Обява

Свий
Няма добавени обяви.

GPS в самолет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• GPS в самолет

Имам въпрос.. Интересно ми е някой включвал ли е навигационния си GPS в пътнически самолет? И имате ли представа той може ли да повлияе на приборите на самолета, радиообмена и така нататък.... GPS е само приемник и не би трябвало да има проблеми нали?

До: GPS в самолет

h__p://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=24644

Коментар

Аз съм включвал и не влияе защото е ПАСИВНО устроиство (не излъчва нищо)

Коментар

А хваща ли нещо? Щото самолета би трябвало да е добре екраниран...
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
          А хваща ли нещо? Щото самолета би трябвало да е добре екраниран...
          Хваща - до прозореца

Коментар

На няколко пъти все бях до прозореца, устройството беше в мен, и все не ми стигаше смелост да го включа...
            Този път ще пробвам!
            Интересно е да видиш на дисплея 900 км в час, 10000 м височина...=)

Коментар

Някъде бях гледал тракове на руските авиолинии записани именно така от различни хора... Проблем няма как да има...
              Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

Първоначално публикуван от BAlexandrov Преглед на мнение
                Някъде бях гледал тракове на руските авиолинии записани именно така от различни хора...
                Алкайда много ги търсили такива тракове
                PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                0899187766

Коментар

Много пъти съм включвал. Обикновенно работи добре само до прозореца. Понякога при повече сателити от страната на прозореца може да работи и от някакво разстояние. Но това важи само за новите, чувствителни приемници.
                  Иначе на самолета въобще не влияе, защото е само приемник. Но друг е въпросът, че някоя стюардеса може да реши, че пречи и да те накара да го изключиш. На мен ми се случи веднъж, но при положение, че съм го включвал поне 30-40 пъти.

Коментар

+1. Ако екипажът те пребие, сам ще си си виновен.
                    Подходящо е също така оживено да заговориш със съседите си на арабски, да извадиш компас и навито килимче и да идеш в коридорчето до вратата на екипажа, или да използваш често думата "калашников" с гърлено произношение.
                    Ще те ритат с цялото си сърце и душа. Къде ще ти заврат жипиеса не се сещам веднага.

Коментар

уф.... Драги ми смехурко...

Коментар

Преди 5 дена летях и си записах трака от Москва до Шанхай скорост на места 1100 а височината не я мери правилно защото сензура всъщнос мери налягане а в самолета е регулирано . Стюардесата прояви интерес какво е това, но след като и го показах само се усмихна и ме остави да си играя с него. Иначе ми беше интересно да занам в кой момент над коя държава летим и колко километра ни остават

Коментар

Първоначално публикуван от Явор Преглед на мнение
                          Преди 5 дена летях и си записах трака от Москва до Шанхай скорост на места 1100 а височината не я мери правилно защото сензура всъщнос мери налягане а в самолета е регулирано . Стюардесата прояви интерес какво е това, но след като и го показах само се усмихна и ме остави да си играя с него. Иначе ми беше интересно да занам в кой момент над коя държава летим и колко километра ни остават
                          Следващият път си изключи алтиметъра и гледай данните от сателитите
                          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                            Хваща - до прозореца
                            +1. Ама отначало ме беше шубе от стюардесите и го бях прибрал в раницата, която ми беше в краката.
                            Прикачени файлове

Коментар

Имали сте късмет със стюардесите... До мен имаше последно един господин, кото си беше извадил калкулатора... И му направиха забележка... Ами ако аз извадя тоя ми ти уред с тая ми ти антена, сигурно ще ме вържат...
                              А височината не зависи ли също от спътниците.. Мисля че тя се изчислява от пространствената фигура между уреда и спътниците... и не зависи от налягането т.е. в каква среда се намираме... Според мен би трябвало да отчита нормално височината. Ще видим...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X