Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спийд камери България (в разработка)

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Спийд камери България

Първоначално публикуван от gr_kanev Преглед на мнение
    Да попитам - това за посоката за контрол какъв смисъл има (освен за магистрали, булеварди и др. подобни, и евентуално пресичане на пътища на няколко нива) ? Ако е "засада", на всички е ясно, че могат да спират и в двете посоки; ако е "камера", те или са дублирани за всяка посока, или снимат и в гръб.

Сега малко корекции :
    #416-Шереметя, обл. Велико Търново, Е772 - във файла 60 км/ч, реално ограничението е 40 км/ч
    .....
    вчера минах от там. в посока В.Търново ограничението е 40км/ч, а в посока Варна - 60км/ч. Камерата е насочена към В.Търново и сякаш следи идващите от там , а не снима в гръб. на това място има 2 ленти за идващите от Търново и 1 лента за трафика към Търново. промених координатите, които не бяха верни и оставям ограничението на 60км/ч. не знам дали е позволено да има разлика в ограничението на скоростта на едно и също място, но на практика е така в момента. ако оставим 40км/ч ми се вижда безмислено, там пътят се изкачва към Шереметя и двете ленти са направени с цел изпреварване преди влизане в селото. малко преди камерата има и патрулка, 2 пъти я засичам там, за сега се въздържам от нова точка - много са близо
    чакам някой Търновец да си каже мнението.

останалите корекции ги направих,прилагам файловете, за проверка.
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от gadev; 23-09-09, 01:58.
    последна версия на спийд камерите и засадите: http://paralax.org/garmin/

Коментар

Предлагам, ако колегата Гъдев не възразява, само той да вади нови версии, а всички останали да му предоставяме информацията за корекции или нови точки. На базата на неговите версии може някой да се наеме да осигурява и латинския вариант. За да му е по лесно на човека, трябва да се спазва формата.

Понеже категория 3 "спийд камери" не са много, хайде да приключим с тях. Аз имам забележки към следните точки:

#044 - София, тунел Люлин. - На посоченото място има радар със дисплей. Аз не мога да видя там камера. Мястото не е сред обявените от КАТ, а и няма особен смисъл там да има спийд камера. Според мене тази точка е измишльотина. Нека някой да коментира!

#344 - Волуяк, в двете посоки - Не съм бил на това място, но ми е много съмнително. Предполагам, че има наблюдателни камери на това кръстовище. Някой може ли да потвърди!

#413 - сп. Св.Анастасия - Според бургаски източници тази камера е на разклона за Атия. В миналото и при нас беше така. Някой може ли да потвърди?

#412 - А1 Тракия, разклона при Ихтиман - Първо точката е на мотел Ихтиман и второ аз не можах да видя там камера в посока Пловдив, както е официално обявена. Може ли някой пак да огледа. Камерите в средата са наблюдателни.
      Garmin nuvi 765

Коментар

Първоначално публикуван от vtolev Преглед на мнение
        Предлагам, ако колегата Гъдев не възразява, само той да вади нови версии, а всички останали да му предоставяме информацията за корекции или нови точки. На базата на неговите версии може някой да се наеме да осигурява и латинския вариант. За да му е по лесно на човека, трябва да се спазва формата.
        Абсолютно съм съгласен, а и мисля, че се е получило негласно споразумение това да е така. Стига, разбира се, той да няма нищо против!
        #044 - София, тунел Люлин. - На посоченото място има радар със дисплей. Аз не мога да видя там камера. Мястото не е сред обявените от КАТ, а и няма особен смисъл там да има спийд камера. Според мене тази точка е измишльотина. Нека някой да коментира!
        Това го забелязах случайно. Докато чаках да ми измият колата стоях и зяпах трафика. В един момент "забелязах", че камерата е сложена преди таблото и снима хем скоростомера, хем този който е в "червената зона" изотзад. Не е казано, че от това пристигат или ще пристигат честитки, но не е изключено и да започне да се случва. Затова предложих тази камера да бъде в категорията "спийд"
        #344 - Волуяк, в двете посоки - Не съм бил на това място, но ми е много съмнително. Предполагам, че има наблюдателни камери на това кръстовище. Някой може ли да потвърди!
        Това ако е точката срещу бензиностанция Лукойл - да, камери има, но не са скоростни. Пред бензиностанцията има двойна непресечена линия
        и предполагам е сложена да следи ентусиасти, които влизат или излизат
        на/от бензиностанцията, пресичаки тази двойна непресечена линия.
        #412 - А1 Тракия, разклона при Ихтиман - Първо точката е на мотел Ихтиман и второ аз не можах да видя там камера в посока Пловдив, както е официално обявена. Може ли някой пак да огледа. Камерите в средата са наблюдателни.
        И в другата посока не видях... минах оттам вчера.

Коментар

Камера има и е скрита. Колкото до разклона за Ихтиман - там имаше засада, въпреки че напоследък не съм виждал.
          Прикачени файлове

Коментар

Искам само да изкажа свойте адмирации към всички разработващи и подържащи POI точките за камерите. Евала момчета. За пореден път се уверявам, че този форум е най-якия в целото интернет пространство.

Коментар

Наскоро забелязах че и на кръстовището на Подуене има камера до трамвайната спирка от към Мадрид на стълба който е най-близо до кръстовището. Kамерата е за наблюдение вероятно red light въртяща се. Прилагам координати

N42 41.813
              E23 21.267
              Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от vasilevn Преглед на мнение
                Камера има и е скрита.
                Много благодаря на колегата vasilevn за фотото. Засадата на разклона си я има, преди два дни бяха там.

Съгласявам се с darkstar за тунела Люлин. Въпреки, че камерата по скоро е от наблюдателния комплект и случайно вижда и радара, казва ли ти някой. По принцип имайте предвид, че "спийд камерите" са тип фискални устройства и трябва да са минали метрология и да имат разрешение за глобяване. Ако някой се опита да ви глоби по камерата на тунела Люлин, това ще е незаконно. Може да се жалвате в съда, но това няма да ви спести неприятностите. Така че нека остане.

И така две корекции за колегата Гъдев:

#412 23.85216 42.43154 3 130 А1 Тракия, м-л Ихтиман в посока Пловдив
                #344 Волуяк -> става на 1 - камера за наблюдение
                Garmin nuvi 765

Коментар

Ето и актуализирана версия на "speed cameri.kmz" за Google Earth.
                  Прикачени файлове
                  Garmin nuvi 765

Коментар

Ето и актуализирана версия на "speed cameri.kmz" за Google Earth.
                    Колега в по-горни постове те питах но така и не ми отговори, можеш ли да вкараш всички точки в гоогле не само спийд камерите. Така бихме се ориентирали доста по добре за сгрешени точки наименование, и ще е добре да ги вкарваш така с поред номер.

Коментар

N 41.59.075
                      E 023.05.246

Тези кординати на картата сте задали като с. Дяково. Грешка!
                      Тази точка се намира на входа на Благоевград от Кулата. За име няма.Там има бензиностанция вече на Тексако на която застава бяла вектра с камера. Иначе ограничението в участъка си е 60.

Коментар

Първоначално публикуван от alexmitrany Преглед на мнение
                        Наскоро забелязах че и на кръстовището на Подуене има камера до трамвайната спирка от към Мадрид на стълба който е най-близо до кръстовището. Kамерата е за наблюдение вероятно red light въртяща се. Прилагам координати

N42 41.813
                        E23 21.267
                        Малко вероятно е да е ред лайт, има я от 3 години, а минавам от там всеки ден по 2 пъти и до сега да са ме треснали с честитка. По-скоро е само трафик или пък за трамваите -там се разделят 20 и 22 и тя е най-близо до стрелката на линията. На другите стълбове наоколо няма-още в полза на НЕ ред лайт.
                        подаръци за мъже от FACOM
                        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Ето и от мен две камери и двете са на пътя от село Елин Пелин посока влизане в града Елин Пелин няма стационарен радар но много често има полицеиска засада при тази камера която следи за знака СТОП( N42 39.661 /E23 35.586 ). Тези координати са на камери които са разположени на стълб до самото кръстовище и следят за спазване на предимството и още два знака стоп (N 42 39.675 /E23 35.600).Камерите са разположени така че да ги видиш след като вече си изгорял
                          Напред и нагоре
                          Принцеса Фиона (Фронтера) 2,2 DTI 99 г.
                          0886769809-Юлиян
                          kiko00@abv.bg

Коментар

Здравей, колега аз съм от Нови хан и почти през ден минавам през Елин Пелин.Камери има на всички входове и изходи на Елин Пелин и до сега не съм чул някой да е "изгорял".Относно засадата, това е точно така, стоят редовно и спират при не спазване на знак стоп.

Коментар

Така е но мисля ,че е по добре да ги има координатите тук отколкото да се сетиме когато почнеме да изгаряме другите също ще ги добавя въпрос на време е
                              Напред и нагоре
                              Принцеса Фиона (Фронтера) 2,2 DTI 99 г.
                              0886769809-Юлиян
                              kiko00@abv.bg

Коментар

Аз се връщам на темата за скоростомерите при тунела за Люлин. За този към центъра е ясно - скорстомер и преди него камера, която снима задния номер. Значи тонва влиза в спиййд камери. Другият - по посока Люлин обаче какво животно е. За сега е вкаран в RedLight. Оглеждам обаче и не виждам никаква камера там, а само скоростомер. Значи не би трябвал ода е RedLight, а какво е тогава?

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X