Обява

Свий
Няма добавени обяви.

GPS в самолет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: GPS в самолет

Най-накрая разбрах за какво всъщност се използва suction mount-a

Коментар

• Първоначално публикуван от teodolit Преглед на мнение
      На няколко пъти все бях до прозореца, устройството беше в мен, и все не ми стигаше смелост да го включа...
      Този път ще пробвам!
      Интересно е да видиш на дисплея 900 км в час, 10000 м височина...=)
      Ето и от мен нещо интересно

Първоначално публикуван от BAlexandrov Преглед на мнение
      Някъде бях гледал тракове на руските авиолинии записани именно така от различни хора... Проблем няма как да има...
      Ето и един изключително полезен трак - къде точно над София минават самолетите. Добре е да му хвърлите един поглед, ако ще си купувате жилище в района или пък искате да заведете гаджето на романтична вечерна разходка, където да легнете в тревата и да гледате прелитащите над вас метални чудовища.

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
      Чакайте малко... Аз не знам за какво всъщност вече спорим

GPS-а служи за приблизителна ориентация. На земята по-точно, в небето по-неточно. В малък ниско и бавно летящ самолет работи почти като в кола. В голям високо и бързо летящ самолет, особено ако се разчита на алтиметъра, а налягането вътре не е като навън, грешката става огромна. Сега, ако искаш според показанията му да прецениш дали огромната река, която виждаш на неизвестно колко километра от теб е Мисисипи или Амазонка става, дори и Рейн от Дунав върши работа да различиш.

Да мериш скорост, дори приблизително, обаче не става дори на асвалт да не говорим във въздуха... Замислете се дори за грешката му в хоризонталана проекция от средно около 5 метра. Това прави до 10 метра грешка между двете точки по които мери скорост, ако прави измерванията през 50 метра това са потенциална до 20% грешка в скороста, ако е през 100 са 10%, а ако е през 500 тогава дори не можем да говорим за някаква адекватна моментна скорост, защото в рамките на половин километър можеш да я промениш няколко пъти, а също така и да си си сменил траекторията.
      Не съм съвсем съгласен.
      Пътувах в самолет, който показваше надморска височина и скорост според бордовите уреди. Разлика над 20 м надморска височина и над 3 км/ч скорост така и не забелязах, така че си е доста точно.
      Прикачени файлове
      Последно редактирано от Pacific; 11-11-09, 08:39.
      Петър Събев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X