Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сравнение на различни модели GPS

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

ALAN GPS,

не се ядосвай!

ние тук 99.9% сме клиенти.

може на някой да не му харесва английският език, например, но владеенето му може да ти донесе 20 т., докато за владеенето на китайски може да получиш само 0.5 т., макар китайците да са много пъти повече от англичаните

венци постави началото на една добра инициатива изцяло насочена да помогне на потенциалният потребител на gps, а също и на вече реалните потребители да се ореинтират.

важното е да не се ядосваш, да приемаш нещата с отворено сърце.

Коментар

Уважаеми ALAN GPS, тук всеки и аз включително може да пише и споделя неща, които смята за важни за останалите. Когато става дума за оценки на потребителски стоки най-важната оценка е тази на потребителя, а не на производител или вносителя. Той, каквото има да каже си го е написал в рекламния проспект.

Поради гореизложеното обявявам, че няма да допускам мнения на нито един производител или вносител по темата включително и вашето. Моля въздържайте се от по нататъшни коментари по въпроса на ALAN GPS 500.
      VPetrov.photography

Коментар

Question

...и от кой да разберат най важните неща ако не от нас производителите...новини, планове, проекти... спомням си колко много ми помогнаха някой хора при превода на менюто !!! Хей тук във форума има ли някой от GEOTRADE или друг от фирма вносител на GPS приемници ???

Коментар

Новини, както и други смислени и полезни информации всеки производител и вносител е свободен да публикува тук колкото си желае. Но всеки намек за рекламна кампания или изтъкване на предимствата на собствените си изделия ще бъде пресичан мигновено. Същото важи и за очерняне на конкурентни изделия...
          VPetrov.photography

Коментар

Господа,

Щом се прибрах от работаи веднага се лепнах на компа (= форума). С интерес изчетох писаното по-горе. Браво страхотна дискусия.

Съзнавайки напълно, че ходя по минно поле, считам, че г-н Петров е прав макар и не идеално.

ALAN GPS, Петров не Те отстранява от дискусията, а само поставя някои "колчета"
            Г-н Петров, без ALAN GPS тази тема много ще загуби. Освен това той (или те - екипа на ALAN) дотук не се натрапват като търговци, а създават впечатление и на запалени потребители.

Моля не се изключвайте от дискусията. Апропо предлагам да се въведе и точкуване за година на разработка или на последна модификация за съответния модел.
            Човек е умен за дълго, но глупав за цял живот.

Коментар

Хаиде още едно предложение в суров вид. Извинявам се, но цял чакам да вляза във форума и съм нетърпелив.

Моля, г-н Петров да реши дали не еп о-добре уточнените критерии да се представят в анкета подредена по марки. Някои ще каже, че всяка марка има много модели. Верно, но пък се използват масово само някои модели.
              Просто моненията ще бъдат много, а някои компетентен трябва да ги синтезира и представя в компактен вариант за цялата, вече хилядна ( по инфо на Жоро Хаджиев) публика.

Коментар

Моля, г-н Петров да реши дали не еп о-добре уточнените критерии да се представят в анкета подредена по марки. Някои ще каже, че всяка марка има много модели. Верно, но пък се използват масово само някои модели.
                Само да напомня че всеки тук има равни права по предложенията и идеите как да се организират сравнения и тестове - аз само се грижа наистина участниците да имат равни права. Така че както смятат всички за добре, така да е. Аз лично одобрявам идеята да се публикуват едновременно оценките за повечето популярни модели, ще е много удобно. Но е време и повече хора да се включат за да стане по-лесно...
                VPetrov.photography

Коментар

Скъпи ALAN GPS или Чаба....
                  Първо, ако внимателно беше прочел всичко а не това което те засяга най-много щеше да видиш, че на няколко места пише ПРЕДЛОЖЕНИЕ и че се чакат мнения.
                  А не виждам общото с комунизма в случая.

На конкретните ти претенции:
                  Първоначално публикуван от ALAN GPS
                  8. Наличие на карти 1 – 20 т.
                  Поддържа ли Гармин формат карти – 15 т.
                  Поддържа конвертирани Гармин карти – 10 т.
                  Работи с векторни карти - +5 т.
                  --- кой карти ? Векторни, карти (като допълнителна памет, или "something else"...) И защо взимаме за база GARMIN ? Защо да даваме оценка за някой продукт по критерий базирана на друг...
                  - Съвместима ли е с векторните карти на MAP500 ? ТРЯС 13 точки..
                  ЗАЩОТО ЕДИНСТВЕНАТА КАРТА НА БЪЛГАРИЯ Е В ГАРМИН ФОРМАТ, КАРТАТА НА К2, ВИЕ Я КОНВЕРТИРАТЕ!!!!

9. Размер на паметта 10т.
                  До 8 МВ – 3 т. До 15 МВ – 6 т., До 24МВ – 7 т., До 64МВ 8 т., Над 64МВ – 10 т. Защо: Картите на България в момента са ~ 15МВ

--- а къде изчезна един от важните критерии: ИМА ЛИ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНА ПАМЕТ ??? 128, 256, 512MB ???
                  Има ли възможност за CF карта ? Има - Нема, ПУФ 20 точки.
                  Има ли възможност за памет 512MB ? Има -Нема, ШАТ 20 точки
                  И 1GB CF ДА СЛОЖИШ КАРТАТА НА БГ Е 15МВ, ЗАТОВА ПИША ЧЕ МЕН МАРКЕТИНГА НА ВЕНДОРИТЕ (ПРОИЗВОДИТЕЛИ, ТЪРГОВЦИ......) НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА МНОГО, ВАЖЕН Е ПРАКТИЧЕСКИЯ ТЕСТ. ИМА ЛИ СМИСЪЛ ДА ОЦЕНЯВАМ БЕЗСМИСЛЕНО НАДУТИ ДАННИ

- Има ли FILE или MAP MANAGER ? Има - Нема, ПРАС 20 точки
                  - Има ли сервиз в BG ? Има - Нема, БАМ 30 точки
                  ТУК СЪМ СЪГЛАСЕН, ЧЕ ТОЧКИТЕ МОГАТ ДА СЕ УВЕЛИЧАТ И ТО С НЕ МАЛКО, ОЩЕ ПОВЕЧЕ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ВИ ЗА ДОЖИВОТНА ГАРАНЦИЯ НА ЧЛЕНОВЕТЕ НА ФОРУМА (АКО ОЩЕ Е ВАЛИДНО)

- ...егатти точкуването... ще изредя още 20 такива...
                  Предлагам да зарежете тази работа. Идеята е хубава (Както и комунизма...) Но само толкова. Крайната оценка е винаги на клиента - а това е за мен най важното.
                  Е НА ТОВА ВИКАМ КОМУНИЗЪМ, ДА ПРАВИШ ТОВА КОЕТО НЯКОЙ ИМАЩ ИНТЕРЕС ТЕ КАРА ДА МИСЛИШ ПРАВИШ АЗ ИСКАМ ДА ОЦЕНЯ НЕЩАТА САМ, АКО НЕ РАЗБИРАМ ДА СЕ КОНСУЛТИРАМ ЗА ТОВА КОЕТО НЕ РАЗБИРАМ С ПОДХОДЯЩИ ХОРА - НАПРИМЕР ЕКИПА НА АЛАН, ДОРИ СЪМ ГО ПРАВИЛ ИЗБИРАЙКИ ПРЕДИ 6 МЕСЕЦА КАКЪВ GPS ДА СИ КУПЯ.

НЕКА ВСЕКИ ИМАЩ КОНКРЕТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ СЪС СМИСЛЕНИ АРГУМЕНТИ ДА ГИ ИЗЛОЖИ! ВСИЧКИ ИМАТ ИНТЕРЕС ОТ ТОВА! НЕ ПРЕТЕНДИРАМ, ЧЕ СЪМ РАЗВИЛ КРИТЕРИИТЕ ИДЕАЛНО, ИМЕННО ЗА ТОВА Е ДИСКУСИЯТА.

Първоначално публикуван от Николай Андреев
                  Мисля, че по този начин всички ще са пристрастни към собствените GPS-и, затова е хубаво да се направят добри критерии, за да няма после субективни оценки.
                  LZ1JJJ

Коментар

Хм. Дали не е по-добре критериите да се разделят на групи? Във всяка група - различен максимум точки.
                    Кво е най-важно за лудите? Чувствителност на антената и обработката, водо- и удароустойчивост, контраст на дневна светлина, удобство на бутоните. Край. Ето първа група.
                    Щом картата на България е 15 МБ, значи всичко над 20 или 50 може да си стои на платото на точките, а всичко под 15 е чиста нула. И прочее чисто компютърни тънкости, които не са критични за използването. Втора група.
                    И т.н., може да се оценява кво да е, до безкрайност.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
                      Хм. Дали не е по-добре критериите да се разделят на групи? Във всяка група - различен максимум точки.
                      Кво е най-важно за лудите? Чувствителност на антената и обработката, водо- и удароустойчивост, контраст на дневна светлина, удобство на бутоните. Край. Ето първа група.
                      Щом картата на България е 15 МБ, значи всичко над 20 или 50 може да си стои на платото на точките, а всичко под 15 е чиста нула. И прочее чисто компютърни тънкости, които не са критични за използването. Втора група.
                      И т.н., може да се оценява кво да е, до безкрайност.
                      По-скоро да се проверят и променят количеството точки, макар че Венци в предварителните критерии ги е имал впредвид според мен доста рационално, и за по-важните е дал повече точки. А картата може да се дели и да качваш парчета от нея, затова съм дал точки и на 8МВ, но съм съгласен че под 16 МВ може да са с 0 т.
                      LZ1JJJ

Коментар

От мен предложения бол, ама работа ........ !
                        Няма лошо в това да сме пристрастни към машинките си. Мореизлизането + свързаните с това джунджурии са ми хоби и си ги обичам (освен в момента, в който ги плащам).
                        Струва ми се, че тук се дискутират основно няколко модела:

ALAN 500
                        ETREX
                        LEGEND
                        VISTA
                        60 + 60C серията
                        Magellan Platinum
                        SporTrak серията
                        Магеллан eXplorist серията и Lowrance май още не са тествани на практика

Значи поемам ангажимент ако сина ми и тази нощ не спи да се опитам да предложа вариант на сравнителна таблица - бланка, в която евентуално да се нанасят характеристиките от всеки участник и така да се формира статистика.

Смятам, че пристрастеността на потребителя е също важна характеристика за една "играчка"
                        Например, нещо подобно:
                        http://www.offroute.com/gps-compare.html
                        И, примерно, разделяне на точкуването по категории като в РС списанията, т.е. победител от категория (в зависимост от специализацията на различните марки, каквато съществува) и евентуално - избор на редакцията

Коментар

Дя, но е важно критериите да са практични, а не маркетингови
                          LZ1JJJ

Коментар

Никой юзер няма да посочи нищо модно но неудобно на това място. Това не е телевизионна игра. Анонимността изтлежда е достатъчна.
                            Когато бързаш а джипа се тресе та и железните зъби излизат през стъклото е малко вероятно да кажеш хубаво за тва дето не се вижда. Ма имало вградена кесийка за пуканки? И радиоканал за консервичка кока-кола? Честито! Покажи пътя бе, да те ... у жипиесо! Останалото е от лукаваго, кво като на Венци, тва де, Петров му е естетично) Компютърджии!)))

Коментар

ГОЛЯМОТО ТОЧКУВАНЕ

...първо да се подредят нещата по приоритетите. След това да се разширяват различните "нива" с различни "тежести". Напр.:

- Какво е приоритет (найважното) демек - No. 1 в един GPS ? - 20 т.
                              - следва ... 15 т.
                              - след това ... 10 т.
                              - и найнакрая ... 5 т.
                              - ...
                              - ... и т.н.
                              - блаблабла, едикаквоси ... 1 т.

Максималните точки за всеки ред се намаляват съответно.

Идеалният GPS = 100 т. (има вибратор и прави свирки = вибрира и писука (свири) когато приближаваш даден WP - б.р.)

Всичко друго по всяка вероятност ще е < 100 т.,

Коментар

.първо да се подредят нещата по приоритетите. След това да се разширяват различните "нива" с различни "тежести". Напр.:
                                Не съм съгласен защото за всеки отделен потребител различни неща имат повече или по-малко значение. При свободното точкуване всеки който желае ще може да си сметне нещата от негова гледна точка и според неговите лични виждания и потребности.
                                VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X