Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ОФРМ Геотрейд 5.30 - впечатления и коментари

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: ОФРМ Геотрейд 5.30 - впечатления и коментари

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
    Нали е четирилистна .... значи ... четири (изхода) ..... къде да завие човека ... мъка .....

Не става дума за изхода, тои си е ясен. А като навлизам ми казва изход?
    Не може ли да се направи да каже завийте по детелината както си е по кръговите.

Коментар

Първоначално публикуван от Наско Преглед на мнение
      Здравейте да попитам.
      Как трябва да уведомява при навлизане в детелина ?
      При мен при влизане в детелината ми казва изход в дясно а при излизане мълчи??
      Не трябва ли да ми каже завийте надясно и след това изход.
      То имаш ли някъде избор след като веднъж се качиш/слезеш на рампата? Затова и не говоти - нищо че е жена

Коментар

А като навлизам ми казва изход?
        Не може ли да се направи да каже завийте по детелината както си е по кръговите.
        Може би казва изход , защото излизаш (напускаш) главния път (текущия) по който си се движил до сега. А за промяна трябва да се прослушат репликите евентуално. Даже в момента не си спомням какво точно казваше за детелините.

Коментар

здравейте,днес реших да си обновя картата.Но не мога да вляза в www.karta.bg пробвах какво ли не но винаги ми казва Internet Explorer не може да покаже уеб страницата

някой знае ли нещо как мога да отворя сайта.Благодаря предварително!

Коментар

Може би да е имало временен проблем със сайта но в момента няма такъв - отваря се без грижи...
            Враг усраине

Коментар

Много се разглезихме, приятели. Детелината е вид пътен възел. Освен нея често срещани са "вилка" и "тромпет" когато пресичащите се пътища са три, "ромб" или "диамант", "полудетелина" и др. при четири лъча. Освен това има и много други подварианти. Всички пътни възли се стремят да постигнат максимална безконфликтност, т.е. да няма пресичащи се маневри. Същевременно има изисквания за радиуси на завоите, допустими стойности за надлъжни и напречни наклони, за минимални дължини на забавителните и ускорителните шлюзове, както и за зоните на преплитане. И когато такъв възел се проектира в населено място, където пространството обикновено е силно ограничено, решаването на такъв възел не е никак проста работа. Оттам и правилното поведение на водача в такъв възел също е доста трудна задача. (Знам всичко това защото съм работил като пътен проектант и съм се занимавал с това.)
              Отчитайки всичко казано дотук, съм формирал за себе си следното мнение : Според мен е много трудно да се измисли универсален алгоритъм за навигация в рамките на един пътен възел. Да не забравяме и факта, че точността на уреда понякога не е достатъчна, за да може той да прецени точно в коя лента се намираме. Точността в населено място рядко е по-добра от +/- 7-8 м, а ширината на лентите в зоните за преплитане е 3.75 м. Ясно е ,че за уреда ще е много трудно да прецени дали сме се преустроили в правилната лента. Той така или иначе ще пиеме, че сме в еди-коя си, но дали действително е така?... Разбирате какво имам предвид, надявам се. Ето защо моето предложение е вместо да тръпнем в очакване какво ще ни каже навигатора и да анализираме дали това, което ни казва е правилно, по-добре да четем табелите. Задължително е при пътните възли указателните табели да са подробни и да се поставят на такива места, че да позволяват навременна ориентация на водачи, които въобще не познават възела. И обикновено (поне в 90% от възлите) това условие е изпълнено. Просто трябва предварително да знаете 2-3 по-големи населени места в желаната дестинация и със сигурност навреме ще видите указателна табела, на която ще е написано едно от тях. Този подход към преминаването през един пътен възел е хем по-прост, хем по-сигурен. ОК, GPS навигация, но не на всяка цена...

P.S. Моля за извинение младшия колега от предния пост, защото моят пост не е е отговор на него, а на по-предните. Когато започнах да пиша, неговият пост още не беше пуснат от модератора и нямаше как да го видя.
              Последно редактирано от zippel; 04-11-10, 19:33.
              Ако някой от компанията мълчи, причините може да са две : Или няма какво да каже или няма на кого да го каже.

Коментар

Ако има знаци добре
                Обаче ако няма такива какво правим?
                Миналото лято пътувах до рупите и чесно казано добре че беше навигацията. Иначе голямо обикаляне ме чакаше.
                Сега незнам до колко ме е прекарала по правилния път но за мен това не е в значение, важното е че отидох и се пребрах без никакъв проблем и без да попитам никой.
                След Падарджик всички табели изчезнаха.

С картата и с навигацията всичко си е наред, много съм доволен.
                Обаче с звуковия файл има още какво да се желае.
                Последно редактирано от Наско; 04-11-10, 21:39.

Коментар

Наско, не си ме разбрал. Имах предвид сериозни пътни възли, каквито в има в големите градове, а не отклонение до Рупите. Мини през градове от сорта на Истанбул, Измир, Атина, София, Букурещ и прочее и ще видиш, че навсякъде има табели. В такива градове не може да няма. А по нормалните пътища ако има възли те са прости и навигацията си върши добре работата. Останалото е не възли, а кръстовища. Тях не съм коментирал.
                  Ако някой от компанията мълчи, причините може да са две : Или няма какво да каже или няма на кого да го каже.

Коментар

Бургас - при търсене на окръжен/апелативен съд ( от общински - съдебна палата) води до старата сграда на съда. Съдът/прокуратурата отдавна ( от години ) са преместени в центъра на Бургас - старата сграда на Бургаския свободен ( партийния дом) - площад "Тройката". Или за още по точно - текущия адрес на съд/прокуратура в Бургас в ул. Александровска № 101.

Коментар

На отиване към Казанлък се опитваше да ме прекара през с. Копринка, което е странно. На връщане към София по магистралата, при зададен начин на изчисляване "най-бързо" се опитваше да ме изкара на всеки възможен изход към подбалканския път. Относно офроуд картата - там не може да имаме претенции - горските си слагат бариери постоянно и няма как да се предвиди кога ще стигнеш до такава. Очаквам с нетърпение следващата версия и много ми харесва топографската карта - дори и да няма показан път, може човек да се ориентира как да се движи, за да не попадне в някоя стръмна водосливна линия.
                      Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                        На отиване към Казанлък се опитваше да ме прекара през с. Копринка, което е странно. На връщане към София по магистралата, при зададен начин на изчисляване "най-бързо" се опитваше да ме изкара на всеки възможен изход към подбалканския път. Относно офроуд картата - там не може да имаме претенции - горските си слагат бариери постоянно и няма как да се предвиди кога ще стигнеш до такава. Очаквам с нетърпение следващата версия и много ми харесва топографската карта - дори и да няма показан път, може човек да се ориентира как да се движи, за да не попадне в някоя стръмна водосливна линия.
                        Вероятно сте отметнали отметката да избягва магистралите. При симулация и в двете посоки си минава по магистралата.

Коментар

Тръгнахме от Варна за водопад Сини вир до село Медвен. Навигацията се справяше успешно, докато не останаха няколко километра до селото. Тогава ГПС-а ни отби надясно по един черен път (непавиран път), който водеше нагоре през гората.ГПС-а продължаваше да навигира и аз си мислих, че всичко е наред и по едно време лелката каза завийте наляво, а там нямаше път а пропаст . Срещнахме хора от селото и те ни казаха,че за водопада се минава през самото село. И тъй като sabin беше писал, че затънтените места, които са объркани са ценни реших да драсна няколко реда. За навигиране бях дал най-бързо и отметка само на непавирани пътища, апарата е nuvi 250w.

Коментар

Здравейте.
                            Сложели сте грешна иконка на ЯЗ. МАЛЕНОВО.
                            Иконката е на летище.
                            Не е грешна.. Този язовир се използвал на времето за напояване на посеви чрез хеликоптери и по стари самолети.. Има си писта

Коментар

Първоначално публикуван от Desislavd Преглед на мнение
                              Не е грешна.. Този язовир се използвал на времето за напояване на посеви чрез хеликоптери и по стари самолети.. Има си писта
                              Объркано е.
                              Може и да има в близост летище но едва ли е посредата на язовира и да се казва ЯЗ. МАЛЕНОВО с иконка на самолет.
                              Аз доквадвам за неща който съм проверил.
                              А ако беше летище щеше да е кръстено летище-МАЛЕНОВО.

Поздрави.
                              Последно редактирано от Наско; 02-12-10, 00:05.

Коментар

Чудех се къде да пиша , а не ми се отваря нова тема и реших да споделя тук. На Nuvi1300 не ми се показват LaneAssist атрибутите (стрелкичките за лентата горе в дясно) , а по спецификация го дават , че поддържа:
                                http://www.garmin.bg/?s=5&i=212
                                На същото кръстовище с Nuvi255W + камионския софтуер от 465 се показват. Въпросът е поддържа ли Nuvi1300 функцията LaneAssist?

Последно редактирано от milstan; 03-12-10, 11:10.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X