Имам въпрос.. Интересно ми е някой включвал ли е навигационния си GPS в пътнически самолет? И имате ли представа той може ли да повлияе на приборите на самолета, радиообмена и така нататък.... GPS е само приемник и не би трябвало да има проблеми нали?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
GPS в самолет
Свий
X
-
До: GPS в самолет
Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнениеА хваща ли нещо? Щото самолета би трябвало да е добре екраниран...
Коментар
-
Първоначално публикуван от BAlexandrov Преглед на мнениеНякъде бях гледал тракове на руските авиолинии записани именно така от различни хора...PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
0899187766
Коментар
-
Много пъти съм включвал. Обикновенно работи добре само до прозореца. Понякога при повече сателити от страната на прозореца може да работи и от някакво разстояние. Но това важи само за новите, чувствителни приемници.
Иначе на самолета въобще не влияе, защото е само приемник. Но друг е въпросът, че някоя стюардеса може да реши, че пречи и да те накара да го изключиш. На мен ми се случи веднъж, но при положение, че съм го включвал поне 30-40 пъти.
Коментар
-
+1. Ако екипажът те пребие, сам ще си си виновен.
Подходящо е също така оживено да заговориш със съседите си на арабски, да извадиш компас и навито килимче и да идеш в коридорчето до вратата на екипажа, или да използваш често думата "калашников" с гърлено произношение.
Ще те ритат с цялото си сърце и душа. Къде ще ти заврат жипиеса не се сещам веднага.
Коментар
-
Преди 5 дена летях и си записах трака от Москва до Шанхайскорост на места 1100 а височината не я мери правилно защото сензура всъщнос мери налягане а в самолета е регулирано
. Стюардесата прояви интерес какво е това, но след като и го показах само се усмихна и ме остави да си играя с него. Иначе ми беше интересно да занам в кой момент над коя държава летим и колко километра ни остават
Коментар
-
Първоначално публикуван от Явор Преглед на мнениеПреди 5 дена летях и си записах трака от Москва до Шанхайскорост на места 1100 а височината не я мери правилно защото сензура всъщнос мери налягане а в самолета е регулирано
. Стюардесата прояви интерес какво е това, но след като и го показах само се усмихна и ме остави да си играя с него. Иначе ми беше интересно да занам в кой момент над коя държава летим и колко километра ни остават
Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.
Коментар
-
Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнениеХваща - до прозорецаи го бях прибрал в раницата, която ми беше в краката.
Прикачени файлове
Коментар
-
Имали сте късмет със стюардесите... До мен имаше последно един господин, кото си беше извадил калкулатора... И му направиха забележка... Ами ако аз извадя тоя ми ти уред с тая ми ти антена, сигурно ще ме вържат...
А височината не зависи ли също от спътниците.. Мисля че тя се изчислява от пространствената фигура между уреда и спътниците... и не зависи от налягането т.е. в каква среда се намираме... Според мен би трябвало да отчита нормално височината. Ще видим...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар