Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сравнение на различни модели GPS

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Хм. Венци, май в това дето го предлага Алана има далавера. Пак ще се получи класация, просто по друго. От тая работа може да излезе информация кой как използва машинката
    Прочее, някой знае ли нещо за цифровите компаси?

Коментар

КРИВ МАКАРОН

Dani san,

" ЗАЩОТО ЕДИНСТВЕНАТА КАРТА НА БЪЛГАРИЯ Е В ГАРМИН ФОРМАТ, КАРТАТА НА К2, ВИЕ Я КОНВЕРТИРАТЕ !!! " --- Тези времена отдавна отминаха...

Малко си протоворечиш защото:

Хем даваш по-малко точки на GPS-и които не са с GARMIN ориентирани векторни карти... хем не давате допълнителни точки за GPS които има възможност да разширена памет... схвана ли какво се опитвам да кажа...

" ...И 1GB CF ДА СЛОЖИШ КАРТАТА НА БГ Е 15МВ, ЗАТОВА ПИША ЧЕ МЕН МАРКЕТИНГА НА ВЕНДОРИТЕ (ПРОИЗВОДИТЕЛИ, ТЪРГОВЦИ......) НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА МНОГО, ВАЖЕН Е ПРАКТИЧЕСКИЯ ТЕСТ. ИМА ЛИ СМИСЪЛ ДА ОЦЕНЯВАМ БЕЗСМИСЛЕНО НАДУТИ ДАННИ... " --- е това бе много грозно изявление !!! Това е "черта" - "отличителен знак", нещо което другите нямат - и ти не искаш да го вземеш в предвид - това се оказва че не е плус. MAP500 няма "БАРОМЕТЕР" - отчита се като минус...

Наличието на допълнитена памет е огромно предимство, ама огромно. Само този неможе да си го представи които никога не го е пробвал. Заедно с "MAP Manager"- а картината делото е довършено !!! За твое сведение: подробната карта на BG определено не е ~16MB - това е "HISTORY" - вече сме към ~60МB и постоянно расте !!! Затова сме го разделили на няколко вида напр.: АВИАЦИОННА, ГЕОГРАФСКА, ПЪТНА, ГРАДОВЕ, ТУРИСТИЧЕСКА, МОРСКА, ОБЩА.....и кой знае колко още... вече не им хващам края. Тъук не броя специализираните карти за разни потребители или предприятия... Избираш си която ти трябва и печелиш (основно: бързодействие - рефреш но и по ясни и чисти данни...)

...засега толкоз...

OVER

Коментар

NOT AGREE

Първоначално публикуван от VPetrov
        .първо да се подредят нещата по приоритетите. След това да се разширяват различните "нива" с различни "тежести". Напр.:
        Не съм съгласен защото за всеки отделен потребител различни неща имат повече или по-малко значение. При свободното точкуване всеки който желае ще може да си сметне нещата от негова гледна точка и според неговите лични виждания и потребности.
        Определено не си ме разбрал. Ето какво имаж в предвид напр.: тръгваме по важност:

1. SIRF I = 4 т. - SIRF II = 10 т. - SIRF III = 20 т.
        2. Цена: .....тинтириминтири....едикаквоси....
        3. DISPLAY ( тук трябва да има формула която е свързана с размера но и с резолюцията + "цветеността или монохроменноста" на дисплея...)
        4. Тип на антената + изход към външна [да/не] ( тук внимателно... всеки знае защо)
        5. Памет, колко + допълнителна [да/не]
        6. Сервиз в BG, резервни части - цени, и т.н.
        7. ...

А може би No.1 и 2 да си сменят местата ??? Кажете вие...

Сега би трябвало картината да е по ясна...

Коментар

Дааааа......
          Е Докъде я докарахме ?
          Както бях писал нейде " нашето гардже е най-хубаво " .
          Аз притежавам може би най-"глупавия" Гармин . Да ! Няма памет . /Гармина/ Няма карти . Много други неща няма .
          И какво ?! По който и да е показател от описаните крайната оценка ще е -0 !
          И какво от това

Тук хората се опитват да дадат СВОЯТА СУБЕКТИВНА ИЛИ ОБЕКТИВНА ОЦЕНКА НЕ УРЕДА , КОЙТО СА ПОЛЗВАЛИ
          Защо трябва да се сспори на кой му е по-г..................
          Нека потребителите да оценяват , а не вносителите , или каквито са там !

Коментар

RIGHT

...тогава не ме пъдете от тук, защото съм повече "GPS фанатик" отколкото "Търговец"... и може много неща да ви кажа от "кухнята" за което "външните" грам понятие нямат...

Коментар

Ето ме и мен от морето.
              Интересни неща си говорите, но сега нямам време да чета и пиша подробно. Ще го направя в неделя, когато се прибирам от морето.
              Искам само да кажа в аванс за картите.

Както е известно, К2 прави чудесни карти за Гармин. Но не е правилно да се говорят неща от рода "картите са за Гармин и вие ги конвертирате"

Бъдещите версии на картите ще съдържат много ценна информация, която К2 компилира в завършен вид. Но голяма част от данните са предоставени от други хора. Моето участие не искам да коментирам, но ще ви кажа, че решението ми да предоставя данни (както и алгоритми и начини за трансформация) за направата на Гарминска карта е лично мое, защото така съм преценил, че всички ще имаме полза. Конверсията Гармин>>Алан е много по-лесна от обратното.

Какво щеше да стане, ако си направя карта за Алан и си я ползвам само аз или тези с Мап 500? Вервайте ми, че мога да сглобя такава карта за Алан, която да няма аналог за Гармин, но е глупаво решение само част от потребителите да си я ползват.

Затова нека бъдем толерантни един към друг и да не се изказване неподготвени, защото нещата не са това, което изглеждат.

Да обединим усилията си, имаме потенциал!
              "...откъде идваш ... и накъде отиваш..."
              http://ftp.domainbg.com/tuono

Коментар

OUTSIDER

Procetoh vsicko v tazi diskusia i konstatiram:

Tozi forum sam po sebesi bi bila krgla nula (00) bez intelektualniat prinos na vsicki ucastnici v nego. Da zabraviash - e coveshka greshka. A az napomniam na sobstvennika na tozi forum (koito da e toi) da si spomni kakvo predstavliavashe foruma predi vreme, i v kakvo se prevarna (smeia da tvrdia ce toi e No.1) blagodarenie na..... NAS VSICKI !!! Tova go kazvam (napomniam) zashtoto niakoi izjavlenia ot strana na ... opredeleno ne mi heresvat.

I'm watching U...

Коментар

Уважаеми Чаба Вираг,

Този форум има администрация, която работи, ако не сте забелязали. Опита ви да се регистрирате под друго име няма да ви помогне да се представите като друг участник. Към момента вие сте се регистрирали под следните имена:

ALAN GPS [ 14 Мнения ]
                  Big_Brother [ 4 Мнения ]
                  ideaman [ 3 Мнения ]
                  Dr.GPS [ 1 Мнение ]

Последните три ви ги забранявам - тук не толерираме опити за изкуствени дискусии и манипулиране на останалите участници. Това е последно предупреждение към вас, което ви отправям публично - ще последва изгонването ви завинаги. Всеки, който желае да публикува мнения тук следва първо да уважава останалите и втори да има достойнството да не се прикрива под много и различни псевдоними.
                  VPetrov.photography

Коментар

Re: NOT AGREE

Първоначално публикуван от ALAN GPS
                    Определено не си ме разбрал. Ето какво имаж в предвид напр.: тръгваме по важност:

1. SIRF I = 4 т. - SIRF II = 10 т. - SIRF III = 20 т.
                    2. Цена: .....тинтириминтири....едикаквоси....
                    3. DISPLAY ( тук трябва да има формула която е свързана с размера но и с резолюцията + "цветеността или монохроменноста" на дисплея...)
                    4. Тип на антената + изход към външна [да/не] ( тук внимателно... всеки знае защо)
                    5. Памет, колко + допълнителна [да/не]
                    6. Сервиз в BG, резервни части - цени, и т.н.
                    7. ...

А може би No.1 и 2 да си сменят местата ??? Кажете вие...

Сега би трябвало картината да е по ясна...
                    Съгласен съм, че за картите на България .... може и да не съм прав, но не разбирам кое от изброените неща предложени от теб не присъства в предложението ми А за тежестта на отделните параметри го написах вече сигурно 5 пъти поне да, кажете мнения И не си прав че не се оценява повечето памет, оценява се, но не много повече отколкото 64МВ, т.е. "само" с 20% повече.
                    Както и да е! Предложих нещо, което да коментираме за да направим добро. В момента всички коментари са в една посока, АЛАН е най-добър. Предавам се нека е така !
                    LZ1JJJ

Коментар

Искри хвърчат тук Господа, та чак ток удря!

Първо за МБ-тите. Картите и програмите хвърчат и се развиват с бясна скорост. Това е ясно и за компютърен невежа като мен. Закъде ще сме с тези 15МВ-чета след 1 година. Ами чувал съм, че има 3D топография, самолетни снимки. Хайде да не задълбавам, че морската ми карта е над 32 МВ-та. На тавана си пазя стария комп 486. И първия DOOM стои там още, но май с него не мога да играя новите игри, нали

За картата на К2. От Вашите мнения разбирам, че е много добра. Но все пак ако не се лъжа той е ентусиаст. Като добавим, че поне в моята гаранция пише, че приемника не е основно средство за навигация - е много екстремно става. Считам, че ALAN като официален представител има надлежните тапии и това което конвертира е съобразено със съответните стандарти и прочее ще му опънат ушите ако сгафи. Ако имам избор бих се доверил на такава карта.

Важен аспект, който не открих по-горе: алармите и хоп практис:
                      1. Ловя риба с лодка навътре - е нама все да гледам къде съм. Излизам от фарватера. Давам аларма "Периметър" 500м и си гледам сафрида.
                      2. Провинциалист+кола в София. Е голям цирк съм да знаете. Последния път угаснах между мостовете в 17.30ч Но си правя роутинг. Давам улицата като точка и я следя със стрелката за посока. Карам само по булевардите и завивам когато стрелката сочи почти перпендикулярно, СЛАГАМ АЛАРМА "ПРИБЛИЖЕНИЕ 500м" и като записука машината само отбивам да огледам къде съм и хоп 1-вата вляво, 2-рата вдясно и паркирам каруцата. Че особено тези локални улички ми разкатават проинциалната .......
                      3. Ами алармата за връзка със сателите. Без нея за къде - няма през 5 метра да гледам каква е хавата я

Алармите са важен критерий тоже.
                      Човек е умен за дълго, но глупав за цял живот.

Коментар

offtopick
                        Защо спорите? То е ясно МОЯТ е ПО, ПО, НАЙ-Хубав
                        Край на offtopick-а
                        Всеки си е свикнал с някакъв начин на работа (аз с този на Гармин) за това и за мен Гарминските са си Най-хубавите (Етрекс С серията), въпреки "кретенийте" (извинете ме за езика ама друго яче не мога да го изрека) като ограничението от 25 Трака???? дори и за iQue софтуера работещ върху ПДА където памет има колкото си искаш????).
                        А иначе за мен най-важна е картата, скоростта на работа, издръжливостта на батерията, общият размер и видимостта на екрана
                        Поздрави и успех в начинанието
                        Сашо

Коментар

Като говориме за GPS-и понеже вече доста модели и марки ми минаха през ръцете, а и нали оборудваме няколко джипа, та се събраха доста и реших да напиша и за най-успешната комбинация (за нашите нужди). При нас най-важен е размера и качеството на дисплея защото... ( който е карал по сериозен офроуд знае защо). Също така без външна антена в гората съвсем не става – даже се принудихме на един от Гармините, който няма изход (стара Виста) да му изкараме кабел – грубо, но работи... Та накрая мисля че намерихме идеалното решение – ще го тестваме на Ком – Емине и ще напиша за крайните впечатления но до момента и аз и Събин и още няколко човека сме възхитени. За какво става въпрос: Стигнахме до идеята за bluethoot + PDA съвсем закономерно и даже инвестирахме в някакъв тайвански, който работи префектно и т.н. но има голям проблем и той е софтуерът. Към момента единствения, който работи сравнително добре е ARCPAD но той си е доста сериозен и е с геодезичен уклон което е малко неудобно за чисто потребителско използване – например не може да върти (ориентира) картата по посока на движението. Иван Алексиев щеше да умре от смях като разбра какъв ни е проблема, но все пак си е проблем... Та накрая намерихме „идеалното” решение. GARMINI 10 + QUE софтуера който е с него. Перфектно, работи бързо – много бързо, голям, качествен цветен екран (каквото PDA си имате) и много удобен за използване интерфейс. Самото устройство има литиево полимерна батерия, която работи няколко дни, а определено е конструирано и за работа в автомобил – като му се подаде напрежение се включва, когато конекцията към него прекъсне за повече от 15 мин се изключва автоматично. За мое голямо съжаление софтуера (QUE) обаче не работи с нищо друго освен GARMIN протокол, което засега изключва други устройства като датчик. Е предполагам скоро някой сръчен хакер ще драсне няколко реда и положението ще се промени. Като цена GARMIN 10 е към 200$ - заедно с приличен PDA сумата е нормална като за добър GPS. Щом се върнем ще напиша по-подробен и реален тест.
                          VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Андреев
                            Важен аспект, който не открих по-горе: алармите и хоп практис:
                            Започнаха конструктивните предложения!

Ок, нека всеки сподели важното и за него!

Предлагам нов подход! Нека всеки сподели какво е важно за него в приемника, изброявайки 10 критерия, като се подредят, номер 1 най-важен ....... номер 10 маловажен. Накрая ще ги класираме по брой точки, като на критериите номер 1 се дадат 10 точки....... а на тези с номер 10 - 1 точка !
                            LZ1JJJ

Коментар

Добра идея
                              VPetrov.photography

Коментар

Моите критерии:

1. Размер на екрана
                                2. Резолюция на екрана
                                3. Цветен дисплей
                                4. Поддръжка (наличие ) на векторни карти
                                5. Поддръжка на растерни карти
                                6. Размер на паметта
                                7. Удобство при работа със софтуера
                                8. Скорост на работа (процесор)
                                9. Чувствителност
                                10. Удобен интерфейс към ноутбука ми
                                VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X