Обява

Свий
Няма добавени обяви.

GPS в самолет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: GPS в самолет

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
    Не е все тая какъв е корпусът на самолета, ако няма външна антена. Не е все тая и, ако има вграден алтиметър дали налягането вътре ти е като навън или не. За височината спирам да споря... Стефан още в началото каза защо не става тая работа по сателити, ама, ако искате вярвайте. Само не се опитвайте да приземявате самолети единствено по показанията на туристически GPS и няма да усетите разликата...
    Стига с тоя корпус , казах ти че трябва при гпс-а по дефолт да има сигнал от сателити.Сега говорим ако ИМА сигнал.За алтиметър въобще не говорим , говорим за измерване на височина само от сателитите.Когато имаш 3D GPS Lock. , и достатъчно на брой спътници (над 3 ) , измерването на височина си е съвсем точно.Скороста на опресняването на данните е същата като тази за скорост , те. , на всяка секунда или две май беше.Колко по-точно искаш?За най-добрите туристически приемници , при достатъчен брой спътници , точноста по височина е +/- няколко метра.Е , ако искаш милиметри , има си гпс-и за целта.Аз кат се кача с мотора на някой връх ми е все тая дали е 1645м. , или 1641м.
    0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
    Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
    Суперскан България www.decbg.com
    Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
      Е , ако искаш милиметри , има си гпс-и за целта.Аз кат се кача с мотора на някой връх ми е все тая дали е 1645м. , или 1641м.
      Именно. Ама, ако кацаш няма да ти е все тая дали си на 1 метра над или под земята...

Или с две думи GPS-а в самолет става за ориентация, но не става за точна навигация.
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Бе, честно казано не знам колко става. Някви много скъпи самолетни имат. Никой от пилотите с които съм говорил не се интересува от тях. Казват че щурманите им ги гледат когато и без това знаят целия полет наизуст. А иначе си работят като винаги. И се смеят че щурманът е в същия самолет и също иска да се върне в къщи.
        Така или иначе гпс бомбите не работиха нито в Ирак, нито в Югославия. И не съм сигурен че работата беше толкова в РЕПа на противника. Ама не работеха.
        Пък никой не си и помисля да сваля инерциалната апаратура, барометрите и магнитните компаси от самолетите. Нито не ги слагат в перспективните. И какви нови разработки има ... Хем е бая по-скъпо от гпса. Гол тримерен жироскоп струва колкото някой по-евтин геодезичен гпс сигурно, и не става за нищо сам по себе си разбира се. Датчиците на ускорение гледам поевтинели, ама и те са - седиш, гледаш и ревеш. И пак ги купуват и монтират.
        Две-три неща има, за които жипиеса е хубав, и това е. Подозирам че докато го направят почти квото трябва, инерциалната навигация ще е слязла под цената му. А ще си остане независима от пеизажа и инфраструктурата.

Коментар

Ей На! Вчера летях към два часа и половина, като час и половина от които се опитвах да хвана спътник ама не поиска...
          Мъртвило..
          Уреда ми е Garmin Map60. Някой ще предположи ли защо и поради какви причини? Също и защо в Москва не ще да работи.... Цял ден го запускам, да не го поломих нещо... или заглушители някакви да има...

Коментар

Бе, има една история студент старт, па топъл старт на приемника. А на тях по принцип им е трудно да тръгват в движение. А с 1 000 километра в час ...))
            На летището като нищо могат да имат глушилки.

Коментар

Да, ако го пускаш на голямо разстояние от мястото, на което си го спрял последно му трябва известно време(може и до 10 - 15 минути да стигне) да седи на едно място с хубава видимост към небето, за да почне да хваща "месните" сателити.
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                Да, ако го пускаш на голямо разстояние от мястото, на което си го спрял последно му трябва известно време(може и до 10 - 15 минути да стигне) да седи на едно място с хубава видимост към небето, за да почне да хваща "месните" сателити.
                Точно така и аз забелязах същия проблем но след като се локализира няма ядове работи си машинката и в Азия, сега ми е незаменим помощник, без него незнам как щях да се оправям нямам качена карта но си маркирам хотела и други точки и по-тях после се водя

Коментар

Миналата седмица го пробвах в полет от Милано.Вдигна 760 км/ч. а височината ме учуди 1970 метра.Ако няма една цифра то щеше да е 19700 м.което е невъзможно.Така и не разбрах за височината но беше страхотно да гледам островите на ГПС и от самолета през прозореца.Те са на половината път и се виждаха супер.Значи височината отговаря защото от 8000 м нямаше така ясно да се вижда.
                  Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                  NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Многото хиляди метри ги качват само при презокеанските полети - т.е. далечните, при което си струва да бият височина, заради дългия път, който ще компенсира изкачването. Милано е близо, не е като Токио

А ако сложиш една нула още, трябва пилота да внимава, да не се удари в спътниците, че.. после ще му се смеят.

С каква машинка го гледа това? Аз питах дали работи (и разрешават) bluetooth на борда, ама никой не отговори тук във форума.

Коментар

Първоначално публикуван от ynopum Преглед на мнение
                      Многото хиляди метри ги качват само при презокеанските полети - т.е. далечните, при което си струва да бият височина, заради дългия път, който ще компенсира изкачването. Милано е близо, не е като Токио

А ако сложиш една нула още, трябва пилота да внимава, да не се удари в спътниците, че.. после ще му се смеят.

С каква машинка го гледа това? Аз питах дали работи (и разрешават) bluetooth на борда, ама никой не отговори тук във форума.
                      Не разрешават.Италиански стюард ми обясни че за безопасността на пътниците е хубаво да го изключа.по този начин не записах спускането и кацането.Искаше ми се да видя скоростта на спускане,намаляването на скоростта на движение и т.н.Работи идеално,само малко го доближих до прозореца за да засече спътници.После работеше на средата на самолета.Забраната важи за всички електронни устрийства.
                      Прикачени файлове
                      Последно редактирано от adwokat; 30-11-07, 18:41.
                      Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                      NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Този файл не се отваря
                        LZ1PER

Коментар

GPS е основната част от FMS/полетна навигационна система/.От названието личи,че се използва за навигация.В строго определен интервал от време навигационната информация като навигационни точки,летища,трасета,полоси за излитане и кацане,пътеки за рулиране,маршрути до стоянките,стоянките и т.н.на територията на Европа или други континенти се зареждат в авионикса.Пилотирането на самолета се извършва по останалото оборудване.Автопилота използва FMS за навигация.В САЩ използват DGPS/диференциален/за точно кацане IIкатегория.При наличие на необходимо оборудване на самолета и достатъчна информация за летището на излитане и кацане и без намеса на органите за управление на въздушното движение самолета може автоматично да извърши целия полет.

Коментар

и аз съм го включвал, моя си е вграден - HTC P3300,
                            пътувах с кипърските авиолинии а те си имат монитори в самолета и показват къде летиш, на каква височина, с каква скорост,
                            пуснах си ТОМТОМ-а и виждах реално над кои острови и градове летя
                            а скоростта съвпадаше до 1км/ч с тази обявена от тях на мониторите

Коментар

Ето и моето скромно мннение по въроса.
                              Скоро пътувах до Англия и оставих NUVI-то вкючено.Хубавото беше, че седях до прозореца и местата до мен бяха свободни та можех да го гледам сравнително свободно.Излетяхме с около 260км/ч.По време на излитането малко бавно опресняваше височината, но иначе си хваща сателитите добре.Бях оставил вкл. картата на Европа и си показваше
                              държавите и пътищата над които минавахме.Пускам няколко скриншота от полета.
                              Прикачени файлове
                              Garmin Nuvi 860 T

Коментар

Първоначално публикуван от barir Преглед на мнение
                                Ето и моето скромно мннение по въроса.
                                Скоро пътувах до Англия и оставих NUVI-то вкючено.Хубавото беше, че седях до прозореца и местата до мен бяха свободни та можех да го гледам сравнително свободно.Излетяхме с около 260км/ч.По време на излитането малко бавно опресняваше височината, но иначе си хваща сателитите добре.Бях оставил вкл. картата на Европа и си показваше
                                държавите и пътищата над които минавахме.Пускам няколко скриншота от полета.
                                Колега, от кой модел Garmin са скрийншотите?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X