SunShine Преглед на мнение
                При мен на нюви 255W няма опция за външна антена.
                Иначе е ниско долу в ъгъла на предното стъкло, но дори и при промяна на позицията няма разлика.
                Явно точно в този участък е така... случвало ми се е дори да се шашка и да се позиционира на улица нямаща общо с маршрута ми.
                А ако запишеш трак тои къде излиза в MapSource върху улицата или върху велоалеята?
                Мисалта ми е щом сигнала там е лош значи трябва и записа на трак да е лош и ако се начертае улицата по трака следващото менаване не трябва да отклонява.

Коментар

Онзи ден се върнах от 4-дневна екскурзия в СЗ България по маршрут София-Белоградчик-Магурата-Видин-Козлодуй-Леденика-Околчица-Скравена-София, като през цялото време бях воден от навигацията (Гармин 1390Т). Впечатленията ми от навигацията и картата (Топо 5.30) са повече от много добри. На места (в други градове) ми правеше впечатление, че "разпознава" забранените улици и не ме кара да минавам през тях. Освен малки проблеми с търсенето на обекти (при търсене не ги намира, а като намеря мястото на картата ми излиза обекта с име) просто не мога да намеря сериозна забележка до момента. За мен всяка стотинка дадена за навигацията и картата определено си струва.
                  OPEL FRONTERA B 2.2DTI -> NISSAN TERRANO II 2,7TDI

Коментар

Преди 4 години си закупих GPS-18 delux за лаптоп и карта на Б-я за камиона за да намирам адресите по-бързо и без проблем.Карах така около година и нещо с много трудности.После си купих IGO-8 и какво да ви кажа огромна разлика направо се родих много подробни карти можеш да намираш жилищни сгради по имена бензиностанции магазини аптеки и много други и сега GPS-а ми на гармин и ОФРМ Геотрейд седят в секцията.

Коментар

• От: ОФРМ Геотрейд 5.30 - впечатления и коментари

Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнение
                      Колите не се рутират по велопътеките, но когато позицията според GPS-са е по близо до велопътека, пешеходна или каквато и да е пътека от колкото до пътя уреда те прехвърля на нея. Външна антена или по добра позиция на предното стъкло ще помогне.
                      Ясно. Бих искал да доуточня ситуацията и да приключим с нея.

1. Не става въпрос за рутиране. Просто си карам и уредът пише по коя улица се движа.
                      2. Количката стои стабилно на улицата. Велопътеката се вижда отстрани, но количката не е върху нея.
                      3. Отгоре пише "Шофиране по ВЕЛОПЪТЕКА"
                      4. Това става с влизането на Е.Георгиев при стадиона и продължава до НДК (няколко дни поред).
                      5. Там има много дървета (все още с листа) и високи сгради от дясно.
                      6. Позицията на уреда не е най-добрата възможна.

Споделих това впечтление, защото ми прави впечатлени, че с 5.30 количката взе да скача от едно платно в друго (например по Ботевградско). Може и да има проблем със софтуера на уреда. Имаше сериозен ъпгрейд точно преди да сложа тази версия. Знам ли.

Край.
                      Garmin nuvi 765

Коментар

Ясно, знам за какво говорите. Подредбата на сателитите не е еднаква постоянно и има периоди от месеци когато в определен час на деня и нощта подредбата е неблагоприятна и има голяма грешка. Това си е от системата и няма нищо общо с фърмуери и карти.

Коментар

Ремонтът на прохода Шипка е завършен

Хубаво е в новата версия да се предвиди, защото когато си в Пловдив и зададеш да те води до Дряново
                          Нормалният път, който всички ползват, е Пловдив, пътя за Карлово, разклона в село Баня за Калофер, Калофер, Казанлък , Шипка, Габрово, Дряново

А сега независимо дали си дал да те води по път за време или по път за разстояние, води по маршрута Пловдив, Стара Загора, Хаинбоаз, Дряново

Пътят е с 50км по-дълъг и нито можеш да стигнеш по-бързо, нито е по-къс.

Аналогично когато се тръгне от Търново за Казанлък чак до Габрово се мъчи да те рутира през Хаинбоаз.

Коментар

Здравейте да попитам.
                            Как трябва да уведомява при навлизане в детелина ?
                            При мен при влизане в детелината ми казва изход в дясно а при излизане мълчи??
                            Не трябва ли да ми каже завийте надясно и след това изход.
                            Прикачени файлове
                            Последно редактирано от Наско; 29-10-10, 22:49.

Коментар

Детелина и кръгово са различни неща. Колко изхода може да има след като си влязъл в детелината?
                              Последно редактирано от milstan; 30-10-10, 09:47.

Коментар

Първоначално публикуван от milstan Преглед на мнение
                                ........................................... Колко изхода може да има след като си влязъл в детелината?
                                Нали е четирилистна .... значи ... четири (изхода) ..... къде да завие човека ... мъка .....
                                Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X